HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2011 Cuma - 18:34

Büyükşehir Operasyonu’nda 3. dalga

İzmir Büyükşehir’de yaptığı operasyonla taşları yerinden oynatan Başkan Aziz Kocaoğlu, operasyona şirketlerin alt kademeleriyle devam etti. Bizzat yürüttüğü çalışmada 30’un üzerinde kişinin Büyükşehir’le ilişiği kesildi.

Büyükşehir Operasyonu’nda 3. dalga

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçimlerin ardından yaptığı bürokrat operasyonu belediye sarayındaki dışındaki birimlerde de devam etti. Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan polis operasyonunun ardından belediye bürokratlarının imza atmaya yanaşmaması ve ilçe belediye başkanlarının bürokratlardan şikayet etmesinin ardından yapılan operasyonlar dizisi aralıksız sürüyor. Belediyede taşları yerinden oynatan değişiklikler hız kesmedi.
 
4 ŞİRKETTEN 30’A YAKIN İSİM
Belediye Sarayı’ndaki operasyonun ardından yeni yapılanma alt müdür düzeyinde devam ederken şirketlerin tepe noktalarında bulunan birçok isim ile yollar ayrıldı. Başkan Kocaoğlu’nun bizzat üzerinde çalıştığı operasyon ilk olarak belediyenin amiral şirketlerinden birinde olan İZBETON’da gerçekleşti.  İZBETON’da 11 ismin işine son verildi. İZBETON’da üst düzey görevlerde bulunan Cahit Ergin, Tahsin Karababa, Cemal Şarda ve Mustafa İlikmen’in görevlerine son verildi. İZBETON’da ayrıca üst düzey müdürlerin dışında emeklilikleri gelen memur düzeyinde 7 kişi gönderildi. Başkan Kocaoğlu’nun daha önce mektup yazarak emeklilikleri istediği müdürler arasında yer alan İZBETON Genel Müdürü Ali İçhedef’in de gönderilecekler listesinde yer aldığı belirtildi. Ayrıca İzenerji, İzbelkom, Ünibel gibi şirketlerde de bazı düzenlemelere gidileceği konuşuluyor.
 
BORNOVA EKİBİ DE GİTTİ
Başkan Kocaoğlu, Bornova’dan getirdiği İZELMAN Şirketi’nde çalışan üst düzey isimlerin de işine son verdi. Bornova başta olmak üzere delege seçimleri, parti faaliyetleri gibi etkinliklerde yer alarak Kocaoğlu ile yakın çalışan isimlerden Anaokulları Koordinatörü Bahattin Özdemir, Serhan Balcı ve Bülent Göktay da ayrılanlar isimler arasında yer aldı. Operasyon İZELMAN’ın ardından bir diğer belediye şirketi İZDENİZ’de de devam etti. Kocaoğlu’nun bizzat getirdiği Tuğamiral Hüseyin Çiftçi’nin başında olduğu İZDENİZ’de yeni yapılanmaya gidildi. Genel Müdür Çiftçinin ardından Genel Müdür Yardımcısı Fikret Aytek de gönderildi. İZDENİZ’de operosyonun alt düzeylerde de devam edeceği vurgulandı.
 
SIRRI AYDOĞAN’IN KARDEŞİ DE GİTTİ
Emekliliğini istemek üzereyken belediyenin en önemli şirketlerinden biri olan İZFAŞ’a yönetim kurulu başkanı yapılan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman’ın getirilmesinden sonra alt kadrolarda da değişiklik yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın kardeşi olan Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Aydoğan da operasyonda giden isimler arasında yer aldı. Başkan Kocaoğlu’nun değişim çalışmalarını çok gizli yürüttüğü ifade edilirken en yakınında bulunan Aydoğan’ın kardeşinin gönderilmesinden haberdar olmaması dikkatlerden kaçmadı. Başkan Vekili Aydoğan’ın kardeşi ile ilgili kararı daha sonradan öğrendiği ortaya çıktı.
 
ERDAL İZGİ’NİN YEĞENİ GÖNDERİLDİ
Daha önce müfettiş görevlendirerek denetlediği belediyenin diğer şirketi Grand Plaza Şirketi’nde ise 12 kişinin işine son verildi. Raylı Sistem eski Daire Başkanı Işık Çelikkol’u hafta başında genel müdür vekili olarak getiren Kocaoğlu, Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi’nin yeğenini de görevden aldı. Şirkette idari işler müdürü olarak görev yapan İlkben Savran’ı gönderen Kocaoğlu, bu kararında emeklilik kıstasını kullanmadı. Savran’ın emekli olmasına iki yılın kaldığı öğrenildi. Öte yandan Grand Plaza Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren kafe ve restoranlar da değişime gidildi. İş akdi feshedilen Bostanlı Yasemin Kafe’nin Müdürü Talat Özdemir’in de emekliliğine iki yıl kaldığı öğrenildi. Ayrıca Tarihi Havagazı’nda bulunan restoranın müdürü Hasan Salih Gencer de gönderilenler arasında yer aldı.

DİNLEMEYE TAKILAN BALLI VE ÖZTÜRK DE GİTTİ
Grand Plaza bünyesindeki operasyonun en ilginç isimleri de Genel Müdür Yardımcısı Haydar Ballı ve Satın Alma Bölümü Sorumlusu Hayati Öztürk oldu. Ballı ve Öztürk arasında geçen telefon konuşmaları Büyükşehir'e yönelik polis baskınında dinlemeye takılmış, ikili arasındaki görüşmeler polis tutanaklarında operasyona karşı delil olarak kullanılmıştı. Kocaoğlu'nun emekliliği gelen iki ismi de emekliye sevk ettiği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 23 Temmuz 2011 Cumartesi 18:33

başkan bu memur zihniyetli adamlardan hiç bir şey olmaz çünkü bunların kenye partiye ve size hiç bir sorumlulugu yok sizden başka hesap soracak kimse yok çünkü siyasal degiller alah aşkına biyat eden hep sizhaklısınız diyen adamlardaN KURTULUN KORKAK TIRSAK MESAYİ GÖZETEN ADAMLARDAN BİRŞEY OILMAZ ERHANDAN NE OLUR OKADAR YÜK YUKLEMİŞSİN ÖNERDİGİ ADAMLARA BAK BİRTANE PARTİLİ VARMI SEN URLADA PAŞALARLA YENİ MALİK HANENDE OTURACAKSIN ONLARIN ÇOĞUDA SİLİVRİDE OLSUN AMA BENİM ÇOCUKLARIM KÜÇÜK AKP NİN YÖNETTİGİ BİR İZMİRDE YAŞAMASINI İSTEMİYORUM BU VEBALİN HEPSİ SENDE ONU BİLESİN

Yorumu oyla      12      6  
remzi 23 Temmuz 2011 Cumartesi 12:17

sayın Egede son söz.operasyon dedikçe asıl büyük operasyon ne zaman sorusu aklımza geliyor.Aziz bey hani kadrosunu arkasındaydı demekki var ki sorunlar görevden alıp duruyor.

Yorumu oyla      14      7  
Hulusi Armağan 23 Temmuz 2011 Cumartesi 10:25

Sayın Kocaoğlu Önce tebrik ederim, sonra da dostça bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizin amacınız İzmir Belediyesi aracılığı ile İzmir’e kaliteli hizmet etmek mi? Yoksa mevcut CHP li vatandaşlarla İzmir’i gelecek seçime kadar oyalamak mı? Bence Siz daha fazla gol yemeden mevcut skorla maçı tamamlamaya çalışıyor gibisiniz… Sayın Başkanım, Ak Parti neden bu kadar güçlendi sanıyorsunuz? Partizanlıktan mı, adam kayırmaktan mı? Değil… Sadece işi ehline vermekten… Başbakan hiç kimsenin parti geçmişine bakmadan ehliyet ve liyakatine bakarak ve O kişilere imkân ve yetki vererek başarılara imza atmıştır. Başarılı olanlara da sürekli sahip çıkmıştır. Bu sayede gücüne güç katmıştır. Siz sanki bu ülkede İzmir CHP lilerinden başka adam kalmamış gibi dönüp dönüp aynı tezgâhtan kadro kurmaya çalışıyorsunuz. Olmaz… Bu gemiyi bu ekip gene kayalığa bindirir. Siz’de, İzmir Belediyesi ‘de aynı akıbete uğrarsınız. Açılın Başkanım açılın… Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Ankara, İstanbul, Ankara illerinde ve Türkiye’de ne kaliteli adamlar ve uzmanlar var. Partisini değil, becerisini sorun… Başarılarını araştırın. Hangi mühendis hangi bürokrat İzmir Belediyesi CHP’li diye davetinize hayır diyecek ki? Hele Sizin gibi dürüst ve onurlu bir Başkana. Ama unutmayın ki mevcut ve benzeri beceriksiz ve şaibeli bir kadro ile İzmir bir adım ileri gidemediği ve gidemeyeceği gibi Siz ‘de maalesef bu olayın ve gidişin baş müsebbibi durumuna düşüyorsunuz. Önceki yorumu yapan bir arkadaşın yazdığı gibi İzsu dev bir sorundur. Bence de en büyük sorunlardan birisidir. Devenin misali doğru yanı yok gibidir. DEĞİŞİM ŞART; AMA CHP LİLERLE DEĞİL İŞİ BİLEN KADROLARLA… Saygılarımla…

Yorumu oyla      21      11  
aziz tekin 23 Temmuz 2011 Cumartesi 10:12

Ünüversite kenti olan İzmir'imizde bir çok yüksek okul mezunu gençler varken Sayın Aziz Kocaoğlu tutturmuş Bornova'dan olsun Eş dost tanıdık olsun diyor. Bu zihniyeti kınıyorum. Bu Ayrımcılıktır. Aziz Tekin

Yorumu oyla      26      11  
pınar yurtdaş 23 Temmuz 2011 Cumartesi 00:54

sayın başkanım oğuz oyanın ekibini ne zaman göndericeksiniz nayil yavuzu muzaffer tunçağı bunlarında bir an önce bu belediyeden gitmeleri lazım hep zarar hap zarar bunlar çok oy kaybettirdi

Yorumu oyla      21      8  
celal 22 Temmuz 2011 Cuma 23:19

sayın kocaoğlu artık ne yaptığını bilmez halde koltuğun gidecek diye bazılarının yerlerinden etme o kadar insanın ahını alma yazık günah geldiğin yeri unutma kocaoğlu

Yorumu oyla      23      13  
İzzet 22 Temmuz 2011 Cuma 21:45

Konak'ın yorumu doğru DSİ zihniyetiyle hareket eden Genel Müdür olduğu sürece çöküş kaçınılmaz

Yorumu oyla      21      10  
konak 22 Temmuz 2011 Cuma 19:52

istanbul iskiyle gitti izmirde izsu ile gidecek siz halen ayrıntılarla ugraşıyorsunuz

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Başkanlar hareketi' kurumsallaşıyor
Gizli toplantılarda gündeme yönelik önemli kararlar alan ilçe belediye ...
Efes emin adımlarla UNESCO yolunda
Selçuk Belediyesi tarafından “Efes Antik Kenti Alan Yönetim Planı” için ...
Bornova'ya bir proje ödülü daha
Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü gebe, loğusa ve bebek bakım hizmetleri ...
 
Plastik kapaklar engelliye iş kapısı olacak
Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan plastik kapakların toplanarak satışında ...
Gaziemir'de mavi mutluluk
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği deneme dalışıyla denizin altındaki ...
Yeni kadroyla yola devam
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ göreve getirdiği danışmanlarını ...
 
Başkan Kocaoğlu’nun bisiklet keyfi
Rengarenk giysileri ve ışık saçan bisikletleriyle İzmir caddelerinde toplu ...
Tatı: Ben İşçimin başına torba geçirtmem
Buca Belediyesi’nde 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek Torba Yasa ile birlikte ...
Küçük arabaların büyük heyecanı bu cumartesi
Karşıyaka Belediyesi, RCİZMİR Model grubu ile birlikte düzenlediği “Uzaktan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva