HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2012 Pazartesi - 20:12

Karabağlarlı kadınlar KİHEP’le daha güçlü

Kadının İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP)’ne başlayan Karabağlarlı kadınlar, şiddet başta olmak üzere her türlü hak ihlali karşısında artık güçlü bir şekilde tepki koyacak.

Karabağlarlı kadınlar KİHEP’le daha güçlü

İZMİR - Kadınlara yönelik şiddetin kanayan bir yara haline dönüştüğü ülkemizde Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi, sorunun çözümü noktasında önemli bir adım attı. Karabağlar Belediyesi ile birlikte örnek bir çalışmaya imza atan Kadın Meclisi, anayasal haklarının bilincinde kadınların çoğalması için Kadının İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP) programı başlattı. Eğitimin ilk haftasında kadınları yalnız bırakmayan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Murat Bakan ile Kadın Meclisi Başkanı Hilmiye Dailli ve yürütme kurulu üyeleri, ilçedeki kadınlara bu eğitimler sayesinde ulaşıp temel hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendireceklerini söyledi. Bakan ve Dailli, kadınların mutlu ve başarılı olması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.
 
İYİ YASA, KÖTÜ UYGULAYICI
Türkiye’de kadının konumunun 2000 yılından bu yana gerileme gösterdiğine dikkat çeken Bakan, KİHEP’in bu anlamda çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Ulusal ve uluslar arası projelerin altında imzası bulunan Bakan, ”Hukuk fakültesinde öğrenciyken ilk öğrendiğim şeylerden biri şuydu. ‘İyi yasalar kötü uygulayıcılar elinde kötü yasa; kötü yasalar iyi uygulayıcıların elinde iyi yasa olur.’ Yasal düzenlemeler ve bunları uygulayan zihniyet çok önemli. O yüzden kadınların sosyal, ekonomik ve hukuksal alanda güçlenmesine katkı koyacak, bundan sonraki yaşamlarında rehberleri olacak bu eğitim programı önemli. Kadını özgür ve bilinçli olan toplumların ilerleme, geleceği inşa etme şansları var ” diye konuştu.
 
GERİLEME SÖZ KONUSU
Son yıllarda artan kadın cinayetlerine değinen Bakan şöyle konuştu: “Bugün Türkiye’de pek çok alanda ilerleme kaydedildiği tartışılırken, kadının durumu ise rakamlar düzeyinde oldukça vahim. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın İnsani Gelişme Raporu’nda yer alan verilere göre, kadına verilen önem değerlendirmesinde Türkiye, Pakistan ve Azerbaycan’ın ardından geliyor. 109 ülke arasında 101. sırada yer alıyoruz, sondan 8’inciyiz. Siyasette kadın adı ülkemizde 2000 yılından bu yana ciddi oranda gerileme gösterdi. Türkiye’de kadınlar, erkeklerin gelirinin dörtte birini kazanıyor, kadın yönetici ise yüzde 8 düzeyinde. Bu oranlar, diğer ülkelere göre oldukça düşük. Türkiye’de siyasette kadının adı yok ve 2000 yılından beri süre gelen bir gerileme söz konusu.”
 
16 HAFTA SÜRECEK

Mayıs ayı sonuna kadar her hafta perşembe günü Karabağlar Belediyesi’ne ait olan Yeşil Bina’da buluşacak kursiyer kadınlara anayasal hakları, iletişim, aile içi şiddet, ekonomik hakları, çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve siyaset, feminizim nedir ve nedenleri, dünyadaki ve ülkemizdeki kadın hareketleri üzerine 16 haftalık bir eğitim verilecek. KİHEP Eğitmeni Ayla Erdoğan tarafından gönüllü olarak verilecek derslerde kadınlar, sosyal ve ekonomik yaşamın içinde haklarının bilincinde bireyler olarak var olacak. Kendilerine bu imkanı sağlayan Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi’ne teşekkürlerini ileten kadınlar, eğitimden memnun olduklarını belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rötarlı projede Başkan Sındır ısrarlı!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, bazı dükkan sahiplerinin ...
İZSU'nun Karşıyaka'daki su istasyonları açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir süredir kapalı olan üç memba suyu istasyonunu ...
Atanmayan itfaiyecilerden alkışlı eylem
İtfaiye eri olabilmek için girdikleri yazı ve sözlü sınavları kazanan, ...
 
Şahin’in kızı Durak’ın Özel Kalemi oldu
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yaşanan soygun olayı ile sıkıntılı ...
Toplum destekli polisler bu kez velileri bilgilendirdi
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet ...
Bornova bu yıl tarihinin en büyük yatırımını görecek
Geçen yıl 25 milyon liralık yatırımla rekor kıran Bornova Belediyesi bu ...
 
Muhtarlardan başkan Solak’a hizmet plaketi
Geçtiğimiz hafta ilçede yapılan çalışmaları yerinde gezen Çiğlili muhtarlar ...
Başkan Kocaoğlu'na köylülerden büyük destek
Köy ziyaretlerini hafta sonunda da sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Van’dan teşekkür geldi
Van depreminde hızlı ve koordineli bir şekilde ilk yardımları gönderen ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva