HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Çöp tartışması büyüyor

Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Başkan Kocaoğlu’’nu çöp tesisi konusunda protesto eden Torbalılılar’’ı haklı bulurken, Çevre il Müdürü Tatar da projeye destek vererek, ’“İzmir’’in çöpünü denize mi dökelim’” dedi.’

Çöp tartışması büyüyor

Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Başkan Kocaoğlu’’nu çöp tesisi konusunda protesto eden Torbalılılar’’ı haklı bulurken, Çevre il Müdürü Tatar da projeye destek vererek, ’“İzmir’’in çöpünü denize mi dökelim’” dedi.’
 
İZMİR-’“Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Torbalı’’da yapılacak çöp arıtma tesisinin bilgilendirme toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nu protesto ederek konuşma yaptırmayan köylülere destek verdi.
Kabak, yaptığı yazılı açıklamada, Torbalılı köylülerin Büyükşehir Belediye Başkanı’’na çöplük konusunda tepki gösterdiğini, uğradıkları haksızlığı protesto ettiklerini belirterek, ’“En demokratik haklarını kullanan Torbalı halkının yanındayız. En medeni ve demokratik şekilde yaptıkları protestoya destek veriyoruz. CHP zihniyetiyle 10 yıldan bu yana yönetilen İzmir’’imiz her konuda geriye gitti ve büyük bir köye dönüştü. Halkımıza devamlı masal anlatan bir belediyemiz var, bu nedenle de kendisine masalcı başkan dedik ve demeye de devam edeceğimizi görüyoruz. Ancak bu masalın artık kabusa döndüğü ve adeta karabasan olduğu bütün İzmir halkının gördüğü bir gerçektir. Bu nedenle de bu tip protestolarla karşılaşıyorlar. Geçen hafta Buca Kaynaklar’’da sonrasında Urla Zeytinalan’’da protestolar vardı.’” dedi.  
 
 
 
İzmir’’in yap boız tahtasına döndüğünü önesüren Kabak açıklamasına şöyle devam etti; ’“Metro konusundaki başarısızlıkları tüm İzmirlilerce büyük bir öfkeyle eleştiriliyor. 23 Nisan törenlerinde sembolik olarak Vali olan küçük çocuğumuz, Belediye Başkanı olan akranına ’‘Ne olacak bu metronun hali? Ne zaman bitirilecek?’’diye hesap soruyor. Daha dün çok saygın bir STK ’‘Niçin Büyükşehir körfezde deniz ulaşımından yararlanmıyor’’ diye hesap sordu. Otobüslerde balık istifi halinde saatlerce çile çeken halkımız burnundan soluyor. Körfezimiz hala kokuyor. Yollarımız bir türlü bitmeyen altyapı çalışmaları yüzünden delik deşik durumda. Bütün şehir içi yollarımız köstebek yuvası gibi. Kaldırımlar ya işgal edilmiş ya da tahrip edilmiş vaziyette. Plansız ve bazen de gereksiz yapılan çalışmalar ile İzmir halkı maddi ve manevi yönden mağdur ediliyor. İzmir yap-boz tahtasına dönüştü. Gecekondular her tarafımızı sarmış durumda. 2010 Türkiye’’sinde daha bir imar planı yapamamış bir büyükşehir belediyemiz var. Belediye, işçilerine yasal haklarını bile vermiyor. Belediye memurlarına toplu sözleşme hakkı tanınmıyor. Şampiyon olan Bucasporun bayrakları bile astırılmıyor. Kızılay’’ın kan bağışı kampanyasına şehir merkezide izin verilmiyor. Mevcut CHP anlayışının hizmetten çok uzak olduğunu artık herkes görüyor ve bütün İzmirli hemşerilerim karabasana dönen bu masalın bir an önce bitmesini bekliyor.’”
 
 
ÇEVRE MÜDÜRÜNDEN DESTEK
Öte yandan, 5 Haziran Dünya çevre günü açılış töreninde konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Torbalı Taşkesik Mevkii’’nde yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi’’ni engellemeye çalışan köylülerin yanlış bir tutum içinde olduğunu söyledi. Tatar, ’“ Eğer tedirginlikleri varsa çöp depolama alanı istemem diye tutturacaklarına desinler ki bu çöp bertaraf tesisi hangi teknoloji ile yapılacak. Bu konuyla ilgili tereddüt duysunlar, sorgulasınlar. Ama peşin hükümlü olarak ben ilçeme bertaraf tesisi istemem demek yanlış bir tutumdur. Biz peki İzmir’’in çöpünü Manisa’’ya mı yoksa Ege Denizi’’ne mi götürüp dökeceğiz. Bunun çevrecilikle alakası yoktur. Devletin kurumları en iyi şekilde görevinin başındadır’” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre Günü’’ne coşkulu kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ...
Bornova artık organik beslenecek
Besinlerin kimyasal tarım ilaçları kullanılarak yetiştirildiği günümüzde ...
Onur Mahallesi’’ne yeni muhtarlık binası
Balçova Belediyesi, 1980 yılında vatandaşların desteği ile yapılan ...
 
’“Etik kültürünü’” tartıştılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği, ’“Etik ...
İzmir'in en aktif yaşlıları
Büyükşehir Belediyesi’’nin Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’’ne ...
Başkan Çerçioğlu: Daha temiz bir dünya için el ele
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha temiz bir Aydın oluşturmak ...
 
Çöp toplayıp sloganla uyardılar
Buca Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yöneliş Koleji’’nin ...
İzmir’’de uyuşturucu tacirlerine büyük darbe
İzmir'de düzenlenen operasyonlarda 860 uyuşturucu ile 88 kilo 228 ...
Kocaoğlu’’na ’‘çöp protestosu’’: Köylüler konuşturmadı!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Torbalı’’da yapılacak çöp arıtma tesisinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva