HABERLER>GÜNCEL
17 Kasım 2011 Perşembe - 16:30

Kadın konukevi yetkililerinden yalanlama

SHÇEK’e bağlı konukevindeki kadınlara kötü muamele edilmesi iddiaları üzerine yetkililer açıklama yaptı. Yetkililere göre söylenenlerin hepsi yalan…

Kadın konukevi yetkililerinden yalanlama

Erkan İYİGÜNGÖR/Egedesonsöz -  Eşlerinden şiddet gördükleri için İzmir’de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Konukevi’ne sığınan 6 kadın geçen hafta kendi istekleriyle buradan ayrıldı. Kadınların personelin kendilerine mahkum gibi davrandığını iddia ederek konukevinden ayrılmak zorunda kaldıklarını söylemesi üzerine açıklama yapan SHÇEK yetkilileri iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek tepki gösterdi. 

Şiddet gören kadınlara bir de 'konukevi zulmü'
 
Personelin baskı yapması, bağışlanan kıyafetlerin ellerinden alınması gibi iddiaların abartıdan öteye gitmeyeceğini söyleyen yetkililer kadınların kendi istekleriyle kurumdan ayrıldıklarını daha sonra tekrar dönmek istediklerini belirtti. Yetkililer şöyle devam etti: Söylenenlerin içinde doğru olan hiçbir şey yoktur. Kendi istekleriyle kurumdan ayrıldılar. Kurumdan ayrılırken çekilen kamera kayıtları var. Üstümüzdeki kıyafetleri aldılar iddiası kamera kayıtlarıyla çürütülüyor. Daha sonra barınacak yerimiz yok diye geri geldiler.”
 
KENDİ ARALARINDA BASKI YAPMIŞLAR
Kurumdan kendi istekleriyle ayrılan kadınların birbirlerine baskı yaptıklarını da ifade eden yetkililer, “Çocuğunu buradan alırlar çocuk esirgeme kurumuna gönderirler” ayrılmak istemeyenlere baskı yapmışlar. Biz de konuyla ilgili valiliği bilgilendirici bir yazı yazdık” diye konuştu.
 
İDDİALAR NEYDİ?
SÜREKLİ TEMİZLİK YAPTIK
Kadınlardan B.A. ise 1.5 yaşındaki çocuğuyla bir arkadaşının akrabasının yanına yerleşti. B.A, konukevinde temizlik konusunun büyük sıkıntılara neden olduğunu anlatarak, “Kullandığımız alanları temizlememiz için görev listesi yapılıyordu. Ama bize bütün konukevini temizletiyorlardı. Kucağımda bebeğimle aylarca temizlik yaptım” diye dert yandı.
 
"Eşimden korkuyorum ama oraya dönmem”
Eşinin kendisine şiddet uygulayarak mağdur ettiğini belirten S.O. iki çocuğuyla 3 aydır konukevinde kaldığını anlattı. Görevlilerin bir iş yaptırmak için kendilerine sürekli bağırdığını anlatan S.O, “Devletten tekrar yardım istemekten başka çarem yok. Ama kesinlikle kadın sığınma evine dönmek istemiyorum” dedi. Kadınlar kendileriyle birlikte ayrılan iki arkadaşlarının ise gidecek yerleri olmadığı için tekrar şiddet gördükleri eşlerine döndüğünü iddia etti.
 
İki çocuğuyla burada kalmak zorunda olduğunu ve eşinin kendisini bulmasından korktuğunu ifade eden S.B, “Konukevinin genel işleyişinde bir sorun yaşamadık. Ama personelin psikolojik baskısına maruz kaldık. Bize sürekli kurallar koyuyorlar ve üzerimizde baskı kuruyorlardı” diye konuştu. İki çocuğunun eğitim gördüğünü anlatan S.B, “Çocuklarımıza vatandaşlar tarafından bağışlanan önlüklerden ve kıyafetlerden vermişlerdi. Ayrılmak istediğimizi söyleyince geri aldılar. Ayrıldığımız gece çocuklarımızın üstünde mont bile yoktu. Önlüksüz okula gidip geliyorlar” dedi.
 
SEN HAMİLE MİSİN?
Bir diğer kadın E.T. de yine şiddet gördüğü için 5 yaşındaki çocuğuyla konukevine sığınmış. Boşandığı eşiyle velayet davasının halen sürdüğünü kaydeden E.T. buna rağmen çocuğunun görevliler tarafından alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu’na verildiğini söyledi. E.T, “Beni dışarıda birisiyle gördüklerini iddia edip ‘Hamile olabilirsin’ diyerek aşağıladılar. Bize ‘Bunların hayatı zaten raydan çıkmış. Bunlar bu yolun yolcusu’ gözüyle bakıyorlar” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ertuğrul Özkan 18 Kasım 2011 Cuma 10:14

Şu Kadınlar olmasa Kadın Konukevi yetkilileri o Konukevlerini ne güzel yöneteceklerdir kimbilir. Nedir bu yöneticilerin bu yalancı kadınlardan çektikleri. Yöneticiler uyuyor mu ?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanal alemde tanışıp fuhuş yaptırdı
İzmir'de, internetten bağlantı kurduğu yabancı uyruklu kadınları misafir ...
Van Bir kez daha sallandı
Saat 14.38 de Çolpan'da (Van) 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
2012'de kaç gün tatil yapılacak?
Gelecek yıl resmi ve dini bayram tatillerinin hafta sonuna denk gelmesi ...
 
Bilişim kurultayı İzmir'de toplandı
İzmir’de düzenlenen Bilişim Hukuku Kurultayı’nda konuşan Bilgi Teknolojileri ...
Yerli üretim; 45 bin liraya Türk Porsche'si
Antalya'da klasik otomobillerin replikasını (birebir kopyası) üreten 23 ...
7 yıl sonra gelen adalet!
Selçuk’ta 7 yıl önce arkadaşıyla oynarken, buldukları ramazan topu olarak ...
 
İzmir polisinden market soyguncularına suçustü
Hatay semtinde, bir hipermerketin camını kırıp, içeri giren, her ikisi ...
Babasını parçaladığı evde açlıktan öldü!
Gürçeşme’de semtinde, 15 yıl önce annesi Kadriye Doğan'ı evden kovup, ...
Şiddet gören kadınlara bir de 'Konukevi zulmü’
Eşlerinden şiddet gördükleri için konukevlerine sığınan kadınlar kendilerine ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva