HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2012 Pazartesi - 10:31

Bornova bu yıl tarihinin en büyük yatırımını görecek

Geçen yıl 25 milyon liralık yatırımla rekor kıran Bornova Belediyesi bu yıl çıtayı daha da yükselterek 50 milyon liraya çıkardı. Bu para ile pazaryerlerinden gençlik merkezine, spor salonlarından Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne kadar büyük yatırımlar yapılacak

Bornova bu yıl tarihinin en büyük yatırımını görecek

İZMİR - 2010 yılında 22 milyon, 2011’de de 25 milyon liralık yatırımla ilçe belediyeleri arasında rekor kıran Bornova Belediyesi 2012 yılında dev bir bütçe ile hizmet üretecek. Geçen yılki 125 milyon liralık bütçesini bu yıl 160 milyon 700 bin liraya çıkaran Bornova Belediyesi, yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla rekortmenliğini sürdürecek. Sağlanan idari ve mali disiplinle hiç borcu bulunmayan Bornova Belediyesi bu yıl da dev yatırımları kendi kaynakları ile yapacak.
Bütçede fiziki yatırımlar önemli bir tutuyor. Sadece Fen İşleri Müdürlüğü 29 milyon liralık yatırımla Bornovalılara hizmet üretecek. Işıkkent’teki Yeni Garaj’ın çevresindeki 10 bin metrekarelik arazide İzmir’in en büyük spor salonlarından birinin inşaatı başlayacak. Altındağ’da yaklaşık 2500 metrekarelik alanda içinde açık ve kapalı amfi tiyatroların da bulunduğu bir kültür merkezi yapılacak.
 
‘Bornova’da Sokak arasında pazar bırakmama ilkesi ile yola çıkan Bornova Belediyesi geçen yıl Mevlana ve Naldöken pazaryerlerini tamamlayarak hizmete açtı. Pınarbaşı, Işıkkent, Evka-4 pazaryerlerinin inşaatları da bu yıl içinde tamamlanacak. Bornova merkez, Evka-3 ve Çamkule pazaryerlerinin inşaatları da 2012 yılı içinde başlayacak.
 
‘Zamanda yolculuk’ başlıyor
İzmir’de yerleşik yaşamın en az 8500 yıllık olduğunu kanıtlayan ve Bornova Belediyesi’nin destekleriyle çalışmaları süren Yeşilova Höyüğü için hazırlanan Ziyaretçi Merkezi projesinin inşaatı da bu yıl hayata geçirilecek.
Sokak sağlıklaştırma projeleri de devam edecek. Bu kapsamda tarihi Bornova Çarşısı ele alınıp aslına uygun şekilde düzenlenecek. Dramalılar Köşkü’ndeki restorasyon tamamlanarak, Kültür Müzesi olarak hizmete açılacak. Atatürk Kütüphanesi’deki çalışmalar da bitirilecek. Ayrıca Merkezdeki ‘Tarihi Bornova Evi Projesi’ bu yıl içinde başlayacak. İlçedeki tüm altyapının engellilere uygun hale getirilmesi için de 1 milyon 300 bin liralık yatırım yapılıyor. 22 mahallede engelli rampası yapılırken tüm belediye bina ve tesislerinde engelli asansörleri yapılıyor. İlçedeki tüm okulların fiziki bakımlarını üstlenen Bornova Belediyesi bu yıl da bu iş için 1 milyon lira ayırdı. Ayrıca, asfalt, yol, tretuvar ve köprü çalışmaları da artarak sürecek.
 
Darda kalana yardım eli
Bornova Belediyesi fiziki yatırımlar kadar sosyal yardımlarda da örnek projelere imza atıyor. Geçen yıl bu işlerin daha organize şekilde yürütülmesi için Sosyal İşler Müdürlüğü kuruldu. Yeni müdürlük sayesinde sosyal işler için 2012’de yaklaşık 6 milyon lira harcanacak. Naldöken Toplum ve Bilim Merkezi’nde kurulan Gıda, giysi ve eşya bankaları, ihtiyacı olan tüm yurttaşlara hizmet ediyor. En önemli sosyal projelerden biri olan evde, yaşlı, hamile, loğusa ve çocuk bakım hizmetleri de 2012 boyunca devam edecek. İhtiyacı olanlara evinde sağlık ve bakım hizmetleri verilecek. Yapımı Bornova Belediyesi tarafından tamamlanan Türkan Saylan Kadın Konuk Evi de önümüzdeki günlerde açılacak. Bu merkezin tüm masrafları Bornova Belediyesi’nce karşılanacak.
Bir üniversite kenti olan Bornova’da yeni kurulan ‘gençlik merkezi’ öğrencilerin önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek aşevi ile öğrencilere en az bir öğün yemek imkanı da sunulacak. Bornova Belediyesi’ne bağlı BELGEM Dershaneleri’nde 3500 öğrenciye ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kurslarının yanı sıra İngilizce kursları da bu yıl boyunca devam edecek.
 
Kültür hizmetlerine verilen destek de Bornova Belediye bütçesinde önemli yer tutuyor. Yıl boyunca festival, konser ve panel gibi etkinlikler yapılacak. Türkiye’nin tek kadrolu profosyonel tiyatrocularına sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 3 yeni oyunla 2012 boyunca sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca BBŞT çeşitli festivallerde İzmir ve Bornova’yı temsil edecek. BBŞT bünyesinde açılan kurslarda İzmir ve Türkiye’ye tiyatrocu yetiştirme çalışmaları da hızlandırılacak.
 
Spor kenti Bornova
Bornova Belediyesi’nin kazandırdığı tesisler ve verdiği destekle ilçe tam bir spor kenti haline geldi. Bu yıl da her yaştan insanın spor yapmasını amaçlayan bu destekler sürecek. İçinde yarı olimpik açık ve kapalı havuzlar bulunan Işıkkent Spor Tesisleri yıl boyunca Bornovalılara hizmet vermeye devam edecek. Burada verilen kurslarla ilçede yüzme bilmeyen kimsenin kalmaması hedefleniyor.
Amatör spor kulüplerine verilen ayni ve maddi destekler de 2012 yılı boyunca devam edecek. Ayrıca, Çamdibi’ndeki Yusuf Tırpancı, Doğanlar ve Pınarbaşı 5’inci Sanayi Sitesi’ndeki futbol sahaları düzenlenerek çim saha haline getiriliyor. Serintepe’deki  basketbol sahası da çimlendirilerek modern bir futbol sahası yapılıyor. Bornova Belediyesi’nin her yaştan Bornovalıya verdiği jimnastikten basketbola kadar çok çeşitli spor kursları da yıl boyunca sürecek.
 
En büyük yatırım insana

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Kadın Konukevi ve pazaryerleri gibi fiziki yatırımların büyük çoğunluğunun son 2.5 yılda tamamlandığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Ama en büyük yatırım insana olan yatırımdır. Bu yönde de çok ciddi çalışmalarımız oldu. Yaşlı, gebe ve bebek bakım hizmetlerini yurttaşlarımızın evlerine giderek orada veriyoruz. BELGEM’de ücretsiz olarak verdiğimiz üniversite ve lise hazırlık kurslarındaki öğrenci sayımız 3 bini aştı. 2012’de de bu yatırımlar artarak devam edecek. Fiziki yatırımlarımızın yanı sıra çok ciddi sosyal yardımlarımız olacak. Bu amaçla Sosyal Yardım Müdürlüğümüzü kurduk. Bu müdürlüğümüz aracılığı çok ciddi oranda sosyal yardım dağıtacağız” dedi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtarlardan başkan Solak’a hizmet plaketi
Geçtiğimiz hafta ilçede yapılan çalışmaları yerinde gezen Çiğlili muhtarlar ...
Başkan Kocaoğlu'na köylülerden büyük destek
Köy ziyaretlerini hafta sonunda da sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Van’dan teşekkür geldi
Van depreminde hızlı ve koordineli bir şekilde ilk yardımları gönderen ...
 
Yine Tartan’dan dost eli uzandı
İl Özel İdaresi, yıllardır metruk haldeki Ballıkuyu Sağlık Ocağı’nı ve ...
Çocuklar belediye başkanlarını seçti
Çocuk Dostu Kent adayı Seferihisar Belediyesi, 2. Dönem Çocuk Belediye ...
Bornova’da anne adayları belediyenin korumasında
Bornova Belediyesi Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ...
 
Görevleri bitti ama dostluk devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hizmet döneminin ...
Konak halk üniverstesi hız kesmiyor
Tartan, Konak Belediyesi’nin kurslarına en çok katılım göstererek başarılı ...
Menemen'in çalınan paraları bulundu
Menemen Belediyesi’nde hafta başında yaşanan hırsız olayının şoku halen ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva