HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2016 Pazartesi - 19:45

Karabağlar Meclisi’nde cami tartışması ve megafonlu protesto!

Şubat ayı oturumuna imar revizyon planlarındaki cami alanı hakkındaki tartışma damga vurdu. Selvitopu’ndan suç duyurusu resti geldi. Öte yandan AK Partili Üye Tunç, Başkan’ı megafonla protesto etti.

Karabağlar Meclisi’nde cami tartışması ve megafonlu protesto!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıya geçtiğimiz ay da gündeme gelen imar revize planlarında cami alanına yer verilmemesi tartışması damga vurdu. AK Parti Grubu ile Başkan Selvitopu yine karşı karşıya geldi.

NASREDDİN HOCA AÇIKLAMASI
Oturumda Ocak ayı faaliyet raporunu sunan Belediye Başkanı Selvitopu, yapımı tartışmalara neden olan ve tamamlanamayan Uzundere Rekreasyon alanı hakkında çıkan haberlere yanıt verdi. 

Alandaki Nasreddin Hoca heykeli ve çevre projelerinin bitmemesi iddialarına Selvitopu, “Rekreasyon alanında haberler çıkıyor. Belediyemizin kendi ekipleri çalışmalarını süratle gerçekleştiriyor. Önümüzdeki yaza doğru rekreasyon alanının çevresi ve Nasrettin Hoca heykelinin içi dahil tamamlanmış olacaktır. Bina içi müze çalışmalarımız gerçekleşecek. Orada çocuklara yönelik bir müzenin oluşması konusunda Ankara’da görüşmelerimiz olacak. Orada yağmurlu havalarda tahribatlar oluşuyordu. Geçen yaptığımız çalışmalarda oradaki tahribatı önledik. Yakın bir zamanda proje tamamlanacak” diye konuştu. 

CAMİYE RET KARARI MANTIKLI DEĞİL
Meclis gündeminde Karabağlar Belediyesi’nin imar revizyon planlama etaplarında 1. Etap 3. Alt Bölge Planının 1/1000 ölçekli imar planının sunumu gerçekleştirildi. Toplam bin 490 metrekarelik alanda gerçekleşen plan, Vatan ve Ali Fuat Cebesoy mahallelerini kapsıyor. 

AK Partili Meclis Üyesi Bünyamin Demir revizyon planlarında Karabağlar İlçe Müftülüğü’nün mevcut cami alanının yeniden düzenlenip, alan artışını talep etmesine karşın metrekare artışının meclisten onay almamasını gündeme getirdi. Demir, revizyon planlarında verilen ret kararının mantıklı olmadığını, mevcut imar kararlarının cami yapımına uygun olmadığını, imar planlarında müftülük alanı olmasının cami yapımına uygun olmadığını söyledi. 

Demir, “Plana yetmez ama evet diyebilirdik. Ama bu planda cami alanı olarak görmek istediğimiz bir alan söz konusuydu. Biz geçen ay bu kaygıları aktarmıştık, gerçekçi olmayan nedenlerle reddedildiğini görüyoruz” dedi.

MÜFTÜLÜKLE ANLAŞMA SAĞLADIK
Başkan Selvitopu söz konusu Müftülük talebini mecliste okudu. Müftülük ile tüm taleplerde uzlaşıldığını, imar planlarındaki görüş ayrılığı ile ilgili Karabağlar Kaymakamlığı’nda Karabağlar Müftülüğü ile görüşme gerçekleştiğini, müftülüğün planlardaki inşaat alanını yeterli gördüğünü açıkladı.  Selvitopu, “Biz bu alanla ilgili taleplerimizi Kaymakamlıkta görüştük. Müftümüz, cami isteyen dernekler, hatta Bünyamin Bey de vardı. Orada müftülüğe taleplerini sorduk. Anlaşma sağladık.  Bütün bunlar iyi niyetle yapılırken bugün bu konuşların farklı ortamlara çekilmesi doğru değil” ifadesini kullandı.

DİNİ İSTİSMARDAN SUÇ DUYURUSU
Cami yapımına karşı oldukları gibi bir algı olduğunu, bu konuyla ilgili yapılan ifadelere ilgili yasal işleme başvurulduğunu söyleyen Selvitopu, “Camiye taraf olmak ve karşı olmak olarak bu konu kamuoyuna sunulmaktadır. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığı ortadadır. Camime dokunma diye kampanya başlatmışlar. Bunlar çok komik. Dini suiistimal edilen konular. Bu dini alet etmenin bir yoludur. Bu bir suçtur. Biz bu konularla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Biz dini inançlarla asla tartışma yapmayız. Kim hangi inançta olursa olsun biz onlara saygı duyacağız” şeklinde konuştu.

İmar revizyon planları AK Parti Grubu’nun ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. ,

SELVİTOPU’NA MEGAFON PROTESTOSU
Öte yandan geçen ayki meclis oturumunda Başkan Selvitopu’nun AK Partili meclis üyelerinin mikrofonunu kapattırarak, konuşturmamasını AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi İmet Tunç protesto etti. Yerel yönetimlerin demokrasinin temeli olduğunu söyleyen Tunç, “Bizi megafonla meclise gelmek zorunda bırakmayın. Mikrofonla konuşmamızı engellemeyin. Demokrasinin işlemesini engellemeyin” diyerek yanında getirdiği megafonla Selvitopu’nu protesto etti.

 
Hükümetten Arınç'ın sözlerine ilk cevap
 
Konak Meclisi'nde gündem stat ve pazaryerleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan açıkladı: ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ kamu spotu olacak!
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu ...
İzmir tramvayında yüksek hız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak tramvayı adım ...
Seferihisar’da elde kalan araziler 2 katına satışta!
Seferihisar Belediyesi’nin satışa sunduğu turizm arazileri içerisinde ...
 
Tarihi Büyükşehir davasında bir erteleme daha!
Anayasa Mahkemesi’nden beklenen yazının ulaşmaması nedeniyle dava bu kez 19 Nisan'a ertelendi.
Buca’da e-kütüphane dönemi!
İlçede okuma oranını arttırmak için hayata geçirdiği projeler ile öne ...
Bornova’da hedef eşit hizmet!
Başkan Atila, Yunus Emre Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşlarla ...
 
Seferihisar'ın mutlu yuvasına 'dev' destek!
Seferihisar Belediyesi tarafından yapımına başlanan, vatandaşların destekleriyle ...
İç göçe karşı İzmir modeli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimi destekleyen projeleriyle hem ...
Konak’tan amatöre bir destek daha
Konak Belediyesi, amatör kümede mücadele eden futbol takımlarına yardımlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva