HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2012 Çarşamba - 17:43

Karşıyaka’da muhaliflerden karşı atak

Delege seçimlerini hafta sonu yapacak olan Karşıyaka CHP örgütünde, birçok mahallede çift listeler yarışacak. Belediye Başkanı Cevat Durak ve İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın desteklediği yapıya, muhaliflerden karşı atak gelecek.

Karşıyaka’da muhaliflerden karşı atak

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Delege seçimlerine geçtiğimiz hafta başlayan CHP İzmir İl Örgütü’nde, bu hafta sonu da yoğun bir seçim maratonu için geri sayım başladı. Metropoldeki 7 büyük ilçede sandık heyecanının yaşanacağı seçimlerde üyeler, kendilerini kongrelere taşıyacak olan delege listelerine oy verecek. Seçimlerin bir kısmını geçen hafta tamamlayan Bayraklı ve Bornova başta olmak üzere, Karşıyaka, Konak, Karabağlar ve Buca’da sandık kurulacak. İlçe örgütleri, belediye yapısı ve muhalif ekipler birçok mahallede çift liste çıkartarak rakiplerine üstünlük kurmaya çalışacak.
 
KARŞIYAKA’DA ÇİT LİSTE REKABETİ
En dikkat çekici delege seçimlerinden biri de Karşıyaka’da yaşanacak. İlçe Başkanı Adnan Alabay, kendisine yeniden adaylık yolunu açacak delege yapısını oluşturma gayreti içinde olurken, Belediye Başkanı Cevat Durak ve eski İlçe Başkanı Ertam Özen de ilçedeki siyasi ağırlıklarını koruma peşinde. Birçok mahallede ittifak kuran Alabay- Durak- Özen yapısı, elerindeki siyasi gücün etkisini kullanarak mahallelerde etkili olmaya çalışacak. Belediye Başkan’ı Cevat Durak’ın, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a olan yakınlığı, eski İlçe Başkanı Ertam Özen’in, tüzük kurultayı için imza veren delegeler arasında yer alması, İlçe Başkanı Alabay’ın da bu yapıya destek vermesi, Yeni CHP anlayışını ikinci bir liste ile sandığa taşımak isteyen muhalif partililerin en büyük kozu olacak. Tek liste ve uzlaşı arayışının da önemli bir yer tuttuğu Karşıyaka’da; Bostanlı, Bahçelievler ve Bahriye Üçok gibi büyük mahallelerde çift liste rekabeti yaşanacak.
 
BOSTANLI: İlçenin en büyük mahallesinde 54 delege seçilecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, eski İl Başkanı Yüksel Çakmur, Karşıyaka eski belediye Başkanı Cihan Türsen, İl Başkan Yardımcısı Abdullah Engin, meclis üyesi Rıfat Özer, eski il yöneticilerinden Müjdat Ünsalan başa olmak üzere, İzmir siyasetinde önemli yer tutan birçok isim bu mahallede oy kullanacak. Belediye Başkanı Durak, İlçe Başkanı Alabay’a yakınlığı ilebilinen Ünsalan ve eski yöneticilerden, işadamı Ali Engin’in desteklediği liste ile eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, İl Başkan Yardımcısı Abdullah Engin ve meclis üyesi Asuman Yalçın’ın katkı koyduğu karşı listenin yarışacağı söylenen mahallede, tek liste arayışları da hız kazandı. Her iki önemli testiden birinin kırılacağı seçimlerde, 54 delegenin tamamını kaybetmek istemeyen partililer, ortak liste üzerinde uzlaşma kararı aldı. Gerçekleştirilen toplantıda, bu istek ve girişimler masaya yatırıldı. Hafta sonuna kadar Bostanlı’daki liste sıkıntısı çözüme kavuşacak.
 
BAHÇELİEVLER: İlçenin ikinci büyük mahallesinde de Cevat Durak yapısı ve ilçe örgütüne karşı gelen muhalifler ikinci bir liste çıkartacak. Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Taylan Kolat ve ilçe başkan yardımcısı Âdem Şahin’in hazırladığı liste ile meclis üyesi İsmail Horoz, Mustafa Sofu ve Vahdettin Batmaz’ın öncülük ettiği ‘çalışma grubu’ tarafından hazırlanan liste yarışacak. Seçimlerden önce, ortak liste arayışına giren Kolat ve ekibi, muhalifleri ikna etmeyi başaramadı. Cuma günü gerçekleştirilen ve 400’e yakın partilinin de katıldığı toplantıda uzlaşı arayışına giden ekipler ortak noktada buluşamadı. Kolat ve ekibi, uzlaşı kapısını hafta sonuna kadar açık bıraktı ancak muhalifler bu çağrıya kulak asmadı. Kurdukları çalışma grubu ile genel seçimler öncesi kapı kapı dolaşarak destek isteyen muhalif partililer ise halktan aldıklarını öne sürdükleri gücü sandıkta kullanmakta kararlı olduklarını bildirdi.
 
BAHRİYE ÜÇOK: İlçenin büyük mahallelerinden biri olan Bahriye Üçok’ta da seçimler çift liste rekabeti içinde geçecek. İlçe örgütü ve belediye yapısına karşı; İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, ilçenin etkili partilileri Mehmet Kuzer, Halil Soyaltın ve Muhti Şavur’un başı çektiği ekip ikinci bir liste hazırlayacak. Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, meclis üyeleri Ahmet Diker ve Hüseyin Akbaş da karşı cepheyi oluşturacak. 15 kişilik çalışma komitesi ile sandık hazırlıklarını sürdüren muhalif ekip, tüm üyelere bildiri dağıttı. Yapılan toplantılarla, listelere destek istendi. Mevcut yönetimin karşısında yer alan muhalif partililer, kendi toplantılarının, ilçe yönetimince engellenmeye çalışıldığını oluşturdu. Tüm üyelere bildiri dağıtıldı. İlçe örgütünün ise bu çalışmaları engellemek için partililere mesaj ve e-mail gönderdiği öne sürüldü.
 
MAVİŞEHİR: Eski İlçe Başkanı Ertam Özen’in mahallesinde de çift liste heyecanı yaşanacak. Özen yapısına karşı, listesine karşı, 2. Bölge Milletvekili aday adayı Cevdet Tümtürk ve ekibi yarışacak. Mavişehir Mahalle Muhtarı Gürol Küçükgörür, eski ilçe sekreteri Nezih Eliaçık ve eski partililerden Kazım Emir’in de Tümtürk yapısına destek vermesi bekleniyor.
 
ALAYBEY, TERSANE ve TUNA: Bu üç mahalle, İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın siyasi olarak ağırlık kurduğu mahalleler olarak göze çarpıyor. Bölge üzerinde özel bir çalışma yapan Başkan Alabay, el ilanları ve bildiriler ile destek arayışında. Genel Merkez notlarını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tavsiyelerini partililer ile paylaşan Alabay’a, bu bölgelerde rakip çıkması beklenmiyor.
 
YALI: İrfan Hazar, Hasan Aydıngöz, Kutlay Öztürkün hazırladığı muhalif listeye karşı, ilçe kadın kollarının çalışmaları sonucu hazırlanan liste yarışacak.
 
ZÜBEYDE HANIM: Belediye yapısı ve ilçe örgütüne karşı, eski mahalle temsilcilerinden İbrahim Bedir liste hazırlığında.
 
BAHARİYE: Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan Avukat Nemciye Ertem, ilçe yöneticisi Funda Ayaz’a karşı liste çıkartacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TARIK 27 Ocak 2012 Cuma 22:05

KENT A.Ş ÇALIŞANLARI ATILDI MHP PASİF KALDI AKP UYUDU İHALE KAPMAK İÇİN ADAY OLANLAR VARDI BU TEKRARLANMAZ

Yorumu oyla      13      8  
HAŞMET - KARŞIYAKA 26 Ocak 2012 Perşembe 14:23

Karşıyaka'da geçmişi ile geleceği ile tertemiz kişilerin ilçe yöneticiliği yapmasını istiyoruz. Bu bakımdan Alabay ve Müjdat geçmişlerini bir hatırlasınlar. İlçeye kontenjan verilmesini karşıyız. İlçe kontenjanı ne yapacak? İlçe, üyelerine ve tercihlerine güvenmek zorunda. Benim seçtiğim beni seçsin mantığı ile bu zamana kadar bir yere varılamadı. Bundan sonra da varılamaz. Bu arada Alabay, askı süresinde itiraz yapıldığı bahanesiyle eski tarihli kararlarla, mahallelere üye yüklemesi yapmış...

Yorumu oyla      20      6  
DOĞAN 26 Ocak 2012 Perşembe 12:36

YANILMIYORSAM K.YAKA BEL.MECLİS ÜYESİ 37 TANE İMZA ATAN 30 MEC.ÜYESİ 60 DELEGE DENDE HERHALDE 45 / 50 TANESİ BAYKAL VE SAV GRUPLARININ DÜZENLEDİĞİ İLİ VE YÖNETİMİNİ DEVİRMEK İÇİN VE TÜZÜK KURULTAYINA İMZA KOYMUŞLAR ŞİMDİ KILIÇTAROĞLU NUN ATADIĞ İLİ DEVİRMEK İSTEYENLER KILIÇTAROĞLU CU İLGİNÇ.İMZA ATANLARI EV GEZMELERİNDE ÜYELERE SÖYLESELER İMZACILAR BİZİM LİSTEDE DİYE DAHA DOĞRU BİRSİYASET OLMAZMI ÜYELERDE ONA GÖRE HANGİ LİSTEYE OY VERECEKSE TERCİHİNİ YAPAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.İLKELİ SİYASET BU OLUR

Yorumu oyla      16      6  
DOĞAN PREPOL 26 Ocak 2012 Perşembe 12:20

İL BŞK.VE YÖNETİMİ İNDİRMEK İÇİN İMZA VERENLER VE TÜZÜK İÇİN İMZA VERENLER ACABA HANGİ LİSTELERDE YER ALIYOR ÇIKIP AÇIKÇA SÖYLESİNLERDE PARTİLİLERDE KİM DOĞRU SÖYLÜYOR GÖRÜR İMZACILAR ÇIKIP SÖYLERLERSE KAYBEDECEKLERİNİ BİLDİKLERİ İÇİN SÖYLEMİYORLAR. SONRADA KILIÇTAROĞLUNUN YANINDAYIZ DİYORLAR YAKIŞMIYOR YILLARDIR CHP DE ÖNSEÇİM YOKTU OZAMANIN İLÇE BŞK.DELEGELERİ NEDEN İMZA KAMPANYASI BAŞLATMADILAR PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİN BAYRAK AÇMADILAR ATAMALARA RAZI OLDULAR.BUNLARI ANLATSINLAR ÖNCE PARTİLİYE

Yorumu oyla      17      7  
Banu ÖZDEMİR 26 Ocak 2012 Perşembe 02:51

.Hakikat olan,son genel seçimlerde KARŞIYAKA'YI TÜRKİYE'DE 2.,İZMİR'DE 1.İLÇE YAPAN İLÇE ÖRGÜTÜDÜR.BU ÖRGÜT,İLÇE BAŞKANI VE ÖRGÜTÜYLE,%50 KADIN VE GENÇ DELEGASYONUYLA,EMEK VE ZAMAN EKSENİNDE OLAN BİR SİYASİ ÇİZGİDEDİR.İLKELERİ VE PRENSİPLERİ PARTİ AİLESİNİ BÜYÜTMEKTİR.EV EV SOKAK SOKAK ÇALIŞAN BU ÖRNEK ÖRGÜTE,ANTİCİLİK ÜZERİNE KURULMUŞ SİYASETİ İLE BİRLİKTE ASILSIZ İDDİALARLA SUÇLAYAN,KİŞİSEL RANT PEŞİNDE OLANLARI SİYASETEN ETİK BULMUYORUZ.ÖRGÜTÜMÜZ ŞENLİK HAVASINDA BİR KONGRE YAPACAKTIR.

Yorumu oyla      18      15  
Banu ÖZDEMİR 26 Ocak 2012 Perşembe 02:44

Sayın Basın Mensubu,medya ancak tarafsız olduğunda meşrudur,ısmarlama olduğunda değil.Bahsettiğiniz kişiler ne Bahriye Üçok'ta ne Karşıyaka'da hiç bir seçim çalışmasında bulunmamış,emek ve zamana değer bir çaba göstermemiştir.Artık tüm Karşıyakalılar,kahve köşelerinde,ataerkil ve sen ben bizim oğlan mantığı ile olan bir kongreyi istememektedir

Yorumu oyla      14      15  
Kazım EMİR 25 Ocak 2012 Çarşamba 22:20

GÜNEŞ DOĞACAK GÜNEŞ, BU DEFA BATIDAN DOĞACAK GÜNEŞ ANDOLUYU AYDINLATACAK KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜN ARKADAŞLAR YÜRÜYÜN ŞAFAK ÇOK YAKIN ÜLKEM AYDINLANACAK GENEL BAŞKANIMIZ BAŞBAKAN OLCAK

Yorumu oyla      20      9  
Kazım EMİR 25 Ocak 2012 Çarşamba 22:13

ey CHP Lİ üyeler KARŞIKADA DEMOKRASİ ŞÖLENİ VAR KATILIN GÜÇ VERİN DEĞİŞELİM DEĞİŞTİRELİM HAYDI HEP BERABER PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİN SANDIK BAŞINA N O T:İLERİ DEMOKRASİCİ PARTİLER ÖRNEK ALSIN

Yorumu oyla      21      9  
hasan tufan 25 Ocak 2012 Çarşamba 21:49

barış erel kardeşime başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bizim SS kıtalarımız yok, bunlar iktidarın elinde"
Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını Hrant Dink cinayetinden sorumlu tuttuğunu ...
Bayır'dan yeni ilçe tartışmalarına farklı yorum
İzmir’e kurulacak 31. ilçe tartışmaları yeniden alevlendi. İl Genel Meclisi ...
Yıldırım'dan aslan payı İzmir'e
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ait İzmir projelerinin ...
 
CHP'li Kart'tan anayasa ve yargı eleştirisi
Manisa'da gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu anma programı çerçevesinde düzenlenen ...
AK Parti İl Başkanı Akay Ankara'ya eli dolu gitti
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ankara’ya giderek genel merkeze ...
‘Gerekirse zamanı uzatırız, herkes rahat olsun’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Genel Sağlık Sigortası ...
 
Koltuğundan eden kaset skandalında yeni gelişme
Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan eden kaset skandalında ...
BDP Uluslararası Ceza Mahkemesine gidiyor
BDP Eş Başkanı Demirtaş, Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce Başbakan’ın ...
Abdullah Gül: Bu kanunu esefle kınıyorum
Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'da onaylanan soykırımı inkâr edene ceza öngören ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva