HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Karabağlar mizah ustalarını ağırladı

Karabağlar Belediyesi’’nin düzenlediği ’“Karabağlar Gülüyor Mizah Günü’”, karikatür ve mizah sanatının usta kalemlerini, sanatseverlerle buluşturdu. Çocuklar, karikatürist ve mizah ustası Sadık Pala ile karikatür çalıştı.’

Karabağlar mizah ustalarını ağırladı

Karabağlar Belediyesi’’nin düzenlediği ’“Karabağlar Gülüyor Mizah Günü’”, karikatür ve mizah sanatının usta kalemlerini, sanatseverlerle buluşturdu. Çocuklar, karikatürist ve mizah ustası Sadık Pala ile karikatür çalıştı.’
 
Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de çocuklarla birlikte, çizimler yaptı. Söyleşi ve şiir dinletisiyle renklenen etkinlik, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 
 
İzmir Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu’’nun katkılarıyla düzenlenen mizah günü, Uğur Mumcu Parkı’’nda çocuklar için karikatür çizimi atölye çalışması ile başladı. Karikatürist Sadık Pala, çocuklara karikatür çiziminin tekniklerini gösterdi, karikatüre ilgi duyan çocukların kendilerini nasıl geliştireceklerini anlattı. Çocuklar ise sanatçılarla beraber olma ve karikatür sanatıyla tanışmanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Kürüm ise sanatçı Pala ve çocuklarla birlikte çizimler yaparak, farklı bir gün yaşadı. Karikatürist Birol Çün ise Başkan Kürüm’’e bir karikatürünü hediye etti. Sanatın, toplumun sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar yaptığına dikkati çeken Kürüm, ’“Toplumların gelişmişlik düzeyi sanata ve sanatçıya verilen değerle orantılıdır. Karikatür ve mizah sanatı da büyük bir zeka ürünü. Dünya ve ülke sorunlarıyla ilgili görüş belirtmek isterken bazen sözler biter. Bu noktada mizah ve karikatür, devreye girer. İşte bu gerçekten bir sanat kabiliyetidir ve bu yeteneğe sahip insanlar desteklenmelidir. Biz de karikatür ve mizahın büyük ustalarını Karabağlar’’da ağırlamaktan, ilçe halkımızla buluşturmaktan mutluluk duyduk. Ailelerin çocuklarıyla buraya gelmesi, kaynaşma sağlaması gerçekten bizi mutlu etti’” dedi. 
 
KÜRESEL YANIYORUZ
 
İzmir Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu Başkanı Mustafa Yıldız ise Karabağlar’’da düzenlenen etkinlik nedeniyle mutlu olduklarını, Türkiye’’nin karikatür ve mizah ustalarını ilçe halkıyla buluşturmaktan çok keyif aldıklarını söyledi. Mizah günü etkinliğinin, 5 Haziran’’ın Dünya Çevre Günü’’ne gerçekleştirilmesi nedeniyle, karikatür sergisinin konusu da çevreydi. Karikatüristlerin çevre konulu eserlerinden oluşan, ’“Küresel Yanıyoruz’” adlı sergi de sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Serginin ardından, ’“Çevresi Geniş Türkiyem ’– Mizah Yazarları Anlatıyor’” konulu söyleşide ise karikatürist ve Mizah Yazarı Cihan Demirci, Türkiye’’nin çevre duyarlılığını mizahi eleştirilerle anlattı.  Söyleşinin diğer konuşmacıları Sezer Odabaşıoğlu, Savaş Ünlü, Aydoğan Yavaşlı, Abdullah Yılmaz’’dı. Şevki Özdemir ve Zübeyde Seventuran, mizahın şairi, usta sanatçı Can Yücel’’in şiirlerini seslendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlerin eserleri sergilendi
Aliağa Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Karikatürcüler Derneği ...
Çevre ödülleri sahiplerini buldu
Karşıyaka Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak verdiği Çevre ...
Çöp tartışması büyüyor
Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Başkan Kocaoğlu’’nu çöp tesisi konusunda ...
 
Çevre Günü’’ne coşkulu kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ...
Bornova artık organik beslenecek
Besinlerin kimyasal tarım ilaçları kullanılarak yetiştirildiği günümüzde ...
Onur Mahallesi’’ne yeni muhtarlık binası
Balçova Belediyesi, 1980 yılında vatandaşların desteği ile yapılan ...
 
’“Etik kültürünü’” tartıştılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği, ’“Etik ...
İzmir'in en aktif yaşlıları
Büyükşehir Belediyesi’’nin Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’’ne ...
Başkan Çerçioğlu: Daha temiz bir dünya için el ele
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha temiz bir Aydın oluşturmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva