HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2011 Pazartesi - 10:24

3 yılda 78 bin kilometre yol gitti

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye, eğitimde yerinde çözüm anlayışıyla göreve geldiğinden beri geçen 3 yıl içinde 30 ilçedeki tüm okulları tek tek gezerek bütün eksikleri tespit etti.

3 yılda 78 bin kilometre yol gitti

İZMİR - Müdür yardımcılarıyla birlikte sorun odaklı çalışarak kentteki eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Üye, haftada en az 500 kilometre yol yaparak, bugüne kadar 78 bin kilometreyi aştı. Üye, "İzmir'in başarı grafiği artıyor. Eğitimde çıtayı zirveye taşıyacağız" dedi.
 
Egeli Sabah’ın haberine göre, kentte sorunlu okul bırakmak istemediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye, göreve geldiği ilk gün itibariyle müdür yardımcılarıyla bir arada bir planlama yapıp, en uç köşedeki okullar öncelikli olmak üzere ziyaret programına başladıklarını söyledi. Her hafta bir ilçenin okulların dolaştıklarını ifade eden Üye, "En uzak okuldan başlayarak, kurumlarımızı göre göre öğretmenlerimizle toplantılar yapıyoruz. Bir sorun var mı öğrencilerin sorunu var mı bakıyoruz. Yerinde çözüme kavuşturuyoruz. Velilerimizi, öğrencilerimizi ve okul müdürlerimizi ayrı ayrı dinliyoruz. Her müdür yardımcım kendi alanıyla ilgili gelen talep ve şikayetleri not edip, anında çözüm yolu arıyor. Kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla da bir araya geliyoruz. Şu anda sorun olan ilçe yok diyebilirim. Büyük sorunu olan okul bırakmadık. Sorunların tümünü masaya yatırdık. Bunlara kısa ve uzun vadeli çözümler ürettik. Yapacaklarımızı kararlaştırdım. Bu çalışma programını ilgili okul müdürlerine illettik. Bu çerçevede hareket ediyoruz" dedi.
 
Bütün ilçeleri beşer kez gezdiğini, bu hafta itibariyle altıncı turlara başladığını dile getiren Üye, "Ben göreve geleli 3 yıl oldu. kimi günler 700 kilometre yol yaptığım bile oldu. Okullarda çok güzel hareketlenme var. İnsanlar her şeyden önce milli eğitim müdürü kendilerine geldi diye mutlu oluyor. Okul müdürü, öğretmen, veli, öğrenci mutlu olmalı.   Bu amaçla haftada en az 500 kilometre yol yapıyoruz. Yani 3 yılda 78 bin kilometreyi aştık. 30 ilçenin 30'unda da başarı grafiğini en yükseğe çıkarmak istiyorum. Şimdi son sınıf öğrencilerimiz için yeni bir uygulamayla kurs programı başlattık. Özellikle maddi durumu yetersiz öğrencilerimiz için başlattığımız bu programın tüm bilgilerini bilgisayar ortamından takip edebiliyorum. Bu dönem itibariyle başarı grafikleri daha somut veriler halinde elimizde olacak" diye konuştu. Okulların yanı sıra haftasonları dershaneleri de gezdiklerini belirten Üye, "Biz mesai mefhumu olmadan çalışıyoruz. Haftasonları dershaneler ve okul yatırımlarımızı, inşaatlarımızı, yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceliyoruz" dedi.
 
Aynı zamanda gittikleri dağ köyleri ve geri kalmış ilçelerde okumaz yazmazların da tespitini yaptıklarını kaydeden Üye, "Bu çalışmalarımızın İzmir'deki eğitim kalitesine büyük yansıması oldu. Şu anda okuma yazma oranı 76.4. İzmir'de 125 bin kişiye daha okuma yazma öğretmişiz. Oran yüzde 100'e çıkana kadar durmadan çalışacağız" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haberci 12 Aralık 2011 Pazartesi 13:49

Müdür beyi tebrik ederim. Ama eğitim camiasının öğretmenler ve yöneticileri dair biraz kabuk değiştirmesi lazım. Öğretmenlerin güncel konuları, teknolojiyi takip ettiklerini düşünmüyorum. Çocuklarımız onlara emanet sonuçta.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kafe sahibi öpüşen genci ‘Hop aile var’ deyip öldürdü
Kasımpaşa’da kız arkadaşı Müge Ö. ile bir kafeteryada oturan Gelhan Çetin ...
Vali Kıraç: 'Fevziye Hanım'dan özür diliyorum'
Karabağlar Merkez ilçe Polis Karakolunda polisler tarafından feci biçimde ...
Diyanet İşleri 'mele'leri sözleşmeli imam yapacak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, doğu ve güneydoğu illerinde toplumda ...
 
İşte Cübbeli'nin baş döndüren aşk trafiği!
Fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak suçundan tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca ...
Ergenekon dosyası 1 milyon sayfayı aştı
1’inci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Sevgi Erenerol’un avukatı ...
Rus rehberleri öldüren içkiler Aliağa'dan da çıktı
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
 
'Proteine ihtiyacı olduğunu düşündük'
AB Bakanı Bağış'a, Ege Üniversitesi'nde yumurta atan öğrencilerden Esin ...
Deniz Gezmiş'in görülmemiş fotoğrafları
Deniz Gezmiş’in, hakkında idam kararı verildiği mahkemeye giderken fotoğrafları ...
Firardaki zanlıya müebbet istendi
Çiğli'de, otomobil satışındaki para anlaşmazlığı nedeniyle Çiğli Esnaf ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva