HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2011 Pazartesi - 12:46

Karakolda kadına dayakta tek tanık kameralarmış!

İzmir'deki bir karakolda iki polisin feci şekilde dövdüğü kadının kamera görüntülerinin bulunmasından sonra, olayla ilgili soruşturmanın detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Karakolda kadına dayakta tek tanık kameralarmış!

İZMİR - İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde Fevziye Cengiz’in iki polis tarafından feci şekilde dövülmesine ilişkin kamera görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından olay ile ilgili yürütülen soruşturmadaki skandallar da gün yüzüne çıkıyor. Sanık polisler ifadelerinde, “Fevziye Cengiz’in kendi kendini yaraladığı, kendi saçını çekip, yüzünü tırmaladığı ve kafasını yere vurduğunu” iddia etti. Hazırlık soruşturması sırasında mağdur kadının lehine ifade veren ve kendisini tanımadıklarını, eşiyle birlikte müşteri olarak mekana geldiğini anlatan müzikholün müdürü ile iki konsomatrisin, mahkemede ifadelerini değiştirerek, polis tutanağındaki iddiaları doğrulayan ifadeler vermeleri dikkat çekti.

O dehşet görüntüleri izlemek için tıklayın
 
Vatan gazetesinin haberine göre, skandal olayla ilgili olarak 16 Temmuz gecesi karakolda feci dayak yiyen Fevziye Cengiz, ilk ifadesinde, “Aşırı derecede alkollü olmam nedeniyle birçok şeyi hatırlamıyorum. Görevli polislere hakaret ettiğimi de hatırlamıyorum. Bu olayla ilgili de kimseden davacı ve şikayetçi değilim” dedi. Cengiz daha sonra verdiği ifadelerde, “polislerin kendisini şikayetçi olmaması için tehdit ettiklerini” belirterek, “bu ifadeyi zorla imzaladığını” anlattı.

KİMLİĞİ OLMADIĞI İÇİN...
Tanıkların verdiği ilk ifadeler, mağdur kadını doğruluyordu. Karakolda alınan ilk ifadelerde müzikholde çalışan konsomatrislerden ikisi, Fevziye Cengiz’in küfür ettiğini duymadıklarını belirtirken, müzikholün müdürü Turgay Çetin de, Fevziye Cengiz’in işyerinde müşteri olarak bulunduğunu, kimliği olmadığı için götürülmeye çalışıldığı sırada, “Ben müşteriyim, eğlenmeye hakkım yok mu, siz kimsiniz beni götüremezsiniz” dediği anlattı.
 
Bu ifadelere rağmen polisler, “Fevziye Cengiz kolumuza vurdu, tırmaladı, küfretti” iddialarını içeren tutanak düzenlediler. Savcı Ahmet Küçükpınar da tanıkların aleyhe bir beyanı olmamasına rağmen, tamamen polis tutanağını baz alarak, Fevziye Cengiz hakkında 6.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
 
 
TANIKLAR İLK MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ
Açılan davanın İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında ifade veren konsomatrisler ifade değiştirerek, Fevziye Cengiz’in polislere küfür ettiğini, mukavemet göstererek onlara vurduğunu söylediler. Hakimin, neden ifade değiştirdiklerini sorduğu konsomatrisler bir açıklama yapmadan, ikinci ifadenin doğru olduğunu söyledi.
 
Müzikhol sahibi Turgay Çetin de ifade değiştirerek, Fevziye Cengiz’in müzikholde çalıştığını, yanındakinin eşi değil, müşterisi olduğunu, polislere küfür edip, direndiğini ileri sürdü. Çetin, ifadesini neden değiştirdiğinin sorulması üzerine, Fevziye Cengiz’in izinsiz çalışması nedeniyle ceza yememek için ilk ifadesinde müşteri olduğunu söylediğini ileri sürdü.
 
Duruşmada sanık olarak dinlenen Cengiz ise ilk ifadesinin aksine yediği dayağı anlattı ve polislerden şikayetçi olduğunu söyledi.
 
İŞKENCE EDEN POLİSİN KLASİK SAVUNMASI: "YASAL SINIRLAR..."
Cengiz’in şikayeti üzerine haklarında soruşturma açılan polis memurları ise işkence davalarındaki “klasik” savunmayı tekrarladılar. Savcılığa verdiği ifadede, suçlamayı kabul etmeyen sanık polislerden Hakan Yörük “Tamamen yasal sınırlar içinde görevimizi yaptık” derken şunları anlattı: “Müşteki (Fevziye Cengiz) polisleri hedef alarak, ağza alınmayacak sinkaflı küfürler edip, kendisini nasıl getirdiğimiz konusunda tehditler ediyordu. Bunun üzerine ortalığı sakinleştirmek için biz müştekiyi Beyit (Sezgen) ile sağ tarafta bulunan ifade alma odasına davet ettik. Kapı yarı açıktı. Beyit içerde kalmıştı. Bayanın küfürleri devam ediyordu.
 
İçeriye girdiğimde Beyit ile ikisinin arbede yaşadığını gördüm. Beyit müştekinin ellerini tutuyordu. O da küfür ediyordu. Ben de kendisine müdahale ettiğimde bu sefer elleriyle kendisine zarar vermeye başladı. Saçlarını çekti. Ben de kendisine zarar vermemesi için ellerini tuttum. Bu sırada kendini yere bıraktı. Bu oda içinde yine şahıs yerdeyken kendine zarar vermeye devam etti. Ellerini tutmaya çalışırken şahıs kafasını yere vurmaya başladı. Beyit ile ikimiz şahsı etkisiz hale getirdik. Araçtan kelepçe getirdim taktım. Sakinleştirdik. Bu aşamadan sonra fiziki olarak müdahalede bulunmadık.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ADİL SAĞLAM 13 Aralık 2011 Salı 10:11

Biz aptalız ya,herşeye inanırız.Valisindn,emniyet müdürüne.Polisinden ,savcısına kadar;Hiç kimse takiyye yapmasın.Vali şimdiye kadar neredeydi,niçin suskun kaldı." Zaten kadın KONSOMATRİSMİŞ " diye beyanatta bulunan Emniyet müdürünün savunulacak bir tarafı var mı?Dayakçı polisler " YASAL SINIRLAR " içinde müdahale edildi demektir.Yasada karakolda polise karşı gelen ( varsayalım ki kadın saldırdı ) suçluya,iki elin avuç içiyle aynı anda kulaklarına ölüme kadar varan vuruşu yapabilir var mı?

Yorumu oyla      13      6  
İNSAN HAKLARI 13 Aralık 2011 Salı 08:52

O dayakçı polisler bu yaptıklarını kimbilir kaç defa yaptılar.Ama bu sefer sert kayaya çarptılar,çünki Türkiye'nin bütün yazılı ve sözlü basını ve cumhurbaşkanı dahil bütün yönetimi bu konunun üzerine gidiyor ve konuyu didik didik ediyorlar.İnşaallah hakettikleri cezayı alırlar da,vatandaşa kötü muamaleyi yaşam biçimi olarak ilke edinmiş bu tip polisler için caydırıcı olur.

Yorumu oyla      20      6  
sertana 13 Aralık 2011 Salı 00:33

kardeş zaten kadın birşey söylemiyor herşeyi görüntü söylüyor birde sen eşinle birahaneye gitme yoksa senin eşinide döverler

Yorumu oyla      13      6  
sertan 12 Aralık 2011 Pazartesi 21:25

tamam bir insana şitdet uygulamak insanlığa yakışmaz polisler hatalı peki basının bu bayaın söyledikleri herşeyi doğruymuş gibi yazması yayınlamasına ne demeli türk polisini yerden yere vurmayalım arkadaşlar türk toplumunda eşiyle birlikte biraneye giden kaç aile var birde bu tarafdan düşünün

Yorumu oyla      12      11  
tarafsız 12 Aralık 2011 Pazartesi 17:08

Bakın beyler kanunda memuru kollayan, kayıran yasalar oldukça kimse fazla ceza almaz.Vatandaş farklı memur farklı ceza alır bu ülkede.gücü yetiyorsa hükümet değiştirsin ceza yasası ve mahkeme kurallarını görelim.Vur aabalıya vatandaşa bu ülkede.

Yorumu oyla      18      8  
Vatandaş... 12 Aralık 2011 Pazartesi 16:49

Türk polisi diyoruz. Asayiş onlara emanet diyoruz. Emniyet güçleri diyoruz. Tabiki suçlulara farklı davranışlar olabilir. Ama sen al kadını öldüresiye döv sonrada konsomatris olduğunu söyle sanki onların dayak yemeye hakları varmış gibi, yap işlemini gönder mahkemeye sen verme cezasını yargı versin...

Yorumu oyla      17      8  
Hasan 12 Aralık 2011 Pazartesi 15:58

Sonra da bu polis bozuntuları ağlıyor vatandaş bizi neden sevmiyo saymıyo diye.. Allah dicem ama ilk önce devlet gereken cezayı versin..

Yorumu oyla      20      8  
Mustafa ÖZDEMİR 12 Aralık 2011 Pazartesi 15:28

Her şey gayet açık.Polisler kendileri aleyhinde ancak doğruları söyleyen müzikhol görevlilerini tehdit ederek ifadelerini değiştirmelerini sağlamış,yani bildiğimiz çetelerin yaptıklarını yapmışlar.Allahaşkına böyle polis olur mu?Vatandaş polise güvenmeyecekde kime güvenecek.Bu polisler bir daha dönmemek üzere mutlaka görevden refuze edilmelidir,yoksa can çıkar huy çıkmaz,aynı şeylere yine devam ederler.

Yorumu oyla      33      8  
HABERCİ 12 Aralık 2011 Pazartesi 15:10

Bu olaylar sonrası polise güvenim sarsıldı. Umarım bu kişiler bir daha göreve dönmezler. Yeni İzmir Emniyet Müdürü'ne çok görev düşüyor.

Yorumu oyla      22      8  
12 Aralık 2011 Pazartesi 14:15

SÖYLEDİKLERİ YALANA SADECE KENDİLERİNİ İNANDIRABİLİR O' POLİS BEYLERRR

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Literatüre geçecek mucize: Ölü kadın doğum yaptı!
Muğla'da aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 8 aylık hamile Demet ...
İzmir'de senet ve fuhuş çetesi operasyonu: 14 gözaltı
İzmir'de organize suç örgütü kurarak, tehditle çek ve senet tahsilatı ...
Kaçak elektrik şebekesine operasyon: 10 gözaltı
İzmir'de ölmüş ya da aboneliğini iptal ettirmiş kişiler üzerinden kaçak ...
 
10 yıl süren mektup davası 48 bin lira kazandırdı
Emre Bahçıvan Kanada’daki bir üniversiteye kayıt yaptırmak için Ankara’daki ...
'Asker katilleri ve tecavüzcüler de yararlanır'
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutukluluk sürelerinin kısaltılması taleplerine, ...
3 yılda 78 bin kilometre yol gitti
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye, eğitimde yerinde çözüm anlayışıyla ...
 
Kafe sahibi öpüşen genci ‘Hop aile var’ deyip öldürdü
Kasımpaşa’da kız arkadaşı Müge Ö. ile bir kafeteryada oturan Gelhan Çetin ...
Vali Kıraç: 'Fevziye Hanım'dan özür diliyorum'
Karabağlar Merkez ilçe Polis Karakolunda polisler tarafından feci biçimde ...
Diyanet İşleri 'mele'leri sözleşmeli imam yapacak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, doğu ve güneydoğu illerinde toplumda ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva