HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2012 Çarşamba - 08:29

Yıldırım'dan aslan payı İzmir'e

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ait İzmir projelerinin toplam yatırım değeri 15 milyar 610 milyon lirayı buldu. Bu yıl yapılacak yatırımın tutarı ise 1 milyar 152 milyon lira olarak belirlendi.

Yıldırım dan aslan payı İzmir e

İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2012 yatırım programında 15 milyar 610 milyon liralık 28 İzmir projesi yer aldı. Bu yıl İzmir'e yapılacak yatırım tutarı ise 1 milyar 152 milyon lira olacak. 9. Kalkınma Planı'nda 2012 yılı programında öngörülen hedefler doğrultusunda hazırlanan 2012 Yılı Yatırım Programı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Programda bu yıl, 2 bin 622 projeye toplam 38 milyar 168.7 milyon lira yatırım yapılması öngörüldü. 2 bin 622 proje için toplamda yapılması gereken yatırım tutarı ise 361 milyar 956 milyon lira olacak. Miktar bazında bu yıl en büyük yatırım kalemini 12 milyar 310 milyon 200 bin lirayla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aldı. Onu 5 milyar 907,2 milyon lirayla eğitim, 5 milyar 528.5 milyon lirayla tarım projeleri izledi.

Köydes için tahsis edilen 550 milyon lirayla Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) için tahsis edilen 500 milyon lira tutarındaki ödenekler ise yatırım programı toplamlarına katılmadı.
 
YÜZDE 10'U BU KENTE
Ulaştırma ve haberleşme alanında 420 proje yer alırken bunların 28'i İzmir için hazırlandı. 2012 Yatırım Programı'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ait İzmir projelerinin toplam yatırım değeri 15 milyar 610 milyon lirayı buldu. Bakanlığın programındaki 12 milyar 310 milyon liralık yatırımının yüzde 9.45'i İzmir'e yapılacak. Bu kapsamda 2012 yılında İzmir'e yapılacak yatırımların toplam tutarı ise 1 milyar 152 milyon 227 bin lira olacak. Bu yıl en fazla pay alan projelerin başında, 300 milyon lirayla Ankara-İzmir YHT geliyor. Çandarlı Limanı inşaatı için 100 milyon, Kemalpaşa OSB demiryolu bağlantısı ve lojistik merkez inşaatı için 57 milyon lira ayrıldı.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemil Kavaklı 25 Ocak 2012 Çarşamba 14:27

Ben onun bunun dediğini bir kenara bırakayım veriler http://www.gib.gov.tr/index.php?id=271 de var. İsteyen bakar. 2010 yılında Türkiye’nin toplam gelir vergisinin %6,38’i İzmir’den toplanmıştır. 2000-2010 yıllarında toplanan verginin %6,77’si İzmir’den toplanmıştır. İstanbul için oran 2010 için %42,74 ve 2000-2010 arası için %42,16’dır. Kurumlar vergisinde 2010 da İzmir’in ağırlığı %3,67 İstanbul’un oranı %21,58’dir. Rakamlar ortada İzmir’in %30 vergi karşıladığı CHP kahvesi muhabbetidir.

Yorumu oyla      14      7  
İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR 25 Ocak 2012 Çarşamba 14:26

CEMİL KAVAKLI ARKADAŞA BIRAK İZMİR BELEDİYESİNİN NE KADAR VERGİ VERDİĞİNİDE ÜLKE VERGİ CENNETİ OLMUŞ VERGİLERDEN DOLAYI MİLLET İSYANLARDA YAHU KARDEŞİM ALDIĞIN HERŞEYİN YARIDAN FAZLASI VERGİ OLAN MEMLEKETTE YASIYOSUN VE HALA GÖZLERİNİ AÇIPTA SOYULDUĞUNU ANLAMIYOSUN.AKP Lİ OLUP OLMAMAN BENİ İLGİLENDİRMEZ AMA GERÇEKLER KARŞISINDA DİK DURUŞ SERGİLEMEN GEREKİYOR BU HÜKÜMET ZAMANINDA DEĞİLMİ CARİ AÇIKTAKİ ARTIŞ ŞİMDİ NASIL KAPATACAKLAR VATANDAŞTAN ALDIKLARI VERGİYLE

Yorumu oyla      14      8  
ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ 25 Ocak 2012 Çarşamba 13:30

ÇARŞICILAR..... HERŞEYE KARŞICILAR. Bu Gün Gene Koro Halinde,Yazacak Sermaye Bir Şey De Yok Tabii Sıkıntı Basıyor. Millet Artık O Eski Attıgınız Zaman MANGALDA KÜL BIRAKMIYAN Kavram Kargaşalarını Yutmu yor. Sonu İST. le İZİM le BİTEN Uyduruk Sloganlarıda Yutmuyor. MİLLET, ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ İSTİYOR. İZMİR Lİ GENÇLER,MEGA PROJELER İSTİYOR. EXPO 2020 İZMİR İSTİYOR. İŞ ALANLARI İSTİYOR. CUMHURİYETİN 100. YIL INDA -- DÜNYA MARKASI BİR İZMİR -- İstiyor.

Yorumu oyla      14      9  
bingöllü hakan 25 Ocak 2012 Çarşamba 13:16

sevgili cemil kavaklı sana fazla kelime sarf etmek istemiyorum,,,meclis 2011 yılı bütçe kapanış ve 2012 yılı bütçe görüşmeleri gündeminde illerin bütçeye gelir vergisi ve ithalat ihracat rakamları ve buna benzer birçok mali rakamlar en yetkili ağızlardan sarf edildi, eğer az buçuk ülke gündemini takip etseydin izmir için yüzde otuz bütçeye katkı rakamını duyardın,,,sevgilerle dostça ve kardeşçe,,,

Yorumu oyla      17      7  
Ahmet K. 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:41

Bakanız İzmire yatırımlarımızı arttırıyoruz söyleminden bile rahatsız oluyor bazı önyargılı zihniyetler.Korkuları hizmet gelirse laiklik cumhuriyet Atatürkçülük istismarlığı da yetmeyebilir yerel seçimleri kazanmaya.Ne oldu da yerel yönetimler iş yapıyoruz moduna girdi, ne oldu da İzmirdeki küçük mutlu azınlık telaşa kapıldı.İzmir halkına güvenin zamanı geldiğinde iş yapanı yapmayanı duygularını suistimal edenleri veya gerçekten kendisini sevenleri değerlendirecektir.Az kaldı......

Yorumu oyla      14      16  
aren 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:25

alsancak garı önündeki ATATÜRK BULVARI tek şeritten çift şeride ne zaman çıkarılıcak. garın bahçe duvarı sadece 2 metre içeri çekilicek

Yorumu oyla      17      6  
Semih Yılmazlıgil 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:08

Sevgili dostlar 11 yılda yapmadıklarını yazıp basit bir matematik icra ettiğinizde bu rakamın, yıl için 104.747.909 TL değer olacağını 11 yıl içinde izmirlinin devlete ödediği vergini ise = 45.000.000.000 TL oldugunu yğine aynı basit formulle, verilen yıllık verginin sadece ve sadece % 2 nin izmirimize yatırım olarak geldiğini görmemiz gerekir, Siz ödediğiniz verginin sadece % 2 si size yatırım olarak dönmüş demektir. Saygılarımla

Yorumu oyla      22      8  
sak 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:04

Aynı söylem.İzmir Türkiye Cumhuriyeti nin ili burda yaşayanlar yurttaşlık görevlerini yapıyorlar.Vergi veriyor,askere gidiyor.Öyleyse yolda ,yapılacak,hastanede yapılacak.Yapmaya mecbursunuz ,kesenizden yapmıyorsunuz.İzmir milletvekili olmıyan bakan buraya birşey yapmıyacak mı ?.Ayrıca İzmir Büyükşehirin onay bekliyen projeleri niye aylarca oyalanıyor benim istediğim olur mantığı anlıyışı bu.Ayrıca direk sanayi yatırımıda yok .En önemlisi insana,düşünceye,farklı fikirlere tahammülünüz yok.

Yorumu oyla      22      8  
Mert 25 Ocak 2012 Çarşamba 10:56

CHP'li yorumcuları bir telaş sarmış! Nedense 12 Haziran 2012 seçim sonuçlarından sonra ofislerinde ense yapan CHP'li başkanlar birden çalışmaya başlıyor gözüktüler!Çünkü pabucun pahalı olduğunu anladılar.Bu yatırımların hepsi gençlere iş demektir, iş de aile kurmak demektir. Bu yatırımları iktidar olsa dahi CHP yapar mı?Tabiki hayır.Onların seçim vaadlerinde İzmir'i Dünya'da neyin merkezi olduğunu çok iyi bildiğimiz Tayland'a benzetmek vardı!İzmirli gençler namuslu iş istiyor!

Yorumu oyla      15      17  
Cemil Kavaklı 25 Ocak 2012 Çarşamba 10:40

Sayın Bingöllü hakan ne güzel de sallamışsınız. Bu İzmir’de AKP’ye saldıranların hepsinde görülen alışkanlık. Elde rakam yok sallayalım gitsin. Bingöllü hakan bize rakamları versen de öğrensek bu %30’u nereden buldun. Toplam vergi rakamını versen. İzmir’de tahakkuk eden vergiyi söylesen tahsil edilen rakamları söylesen de bizde önünde saygıyla eğilsek. Yok rakam vermezsen İzmir’de sık sık örneğini gördüğümüz yalan söyleyen CHP’li yalancı propagandacı durumuna düşersiniz. Rakamları bekliyoruz.

Yorumu oyla      17      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kart'tan anayasa ve yargı eleştirisi
Manisa'da gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu anma programı çerçevesinde düzenlenen ...
AK Parti İl Başkanı Akay Ankara'ya eli dolu gitti
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ankara’ya giderek genel merkeze ...
‘Gerekirse zamanı uzatırız, herkes rahat olsun’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Genel Sağlık Sigortası ...
 
Koltuğundan eden kaset skandalında yeni gelişme
Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan eden kaset skandalında ...
BDP Uluslararası Ceza Mahkemesine gidiyor
BDP Eş Başkanı Demirtaş, Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce Başbakan’ın ...
Abdullah Gül: Bu kanunu esefle kınıyorum
Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'da onaylanan soykırımı inkâr edene ceza öngören ...
 
Güneş: Ermeni yasası Sarkozy'nin seçim etkinliğidir
İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Fransa'da Ermeni iddialarının ...
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten İsrail'e ret
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İsrailli mevkidaşı Reuven Rivlin'in davetini reddetti.
'İzmir teslim olmayacak, başkanımızı koruyacağız'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva