HABERLER>GÜNCEL
17 Kasım 2011 Perşembe - 13:40

7 yıl sonra gelen adalet!

Selçuk’ta 7 yıl önce arkadaşıyla oynarken, buldukları ramazan topu olarak kullanılan patlayıcının infilak etmesiyle sağ kolu bilekten kopan, Ercan Kasap'ın açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, dönemin Selçuk Belediye Başkanı ve halen başkanlığı yürüten CHP'li Hüseyin Vefa Ülgür'ü ve belediye çalışanını yasal faiziyle birlikte 150 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

7 yıl sonra gelen adalet!

İZMİR - Olay 29 Ekim 2004 tarihinde Selçuk Belediyesi'ne ait su deposu yanında meydana geldi. O dönem 12 yaşında olan Ercan Kasap, arkadaşları Nalan Şan, Zeki Kasap, Osman Savun ve Mehmet Reşat Bozan ile birlikte oyun oynarken, yerde patlamamış ramazan topunu buldu. Ateş yakan çocuklar, patlayıcıyı tutuşturmak istedi. Bu sırada ramazan topu büyük gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle Ercan Kasap'ın sağ kolu bilekten koparken, diğer çocuklar hafif yaralandı.
 
BELEDİYE GÖREVLİLERİ YARGILANDI
O dönem ramazan topunu patlatmakla görevli olan belediye çalışanları Ekrem Hayri Akpınar ile Eşref Akçetin olayın ardından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki çalışan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Ekrem Hayri Akpınar ve Eşref Akçetin hakkında Selçuk Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan 1- 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Eşref Akçetin, olayla ilgisi olmadığını ve burada hiç ramazan topu atmadığını söyledi.
 
BAŞKAN'A DA DAVA
Ercan Kasap'ın annesi Mukaddes Kasap, "Sanıkların tedbirsiz davranmasından dolayı oğlumun kolu koptu. Uzlaşma yönünde bir talepleri olmadı. Kendilerine sözlü olarak, 'Almanya'da yeni gelişen teknoloji ile çocuğumun kopan elinin yerine el naklinin mümkün olduğunu belirtip, tedavi masraflarını karşılamalarını' istedik. Ancak herhangi bir cevap gelmedi. Bu olayın asıl sorumlusu belediye başkanıdır. Kendisinden de şikayetçiyim" dedi.
 
Bunun üzerine savcı ek iddaname hazırladı. Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'ün de cezalandırılmasını talep etti. Hakim iki dosyayı birleştirdi.
 
CEZALAR PARAYA ÇEVRİLİP ERTELENDİ
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Belediye Başkanı Vefa Ülgür önce 3 ay, daha sonra 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Ülgür'ün olayda 8'de 2 oranında kusurlu olduğundan, cezasını 289 TL paraya çevirip erteledi. Ekrem Hayri Akpınar'ı da önce 3 ay hapis cezasına çarptıran hakim daha sonra cezayı 46 güne indirdi. Akpınar'ın cezası 735 TL paraya çevrilip, sabıkasız olduğundan dolayı ertelendi. Diğer sanık Eşref Alptekin, olayda kusuru bulunmadığından beraat etti.
 
TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR
Ceza davasının sonuçlanmasının ardından Kasap ailesinin avukatı Alev Coyrat, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve diğer sanık Ekrem Hayri Akpınar'a toplam 300 bin TL maddi ve manevi tazminat istemiyle Selçuk Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Avukat Alev Coyrat dilekçesinde şöyle dedi:
 
"Sanıkların tedbirsiz davranmasından dolayı müvekkilimin kolu koptu. Uzlaşma yönünde bir talepleri olmadı. Kendilerine sözlü olarak Almanya'da yeni gelişen teknoloji ile müvekkilimin kopan elinin nakli mümkün olduğu için bu tedavi masraflarını karşılamalarını istedik. Ancak herhangi bir cevap gelmedi. Müvekkilim bundan sonra yaşamını bu şekilde sürdürmek zorunda kaldı. Tazminat davasını, müvekilimin elini tekrar kullanabilmesi için canlı organ nakli yapılması için açtık. Kazanılacak tazminatı burada kullanacağız."
 
'KİBRİTİ YAKTIĞIMDA BİRDEN PATLADI'
Kolu kopan Ercan Kasap ise, "Oyun oynarken Reşat ile Veysi, soğana benzer sert bir madde buldu. Reşat çakmağı ateşledi bir şey olmadı, beyaz dumanlar çıktı. Sonra ben kibriti yaktığımda birden patladı. Sağ kolum bilekten koptu. Bu olaydan sonra duyma ve işitme problemi de yaşıyorum. Kolumu eskisi gibi kullanamayacağım. Ömrümü artık sakat olarak, tek kollu sürdüreceğim" dedi.
 
'BU PARA TEDAVİYE YETMEZ'
Yapılan son duruşmada hakim, Selçuk Belediye Başkanı Ülgür ve belediye görevlisi Akpınar'ı yasal faiziyle birlikte toplam 150 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.
 
Avukat Alev Coyrat, verilen tazminatın müvekkilinin tedavisi için yeterli olmadığını, fazlaya ilişkin haklarını saklı tuttuklarını ve yeni bir tazminat davası açacaklarını belirtti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir polisinden market soyguncularına suçustü
Hatay semtinde, bir hipermerketin camını kırıp, içeri giren, her ikisi ...
Babasını parçaladığı evde açlıktan öldü!
Gürçeşme’de semtinde, 15 yıl önce annesi Kadriye Doğan'ı evden kovup, ...
Şiddet gören kadınlara bir de 'Konukevi zulmü’
Eşlerinden şiddet gördükleri için konukevlerine sığınan kadınlar kendilerine ...
 
Elektrik faturaları için önemli karar
Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin başvurusunu değerlendiren Tüketici Sorunları ...
İzmir'de binaların yüzde 80 çürük mü?
Deprem kuşağında bulunan İzmir’de, belediyeler bünyesinde kurulan deprem ...
Bedellide yaş 30, bedeli 25 bin
Gelecek hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen bedelli askerlik teklifinde ...
 
HSYK: Cinsel tercihten hâkim ihraç edilmez
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), cinsel tercihi nedeniyle meslekten ...
Eski genelkurmay başkanlarına takipsizlik
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik’in başvurusu üzerine eski Genelkurmay ...
Muş'ta 4.5 büyüklüğünde deprem
Muş'un Varto ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva