HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2011 Perşembe - 21:39

Gezici Film Festivali’ne salon şoku

Gezici Film Festivali’nde filmlerin gösterileceği yer olan Tarihi Konak Sineması’nda inşaat çalışmalarının devam ettiği ortaya çıkınca büyük bir şok yaşandı.

Gezici Film Festivali’ne salon şoku

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Ankara Sinema Derneği ile İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği çalışma ile İzmir’e gelen Gezici Film Festivali etkinliğinde şok yaşandı. Ezel Dizisi'ndeki Ramiz Dayı karakteri ile tanınan sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz’in de katıldığı açılış organizasyonu yapılamadı. Galanın düzenleneceği ve ilk filmin oynatılacağı günler öncesinden davetiyelerde da yazılı olan mekan Tarihi Konak Sineması etkinlik zamanına yetiştirilemedi. Gezici Film Festivali kapsamında film izlemek için gelen onlarca kişi dernek tarafından işletmesi alınan sinema salonunda devam eden inşaat çalışmalarını ve işçileri görünce büyük şok yaşadı.
 
PROGRAM İPTAL EDİLDİ
Davetiye ile katılımcıları programa çağrılan fakat salondaki etkinlikten ve çalışmalardan haberi olmayan dernek yöneticileri büyük bir skandala imza atmış oldu. İnşaat çalışmaları ve sinema sahnesinde yapılan perde düzenlemelerinin tamamlanmadığı gerekçesiyle daha önce belirlenen program iptal dildi. Başta sinema Sanatçısı Kurtiz olmak üzere çok sayıda isim geri dönmek zorunda kaldı. Daha önce yapılan açıklamalarda festivalin 6 yıl sonra İzmir’e geldiği belirtilmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanalar Fakültesi Film Tasarım Bölümü (DEÜ GSF) Öğretim Görevlisi ve Dernek Başkanı Doç. Dr. Dilek Tunalı’nın da destek verdiği projeye Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da katkı koydu.
 
DALGA GEÇTİLER
Programa katılanlar manzara karşısında şok yaşarken etkinliği organize edenler de durumu pek ciddiye almadı. Açılış konuşmasını inşaat işçileri arasında yapan Tunalı, “ Gerçekten gezici festival ekibi manzara karşısında üzüldü. Onlar da haklılar. Biz bu sinemayı bu hale getirmek için bile uzun zaman uğraştık. Şimdi sinema haline geldi. Böyle bir salon kazandırdığımız için mutluyuz. Konak Sineması ile ilgili haberler çıktı. Proje kapsamında koltuklarımızı satışa çıkarttık ama destek bulamadık. İzmir’de sponsorluk anlayışının artması gerekiyor. Kırgınlıklar geçer önemli olan perdenin açılmasıdır” dedi.
 
HATIRASI VAR
Konak Belediyesi Kültür Müdürü Namuk Kuyumcu ise, “Bugün Dünyanın en tipik açılışlarından birini yapıyoruz. Hayırlı olsun. Burada enteresan bir şey yaşıyoruz. Normal bir iş yapsaydık bu kadar hatırası olmazdı. Gecikmeden bir şey olmaz. Sinema kültürü ticarete yenik düştü. Bir avuç çılgın bununla mücadele ediyor. Bu gecikmenin özrü yok. Bu hayata dair bir şeydir” dedi. Derneğin Genel Koordinatörü Aydın Karataş da, “Biz bu işi yetiştiririz dedik fakat realiteye yenildik. Burada arkadaşlarımız inşaatı yapanlar çok çalıştı. Temizliğe yardım ederseniz ilk filmi hep birlikte izleriz.
Ankara Sinema Derneği'nin Başkanı ve Sinema yazarı Ahmet Boyacıoğlu da “Belediye başkanı gelir bakan eklenir konuşur. Bu sinemayı çok önemsiyorum. Konak Belediyesi destek verdi. Türkiye’de sinemalar tekel oluşturdu. Böyle alternatiflere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAŞ toplantısında 'savaşa hazırlık' tartışması
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay ...
İzmir’de kaçak huzurevi skandalı!
Menemen Ulukent’te ruhsatsız huzurevinde iki kişinin öldüğü iddiası İzmir’de ...
Hırsızlar önce kameraya sonra polise yakalandı
İzmir'de girdikleri iki kuyumcudan hırsızlık yaparken güvenlik kameralarınca ...
 
Baro: Cübbeyle türban bir arada olmaz
İstanbul Barosu Başkanı Yardımcısı Mehmet Durakoğlu ‘Cübbeyle türban bir arada olamaz’ dedi.
Hukukçulardan karakolu önünde protesto
İzmir'de, Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri, Fevziye Cengiz'in polisler ...
Facebook'ta 2,8 milyon Türk bu tuzağa düştü
Facebook'ta son günlerde hızla yayılan sahte bir uygulama, kullanıcıların ...
 
Yargıtay'dan kamu kurumlarını üzecek karar!
Yargıtay 12'nci Hukuk Dairesi, Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları ...
PKK'ya büyük darbe: 8 terörist öldürüldü
Bingöl’ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya ...
Boşanmadan aldatan eş yandı!
Yargıtay, sadakata ilişkin önemli bir karara imza attı: 'Dava bitene kadar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva