HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ekim 2013 Perşembe - 11:50

Karabağlar’dan Ağrı’ya uzanan dostluk eli

Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi, Ağrı’da 15 tekerlekli sandalye ve görme engelliler için 12 adet beyaz baston teslim etti.

Karabağlar’dan Ağrı’ya uzanan dostluk eli

İZMİR - Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli geçtiğimiz günlerde ulusal televizyon kanallarına yansıyan bir haber üzerine harekete geçti. Ağrı Engelliler Derneği’nin ihtiyaç duyduğu kişiye özel 15 tekerlekli sandalyeyi temin ederek engellilere teslim etti. Karabağlar Belediyesi Engelli Danışma Merkezi Görevlisi Metin Çınar, CHP İzmir İl İnsan Hakları ve Çevre Komisyonu Üyesi Funda Doğan Kapukıran ve Engelli Çalışmaları Gönüllüsü Derya Çınar ile birlikte Ağrı’da engellilerle buluşan Yelekli, “Türkiye’nin en batısından en doğusuna dostluk eli uzatmak için geldik” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahet Çeçen Salonu’nda yapılan teslim törenine Ağrı  Vali Yardımcısı Rasim Belge, Ağrı Belediye Başkan Vekili Şevket Aktaş, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Fahri Bayıroğlu, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim Ağrı Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş, CHP Tutak İlçe Başkanı Mustafa Öztürk de katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Çabaş, “İzmir’den sesimizi duyarak şehrimize gelen Uğur Yelekli ve ekibine çok teşekkür ederiz. Dileriz ülkenin en doğusunda imkansızlıklar içinde yaşayan biz engellilere destekler artar” diye konuştu.

DOSTLUK ELİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli de, İzmir’de 10 yıldır yaptıkları çalışmalarla engelli alanında önemli bir farkındalık yarattıklarının altını çizerek, “Biz İzmir’de ve İzmir’in bütün ilçelerindeki engelli dostlarımıza yetişmek için uğraşırken Ağrı’dan bir ses duyduk. Sadullah başkanımız buradaki çabasını gördük ve durumdan vazife çıkardık. Buraya İzmir’den Ağrı’ya dostluk elimizi uzatmaya geldik” sözlerine yer verdi.



Yelekli, yaptıkları çalışmalarda dezavantajlı gruplara öncelik verdiklerini kaydederek, “Bizler, İzmir’de kendini engelli, yaşlı, genç, kadın, çocuk başta olmak üzere bütün dezavantajlı grupların hizmetine adamış bir avuç insanız. Hiçbir politik söyleme girmeden çok açık söylemeliyiz ki, biz her türlü imkandan yararlananları değil, yararlanamayan bu insanlarımızı öncelik olarak kabul ediyoruz. Çünkü, mutlu, huzurlu ve gülümseyen bir toplum acı çeken, yokluk içinde olan insanlara el uzatmakla olur. İzmir’de özellikle son 10 yıl içinde yaptıklarımız, kentimizde ve bütün Türkiye’de bir farkındalık yarattı. Televizyonda Ağrılı kardeşlerimizin çığlığını duyduğumuzda da yapılacak tek şey atlayıp buraya gelmekti. Sizin, özlemlerinize, dertlerinize ortak olabilmekti. Bunun için buradayız” ifadesini kullandı.
Karabağlar Belediyesi’nin engelliler alanında örnek olacak çalışmalara imza attığını ifade eden Yelekli, “Biz, İzmir’de Karabağlar Kent Konseyi’ni kurduğumuzda, her kesimden insana ulaşmayı hedefledik. Değerli Belediye Başkanımız Sıtkı Kürüm’ün sonsuz desteğiyle, konseyimize bağlı, emekli, engelli, gençlik meclislerini oluşturduk. Televizyon ekranlarında Ağrı Engelliler Derneği Başkanı dostumuz Sayın Sadullah Çabaş’ın çağrısıyla Ağrı’ya geldik. Karabağlar’dan tüm İzmir’e yaydığımız dayanışma ruhunu buraya da taşımak istedik. ‘İzmir Ağrı El Ele’  şiarıyla daha güzel dostluk ve dayanışma örnekleri sergileyeceğimize inanıyoruz” sözlerini aktardı.

KİŞİYE ÖZEL SANDALYE
Yelekli, engellilere yönelik yapılan çalışmaların asla şekilsel olmaması gerektiğinin de altını çizerek şöyle konuştu:
“Yapılan desteklerin, uzatılan yardım elinin hiçbir zaman şekilsel olmasından yana değiliz. Bizler, ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin gerçekten hayatını kolaylaştıracak bir anlayışla hareket ediyoruz. Tekerlekli sandalyeler engelli bireyin giysisidir; ayakkabısıdır. Bu bağlamda ölçümle en doğru sandalye elde edilmelidir. İşte Ağrı’da bunu yapmaya geldik. Sadece sandalye değil; kişiye özel sandalyeler teslim ediyoruz. Buradan özellikle bazı dostlarımıza bir teşekkürü borç biliyoruz. Buraya getirdiğimiz kişiye özel ölçümlü tekerlekli sandalye temini konusunda bize katkı sunan hayır kurumu LDS’nin Türkiye Temsilcisi Amerikalı dostlarımız NORİ ve FRED WEAVER dostlarımıza yürekten teşekkür ederiz. Amerikalı dostlarımız bize küresel dayanışmanın güzel bir örneğini sergilediler. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki, çağdaşlık, sadece yol yapmakla, bina dikmekle, fabrika kurmakla olmaz. Herkesin sokakla ve hayatla buluştuğu bir ülke çağdaş bir topluma sahiptir. Zenginliğin vergi ödemekle ölçüldüğü bir anlayış kabul edilemez. Bu ülkede bir engelli kardeşimiz dahi sokağa çıkma imkanlarına sahip değilse, çağdaş olma, ileri olma adına görevimizi yerine getirmiş sayılmayız. Bir engelli kardeşimiz bile bizden uzaksa biz kendimizi eksik sayarız.”

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge de, yapılan etkinliğin örnek bir dayanışma olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda engellilere yönelik yapılan çalışmalarda bazı ilerlemeler kaydedilmişse de biz bunların eksik olduğunun farkındayız. Bu konuda hem atanmışların hem seçilmişlerin bu durumdan üzerine düşen görevi çıkaracağını biliyoruz. Biz de kentimizdeki eksiklikleri görüyoruz. Bu eksiklikleri gidereceğimizin de sözünü veriyoruz” dedi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Fahri Bayıroğlu da, üniversite bünyesinde kurdukları Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı kapsamında önemli bir çalışmaya imza attıklarını dile getirerek, “Bizden sonra  28 üniversite aynı programı açtı” bilgisini verdi.

Ağrı Belediye Başkan Vekili Şevket Aktaş da, “Kentimizdeki hizmet binalarımızda ve diğer yaşam alanlarında engellileri gözeten çalışmalar yapıyoruz. Bunların eksikliklerini de gidereceğiz” sözlerine yer verdi.

Törende Karabağlar Belediyesi Engelli Danışma Merkezi Görevlisi Metin Çınar kişiye özel tekerlekli sandalyelerin kullanımı ile ilgili konuklara bilgi verdi. Yelekli ve ekibi tekerlekli sandalye teslim edilecek engellilerin tek tek ölçümlerini aldı. Törenin sonunda engelli aileleri ve engelliler hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli yabancı eğitmenleri ağırlıyor
Büyükçiğli İlkokulu’nun ortaklardan biri olduğu “Deniz Kıyısında Yaşamlarımız” ...
Göz kamaştıran proje: Pasaport yeniden doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarım Projesi’ndeki ilk imalata önümüzdeki ...
Bornova’da çivi ve telin dansı
İzmir’in ilk filografi sanatçısı Emine Sarı, ilk kişisel sergisini Bornova ...
 
Bayındır-Torbalı hattına ek sefer müjdesi
Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 727 numaralı Bayındır-Torbalı ...
SODEM zirvesine Kocaoğlu damgası: Çare Gezi ruhu!
Karşıyaka’daki SODEM zirvesi CHP’li belediye başkanlarını bir araya getirdi. ...
Bornova Belediyesi’nden rekor bütçe: 225 milyon lira
Bornova Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 225 milyon lira olarak kabul ...
 
İzmir’in dönüşüm röntgeni: Nerede/ne yapılıyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında yürüttüğü dönüşüm ...
Konak'tan kurban sonrası mıntıka temizliği
Konak Belediyesi Kurban Bayramı sonrasında yetki alanı içinde kalan kurban ...
Büyükelçi’den Başkan Sındır’a özel davet
Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Ramo Braliç, Bornova Belediye Başkanı Prof. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva