HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 09:34

Karabağlar Gıda Bankası’nda stoklar tükendi

Karabağlar Belediyesi’nce başlatılan Gıda Bankası Projesi’nde, yetersiz bağış ve gıda stoklarının tükenmesi sıkıntı yarattı. Vatandaşlar duruma isyan ederken, yetkililer, beklenen gıda bağışlarının zamanında alınamadığından yakındı.

Karabağlar Gıda Bankası’nda stoklar tükendi

Can Özlü/Egedesonsöz - Karabağlar Belediyesi’nin, ilçede yaşayan yoksul ailelere destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Gıda Bankası Projesi’nde, stoklarının kısa sürede tükenmesi sıkıntı yarattı. Bağ- Kart uygulaması ile hesabına yüklenen puanlar sayesinde Gıda Bankası’ndan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, raflarda gıda ürünlerinin kalmadığını görünce şaşkınlık yaşadı. Yaklaşan Ramazan ayı öncesi umudunu Gıda Bankasına bağlayan aileler, hayırseverlerden gelecek destekleri beklerken, mobilya sanayisi ile göz dolduran ilçede bağış sözlerinin tutulmaması da “utanç verici” olarak yorumlandı.
 
ELİ BOŞ DÖNDÜLER
Gıda Bankası Projesi, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün seçim vaatleri arasında yer alarak hayata geçirildi. İlçede yaşayan yoksul ve kimsesiz ailelere gıda, mobilya ve giysi desteği sağlanması amaçlandı. Başkan Kürüm’ün bir diğer projesi olan Bağ- Kart uygulaması ile birleştirilen proje yaklaşık bir ay önce başladı. Projeyi yürütmek üzere Yoksulluğa Sessiz Kalma Derneği kuruldu. Derneğin başına Başkan Kürüm’ün eşi Eczacı Fatma Kürüm getirildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, ihtiyaç sahibi aileleri tespit etti. İlk etapta beş yüz aileye, içinde 600 puan bulunan Bağ- Kart dağıtıldı. Gıda, mobilya ve giysi ürünlerini içeren Gıda Bankası’nda, gıda ürünleri kısa sürede tükendi, raflar boş kaldı. Beklenen bağışlar da zamanında gerçekleşmeyince, bankaya gelen vatandaşlar elleri boş geri dönmek zorunda kaldı. Stokların yetersiz olması nedeniyle Bağ- Kart dağıtılan beş yüz aileden sadece üç yüz tanesi alıveriş yapabildi. Başvuruda bulunan iki bin aile de beklemeye alındı. Vatandaşlar duruma isyan ederken, yetkililer, beklenen gıda bağışlarının zamanında alınamadığından yakındı.
 
“SORUNU ÇÖZECEĞİZ”
Yoksulluğa Sessiz Kalma Derneği Başkanı Fatma Kürüm, gıda konusunda stok sorunu yaşadıklarına dikkat çekerek, proje öncesi verilen bağış sözlerinin zamanında yerine getirilmemesi nedeniyle böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Kısa sürede soruna çözüm bulacaklarını belirten Kürüm “Yeni ve önemli bir projeyi hayata geçirdik. Sistem tam olarak oturmamış olabilir. Yapılan bağışlar da yetersiz olunca gıda konusunda stok sıkıntısı yaşadık. Yoksul ailelere destek olmak için hayata geçirdiğimiz projeyi iyi duyuramamış da olabiliriz. Zamana ihtiyacımız var. Projenin sağlıklı ilerleyebilmesi için duyarlı vatandaşlardan ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Ramazan Ayı öncesi kimseyi mağdur etmek istemeyiz. Yoksul ailelerin fazla olması başvuruları artırdı. Yardım sözlerinde durulmaması üzücü. Hayırseverlerden bağış desteği bekliyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
jesa 30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:44

kafayımı yediniz başbakanın oğluna gemicik istemedik yoksul vatandaşa yardım istedik.. bu kadar rezillik olmaz yazdığınız şu yorumlardan utanın.. yardım yapmayacaksanız da yapana mani olmayın.. siz gidin deniz feneri gibi hortumculara yardım edin yardaklık yapın size bu yakışır.. AKP ve onun zihni çürümüş yandaşlarına verilecek tek cevabım budur..

Yorumu oyla      12      6  
Hilmiye Dailli 26 Temmuz 2011 Salı 13:11

Öncellikle güzel bir amaç için kollarınızı sıvadınız yararlı olabilmek birilerinin küçük de olsa yarasını sarabilmek onurlu bir davranış ve gurur verici. Aslında duyarlı her vatandaş, sivil toplum örgütleri dernekler vs.aynı amaca hizmet ediyor, İnsanca yaşamak için yaşanılan yerleri mekanları yaşanılır hale getirmek güzellikler yapabilmek, ve en doğal ihtiyaçların da asgaride de olsa giderebilmek.Tüm bunları yapmak ve başarmak süreklilik sağlamak için se güçbirliği oluşturmak gerek. Bizler Karabağlar İlçesi ve kentimiz adına gönüllülük bilinci ile özveri ile bir araya geldik. Ve dedik ki " GELİN BİR OLALIM BİRLİKTE BAŞARALIM" Ama ne yazık ki bizden yararlanmayı, yardım almayı hiç denemediniz. Kendi çabalarımızla varlığımızı duyurmaya çalıştıksa da nedense önümüz hep kesildi. Eğer bizlerle iş birliğine gitmiş olsaydınız çok şeylerde size canla başla katkı koymaya hazırdık. Sayın Kürüm Karabağlar Belediyesi Başkan eşi olarak bizi hiç mi merak etmediniz,yada bize ulaşamadınız mı? Adresimiz belli Karabağlar Kent Konseyi kadın Meclisi...Yine de bu kent adına önemsendiğimizde , önem vereceğimizi, sözde değil özde olmak istediğimizin altını çiziyoruz, başarılar.

Yorumu oyla      14      6  
İsmin ne önemi var 25 Temmuz 2011 Pazartesi 14:02

Sayın Kürüm Karabağlar İlçesinin gönüllü bir kadın meclisi ve çalışma grupları var Karabağlar halkı adına yapılacak hizmetler için her tür desteği verebilecek, heycanlı vede hazır bekleyen. Acaba sizin bundan haberiniz varmı???? Eğer haberdar değilseniz bu sizin eksiğiniz, birlik olmayan yerde başarılar beklemek zor ve hayaldir. Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Kürüm'ün Kadın Meclisinin varlığından haberdarlar birkez çok kısada olsa bizim var olduğumuzu hatırlatmak adına ziyarette bulunmuştuk bilgi alabilirsiniz. Ne kadar önemsendiğimiz ortaya çıkacaktır...

Yorumu oyla      13      6  
belediye söğüş-REİS 24 Temmuz 2011 Pazar 22:14

belediyelere güven kalmamış.temiz el olarak görmüyor olabilir halk.bayraklıda geçen dönemler içinde kurtlu tarihi geçmiş gıda ürünlerini dağıttığını biliyoruz.bir gecede toplatıldığınıda onun yerine saçma sapan şeyler verildiğinide biliyoruz.işte böyle izmirde belediyelerin yaptığı şeyler.iş bilenin kılıç kuşananın.

Yorumu oyla      12      7  
julide 24 Temmuz 2011 Pazar 16:09

İşin siyasi yönünüde irdelemek gerek. Ne var ki; kadınlara hizmetle boy gösteren belediye ve yetkileler Kent Konseyi Kadın Meclisinin karşılık beklemeksizin ilçe için bir şeyler yapmak isteyenlerini neden yok sayar. Şayet bu kadınlarla el birliği yapılsaydı durum böyle olmazdı. Kadına değer veriyorum zihniyetinin Kadın meclisini yok sayması manidardır.

Yorumu oyla      14      6  
hasan 24 Temmuz 2011 Pazar 11:32

aylin hanım siz hiç bağış yapdınızmı bilirmisiniz paylaşmayı yoksuksul ve fakirleri kollamayı ? ne alakası var hükümetle burda yapılanın belliki sizde kendinizi burcuvadan sanıp fakirse onun sorunun diyenlerdensiniz burda siyaset değil halk insiatifi var elinden geldiğince kendi içimizde yardımlaşmaya calışıyoruz

Yorumu oyla      13      6  
aylin hanım 24 Temmuz 2011 Pazar 10:50

aylin hanım türkiyede siyaset çıkar demek.ve yalan demek.siyasette belli bir yerlere gelipte cabini düşünmeyeni görmedim ben.yapacağın bir işin fizibilitesini yapar öyle çıkarsın yola.bayraklıdada oldu aynı şey.gıda bankasından bahis eden yok .adı var kendi yok.deprem etüt merkezi kuruldu .sinek avlıyor.yemeseler belediyeye giren para her keze yeter ama.dedim ya bir şekilde tezgahını kurmuş götüren götürene.hükümettede kötü niyetli insanlar olabilir.lakin ben yaşadığım şehiri ilk önce temizlemem gerekir.oradan sorumluyum ve izmirin gidişatından hiç ama hiç memnun değilim.2014 de benim gibi daha önce chp oy vermiş insanların alternatifi .belediyeciliği tam anlamıyla bilen ak partiye olacaktır.o zaman hizmet göreceğiz.ve köy gibi izmirden vizyonu olan avrupa standartlarında bir izmir olacağız.bütün hedefim budur.

Yorumu oyla      14      6  
Nur 24 Temmuz 2011 Pazar 09:38

Ufak tefek sıkıntılar yaşansada sistem rayına oturana kadar biraz sıkıntı çekilmesi normal. önemli olan amaçtır. Ve güzel bir amaca hizmet ettiği için karabağlar belediyesini kutluyoruz. Ve çamur atmak yerine herkes ne yapabilirim diye düşünmelidir bence.

Yorumu oyla      13      6  
aylin 24 Temmuz 2011 Pazar 01:06

doğru herkes beceremez, ceplerini doldurmayı, oğullarına gemicik almayı, yandaşlarını zengin etmeyi hemde vatandaşın parasıyla, karabağlar belediyesi kendi imkanları dahilinde hayırsever vatandaşlardan gelen yardımları değerlendirerek ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye çalışıyor. sonrada minnacık yardımı beceremdi oluyor. hükümet ne yapıyor en baştada söylediğim gibi işsiz gençleride unutmamak lazım tabi bu böyle uzar gider... karabağlar belediye başkanı sıtkı kürüm ve değerli eşini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. ufak tefek sorunlar tabiki olacaktır karabağlar zor bir bölge ama inanıyoruzki halka kahramanı başkan kürüm bunun üzerinden de alnının akıyla çıkacaktır. deskteklerimiz seninle sn başkan yolun açık olsun...

Yorumu oyla      15      10  
her kez beeremez 23 Temmuz 2011 Cumartesi 21:35

birde hükümete kızıyorsunuz minacık bir yardımı beceremediniz.her yerde her yaptığınız işte elinize yüzünüze bulaştırıyonuz..chp sana güle güle..2014 de size hizmet nasıl yapılır öğreteceğiz.

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıkımlar 8 Ağustos’ta başlıyor
Yıkım yapmakta isteksiz belediyeler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı kızdırınca ...
Kadifekale'de 1600. bina yıkıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki kent dönüşümü ...
Büyükşehir Operasyonu’nda 3. dalga
İzmir Büyükşehir’de yaptığı operasyonla taşları yerinden oynatan Başkan ...
 
'Başkanlar hareketi' kurumsallaşıyor
Gizli toplantılarda gündeme yönelik önemli kararlar alan ilçe belediye ...
Efes emin adımlarla UNESCO yolunda
Selçuk Belediyesi tarafından “Efes Antik Kenti Alan Yönetim Planı” için ...
Bornova'ya bir proje ödülü daha
Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü gebe, loğusa ve bebek bakım hizmetleri ...
 
Plastik kapaklar engelliye iş kapısı olacak
Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan plastik kapakların toplanarak satışında ...
Gaziemir'de mavi mutluluk
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği deneme dalışıyla denizin altındaki ...
Yeni kadroyla yola devam
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ göreve getirdiği danışmanlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva