HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2011 Salı - 14:16

Karabağlar’ın gençleri tiyatro sahnesinde

Karabağlar Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuk ve gençleri için tiyatro kursları düzenledi.

Karabağlar’ın gençleri tiyatro sahnesinde

İZMİR - Aralarında okula gidemeyen, inşaat, balıkçılık gibi çok farklı sektörlerde çalışıp ailelerine destek olmaya çalışanların da bulunduğu gençler, Karabağlar Belediyesi Tiyatrosu Gençlik Sahnesi’ni oluşturdu. 6 aydır tiyatro dersleri alan grup, Müjdat Gezen’in yazdığı “Gırgıriye Şugarphane” müzikali ile seyirci karşısına çıktı. Gençler, ilk oyunlarında yetenekleriyle büyük alkış aldı.
 
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Özgür Mahallesi, Eskiizmir, Limontepe semt merkezlerinde, 10-15 yaş arasındaki çocuklar ile 15-20 yaş arasındaki gençlere yönelik tiyatro kursları düzenledi. Geçtiğimiz Temmuz ayında, Genel Sanat Yönetmeni Pelin Akman’ın önderliğinde çalışmaya başlayan çocuklar ve gençler, haftanın 4 günü 5 saati bulan çalışma programı sonucu, Karabağlar Belediyesi Tiyatrosu’nu oluşturdular. 15-20 yaş grubundaki gençler, ilk oyunları, “Gırgıriye Şugarphane” müzikali ile Selahattin Akçiçek Kültür Sanat Merkezi’nde seyirci karşısına çıktı. Oyunu Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, eşi Fatma Kürüm, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.  Müjdat Gezen’in yazdığı müzikali, başarıyla sahneye koyan gençler, salonu dolduran izleyicilerden de bol alkış aldı.
 
Gençleri ilk tebrik edenler ise Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile eşi Fatma Kürüm oldu. Kostüm tasarımını Erdi Gürsoy’un, Dans Kareografisi Zudia Neziri’nin, Dekor Tasarımını ise Bilen Bilmen’in yaptığı oyunun yönetmeni Pelin Akman, gençlerin yetenekleriyle mutluluk duyduğunu söyledi. Aralarında okula devam edemeyip, çeşitli meslek gruplarında çalışarak ailelerine destek olmayan çalışan çocukların da bulunduğunu belirten Akman, gençlerin tiyatro ile hayata bağladığını söyledi. Akman, “5 aylık yoğun bir çalışmayla programında, çeşitli uygulama ve kuram dersleriyle zenginleştirilmiş kurs programında, gençler tiyatro ve oyunculuk sanatı ile kendilerini, grup aktiviteleriyle de kişisel yaratıcılıklarını geliştirmeyi öğrendi. Bugün sahnelediğimiz oyunla da büyük alkış aldık. En büyük mutluluğumuz bu. Bundan sonra da oyunlarımızı sahnelemeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
TİYATRO UMUT OLDU
Yaklaşık 35 kişinin eğitim gördüğü kurslarda öğrencilerin, tiyatro bilgisinin yanı sıra sosyal ve psikolojik yönden de kazanımlar elde ettiğine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla kültür sanat etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Özellikle de genç ve çocuklarımızın sosyal gelişimi bizim için çok önemli. Bu nedenle ilçemizde tüm semt merkezlerinde çocuklarımıza, gençlerimize tiyatro eğitimi vererek onlara kendilerini ifade edecekleri, sosyal ve psikolojik yönden kazanımlar elde edecekleri kurs programları düzenliyoruz. Gençlerimizin oyunlarını beğeniyle izledim ve onların gözlerinde gördüğüm ışık, umut, sevinç, benim için en büyük mutluluk oldu” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Van’ı bayramda da unutmuyor
Bornova Belediyesi Van’daki depremzedeleri bayramda da unutmadı. Pınarbaşı ...
Konak’ta “geçmişe yolculuk”
Şehit Cesur İlköğretim Okulu’nda okuyan minikler, Konak Belediyesi Ümran ...
Sındır: ''En önemli projem insana yatırımdır''
"Benim bu kentte bir geçmişim var" diyen Bornova Belediye Başkanı Kamil ...
 
Kocaoğlu: Konak Tüneli'ne karşı değilim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ...
Bornova'da yaşlılar unutulmadı
Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ...
Çinli teknisyenler İzmir'de
İzmir’in raylı sistem ulaşımı için Çin’de üretilen yeni metro vagonlarının ...
 
Aliağa, bayramlaşmada biraraya geldi
Aliağa kamu görevlileri ve vatandaşlar, düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
Durak'tan Büyükşehir adaylığına yeşil ışık
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Yeni Asır’dan Onur Çakır’a verdiği ...
Karabağlar sokak hayvanlarını sahiplendiriyor
Karabağlar Belediyesi, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan sahipsiz ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva