HABERLER>GÜNCEL
16 Aralık 2011 Cuma - 09:34

Karakolda ikinci dayak ‘Fas’lı

Faslı iki kadın, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde dövüldükleri iddiasıyla polislerden şikayetçi oldu.

Karakolda ikinci dayak ‘Fas’lı

İZMİR - Türkiye, Fevziye Cengiz isimli kadının Karabağlar Polis Merkezi'nde dayak yemesi olayını konuşurken, yine İzmir'de bir karakolda bir dayak iddiası daha gündeme geldi. Fas asıllı 3 kadın, Urla'da götürüldükleri karakolda ifade vermek istememeleri nedeniyle polisler tarafından darp edildiklerini iddia etti. Kadınlardan birinin kollarına 35 dikiş atılırken, bir diğerinde darp izlerine rastlandığı belirtildi. Bir hafta boyunca yabancılar şubesinde bekletilen ve sınır dışı edilen 3 kadın, kendilerini döven polisleri şikayet etti.

Karakolda dayak sonrası başlarına gelmeyen kalmamış haberi için tıklayın
 
"FUHUŞ BASKINI"
İddiaya göre, olay şöyle gelişti: Türkiye'ye gelen Fas asıllı Kawtar Mazroui, Hayat Bourzaim ve Hasnaa Rguig, 4 Eylül tarihinde Urla'da bir eğlence mekanına gittiler. Burada alkol alan gruptaki Mazroui bir süre sora rahatsızlandı. Hava almak için dışarı çıktıkları sırada polis ekipleri eğlence yerine baskın yaptı. Kimlik kontrolü yapılan kadınlar daha sonra gözaltına alınarak Urla Polis Karakolu'na götürüldü.
Yine iddiaya göre, karakolda bulunan polisler, 'Gittiğiniz yerde fuhuş yapılıyor' şeklinde ifade vermelerini, daha sonra da 'Fuhuş yaptık' yazan ifade tutanağına imza atmalarını istediler. Türkçe bilen Kawtar Mazroui bu isteği kabul etmedi ve avukat gelmeden ifade vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine kadınların iddiasına göre, polisler Kawtar Mazroui'yi saçlarından sürükleyerek ifade vermeye zorladılar. Yaşanan arbedede Mazroui ile Rguig çeşitli yerlerinden yaralandı. Kadınlar 1 hafta bekletildikleri yabancılar şubesinde sınır dışı edildi.
 
ZORLA PARMAK İZİ
Faslı Kawtar Mazroui'nin yabancılar şubesinde yeminli verdiği ifadesinde, kesinlikle fuhuş yapmadıklarını kaydetti. Kendisine kötü davranan polislerden şikayetçi olduğunu kaydeden Kawtar Mazroui, "Polis merkezinde bizim tanık sıfatıyla ifademizi ve parmak izimizi almak istediler. Nedenini sorduğumda ise bana, 'fuhuş yaptığınız için ifade ve parmak izlerinizi alıyoruz' denildi. Ben de kendilerine fuhuş yapmadığımızı, parmak izi vermeyeceğimizi söyledim. Bu esnada polisler zorla parmak izimi almak istediler. Ardından saçımdan tutarak beni çekiştirdiler ve odanın camına iteklediler. Bu esnada kollarımdan, elimden ve burnumdan yaralandım. Arkadaşlarımı da polisler zorla etkisiz hale getirdiler. Ben o camı bilerek ve isteyerek kırmadım, suçlamaları reddediyorum" dedi.

Hasnaa Rguig ise ifadesinde, "Karakolda polisler parmak izimini almak istediklerini belirterek üst kata çıkarmak istediler. Arkadaşım Kawtar, avukat ve tercüman gelmeden parmak izi ve resim çektirmek istemediğimizi söyledi. Bunun üzerine arbede çıktı. Bu sırada Kawtar'ın kafasına vurulunca cama çarptı ve yaralandı. Hastaneye götürmek istediler. Tekrar alt kata indik. Sonra polisi kolundan tutarak salladım. Bunun üzerine polis beni itekledi. Biz de orada bulunan Türk bayrağını üzerimize sardık. Polisler daha sonra Kawtar'ı ambulansa bindirdiler. Beni de yere yatırıp kelepçelediler. Saçımdan tutup çekerek yerde sürüklediler. Polislerden şikayetçiyim" dedi.
 
"Saçlarından sürüklendi"
Kawtar Mazroui, Hayat Bourzaim ve Hasnaa Rguig'in avukatlığını üstlenen Hasan Kaya, itiraz ettikleri sınır dışı kararının kalkmasının ardından maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. Hasan Kaya, "Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, Kawtar Mazroui'yi kendi istekleri yönünde ifade vermemesi nedeniyle saçlarından sürükleyerek polis merkezinin ikinci katına çıkarıyor. Burada Kawtar'ı odanın camına itekleyerek yaralanmasına neden oluyor. Daha sonra kanlar içerisindeki müvekkilimi yine saçlarından sürükleyerek merdivenlerden indiriyor. Korkularından Türk bayrağına sarılan Hasnaa Rguig'i yere yatırarak kelepçeliyorlar. Saçlarından sürükleyerek zorla ifadeye imza attırıyorlar. Türkçe bilmeyen Hasnaa ve Hayat'ın ifadelerini yeminli tercüman aracılığıyla almalarını sağladık" dedi.

Avukat Kaya, "Olaydan sonra Urla Ada Kemik Hastanesi'ne götürülen Kawtar Mazroui'nin iki koluna 35 dikiş atıldı ve darp izine rastlandı. Hasnaa Rguig'in muayenesinde ise sol uyluk lateralde 2 adet 0.5-1 santimetre çapında yarılma ekimoz, sol kururiste üst kısmında 2 santimetre, ortası mor ekimoz, sol kururiste 1 santimerte uzunluğunda çizgisel sıyrık tespit edildi. Hayat Bourzaim ise çok korkması nedeniyle darp edilmediğini ifade etti. Urla Emniyet Müdürlüğü çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Konuyla ilgili belgeleri istedik. Üniversite mezunu olan bu üç yabancı kadın, gerek hakaret ve cebir gerekse kötü şartlarda yaşamaya zorlanmıştır. Soruşturma halen devam ediyor. Sınır dışı kararının kalkmasının ardından suçlular hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi.
İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay konuyu inceleteceğini söyledi.
 
Şikayetler normal
İddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Urla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Şahısların haklarında bu gerekçeyle işlem yapıldığı için şikayetçi olmaları normaldir. Bu suçlamalarla sürekli karşılaşıyoruz. Kadınlardan biri karakola girerken kolunu cama vuruyor ve yaralanma oluyor. Kesinlikle kimsenin şiddet görmesi taraftarı değiliz. Savcılık ve emniyet soruşturmaları sürüyor. Biz şeffafız. Savcılık yasalara bir aykırılık görürse dava açar. Biz de gerekeni yaparız" diye konuştu. (Fatih Abacıoğlu/Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ertuğrul Özkan 16 Aralık 2011 Cuma 11:40

Hey yavrum hey.! bu memlekette Polis kendini Hem hakim hem savcı hemde İmam yerine koyuyor. Çivisini çıkardı mu Fetocular memleketin.

Yorumu oyla      21      7  
AHMET 16 Aralık 2011 Cuma 11:39

POLİS KİMSENİN BABASI DEĞİL HAKARET VE DAYAK ATAMAZ.GÖREVİNİ YAPMAKLA MÜKELLEFTİR.SUÇU NE OLURSA OLSUN BASINI SUSTURDULAR EFENDİMİŞKENCE YOKTUR.DİYORLAR KİMBİLİR NELER VAR AMA VATANDAŞ HAKKINI ARAYACAĞI BİR MAKAM YOK ŞİKAYETÇİ OLSA BAŞINA GELMEDİK ŞEY KALMAZ MANA İŞKENCE YAPILDI DESE NE DOKTOR,NE SAVCI NEDE BİR MAKAM İLGİLENİR ARTI ÜSTÜNE ÜSTÜK SUÇLU OLUR.BİRDE KANIT LAZIM DÜŞÜNÜN KARAKOLDA İŞKENCE GÖRECEN BUNUDA İSPAT EDECEN ALACAK ŞEY DEĞİL İSTİSNALAR HARİÇ DİĞER SAYDIĞIM MEVKİLER İÇİNDE

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhsan Özkes: AB istedi, Diyanet o ayeti kaldırdı
CHP İstanbul Milletvekili, eski müftü İhsan Özkes, Avrupa Birliği'nin ...
Bedellide 12 aya kadar ödeme seçeneği
Bedelliye başvuru süresi 15 Haziran 2012'de bitiyor. İlk taksiti bu tarihte ...
DEÜ rektörlük binası AVM oluyor
Dokuz Eylül Üniversitesi, Tınaztepe’deki yerleşkeye ek inşaatlar yapacak. ...
 
20 metreden dost ateşi! Korucular Türkçe bilmiyor
İpek’in ablası, “Koruculara devlet maaş ve silah veriyor, ardından askerlere ...
Dayaktan sonra hayatları kararmış
Polisler, Fevziye Cengiz’e fiziksel ve ruhsal zarar vermenin yanında hayatını ...
Gezici Film Festivali’ne salon şoku
Gezici Film Festivali’nde filmlerin gösterileceği yer olan Tarihi Konak ...
 
YAŞ toplantısında 'savaşa hazırlık' tartışması
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay ...
İzmir’de kaçak huzurevi skandalı!
Menemen Ulukent’te ruhsatsız huzurevinde iki kişinin öldüğü iddiası İzmir’de ...
Hırsızlar önce kameraya sonra polise yakalandı
İzmir'de girdikleri iki kuyumcudan hırsızlık yaparken güvenlik kameralarınca ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva