HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2011 Çarşamba - 09:55

Kaçak oto yıkama meclis üyesine ait çıktı

İzmir’de Buca belediye hizmet binasının tam karşısında bulunan oto yıkama istasyonunun “kaçak” olduğu ortaya çıktı. Meclis üyelerine ait olduğu ileri sürülen istasyona Belediye Başkanı Ercan Tatı da isyan etti.

Kaçak oto yıkama meclis üyesine ait çıktı

İZMİR - İstasyonun tüm mücadelelerine rağmen, göz göre göre hukuka aykırı olarak işletildiğini bildiren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, konuyu yargıya taşıdığını söyledi. Tatı, “Burası, CHP’li meclis üyeleri Veli Balyemez ile Rıza Zayıfoğlu’na ait. Bunlarla uğraşmaktan bıktım. Ben işimi yapmak istiyorum” dedi.

Buca’da belediye hizmet binasının karşı cephesinde bir sene önce oto yıkama istasyonu açıldı. Kağıt üzerinde A.N.O’ya ait görünmesine rağmen CHP’li meclis üyeleri V.B. (Veli Balyemez) ile R.Z. (Rıza Zayıfoğlu) tarafından işletildiği ileri sürülen istasyonun kaçak çalıştığı tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, tesisin kullandığı suyun da kaçak olduğu ve abonelik işlemlerinin başlatılması gerektiği üzerine bir tutanak tuttu. Gelen şikayetleri dikkate alan ve işyeriyle ilgili inceleme yapan Buca Belediye Encümeni, Mart ayında yaptığı toplantıda istasyonu kapatma kararı aldı. Kararın ardından zabıta ekipleri tarafından tam üç kez mühürleme işlemi yapıldı. Ancak işletme sahipleri, hiçbir kanun tanımadan mühür bozma işlemi yaparak, istasyonu çalıştırmaya devam etti.  



KARARI YARGI VERECEK
Belediye Başkanı Ercan Tatı mühür bozma işlemi yapılarak faaliyetine devam eden kaçak işletmeyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ettiklerini söyledi. Tatı, “Burasının Veli Balyemez ve Rıza Zayıfoğlu’na ait olduğu bütün Bucalılar tarafından biliniyor. Ancak kağıt üzerinde sahibi farklı bir şahıs olarak görünüyor. Zaten işletmenin kime ait olduğunun bir önemi yok. Yasa ne diyorsa o yapılır. Ben bunlarla uğraşmaktan bıktım. İşimi yapmak, halkıma hizmet etmek istiyorum. Üç kez mühür fekki yapılınca savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bundan sonrasında yargı karar verecek. Biz işimizi yapıyoruz” diye konuştu.

BİR TEK BURASI MI GÖZE BATTI?
CHP’li meclis üyeleri Veli Balyemez ile Rıza Zayıfoğlu ise oto yıkama istasyonunda ortaklıkları olmadığını, arkadaşlarının yeri olmasından ötürü orada sıkça vakit geçirdiklerini söyledi. Bu istasyonun kapatılması kararına ise tepki gösteren Zayıfoğlu, şöyle dedi: “Buca’daki 14 bin işyerinden 7 bin 500’ü ruhsatsız. Oto kenttekilerin hepsi ruhsatsız. Bir tek burası mı göze battı? Buca Belediyesi, ilçedeki imar sorununu 30 yıldır çözemediği için ruhsatlı işyeri yapılamadı. Hala imar planlarının olmaması onların ayıbı. Bu işletme mühür fekkinden dolayı davalık. Davası devam ediyor. Sonuçlansa da bir şey olmaz. Bu tip durumlarda 2 bin 400 lira para cezası veriliyor. Burada binlerce para cezası var.   Oto yıkama istasyonunun olduğu alan Menderes Caddesi üzerinde 1 dönümlük yer. 25 yıl önce belediye burayı istimlak etme kararı da almış. Ne istimlak ediyor, ne inşaat yaptırıyor, ne işletme izni veriyor. Burada aylık bin lira ücretle, sigortalı insanlar çalışıyor. Bunlara yazık değil mi? Başka kapatılacak yer yokmuş gibi neden burasıyla uğraşıyorlar?” (Sezen Özsavrangil / Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 56 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevgi 5 Ekim 2011 Çarşamba 01:05

rıza bey ona buna laf söylemeyin ilk önce siz kendinize bakın hayatınıza bakın kardak size ait bunu herkez biliyor hatta siiz oğlunuza açtınız orayı daha düne kadar kavgalıydınız veli beyle şimdi kanka olmuşsunuz yeniden bravo size yüzsülükte üstünüze yok buca sizden nefret ediyor biz sizi seçmedik hiç bi zaman siz baykalı izmirde kullanarak listenin girecek yerlerine isminizi yazdırdınız şimdi baykalda gitti karınızda pardon eski eşinizde il disiplinde değil sizi kim kurtarıcak bakalım

Yorumu oyla      15      8  
22 Eylül 2011 Perşembe 18:23

aRKADASLAR HERSEY BOS KAÇAK OLDUGUNU BILE BILE KARDAK OTO YIKAMA HALA HIZMET VERMEKTE GUNDE 100 ARACIN UZERINDE ARAC YIKIYOLAR 15 TL YE VE AYRICA FIS BILE VERMIYOLAR FISI ISTEYINCEDE SURAT BES KARIS OLUYOR !!! BELEDIYE KARSISINDA AMA SES CIKARAN YOK ERCAN BASKAN ARKA KAPIDAN GIRIP CIKIYOR HERALDE HIC ONUNDEN GECMEMIS BELLIKI YOKSA ERCAN BASKA BOLE ŞEYLERE TAVIZ VERMEZ ..

Yorumu oyla      17      7  
FIRTINA 16 Eylül 2011 Cuma 11:09

HAYATİ O BAYRAK DİREĞİ DİYE SIRADAN KONUŞTUĞN BASİT GİBİ GÖRÜNEN KELİME BİZİM CANIMIZ KANIMIZIN RENGİ HEYKELE DEĞİL BUCANIN BÜTÜN MEYDANLARINA DİKİLMELİ.

Yorumu oyla      16      10  
ersin 16 Eylül 2011 Cuma 11:04

Her şey söyleyin ama şu ortamda BAYRAK ile olumsuz görüş bildirmeyin.TÜRK BAYRAĞININ BUCA da dalgalanmasına rahatsız olanlar BUCA yı terk edebilirler.HALK adlı yorumcuya katılıyor,HAYATİ adlı yorumcuyu BAYRAK ile yazdıklarından dolayı kınıyorum.

Yorumu oyla      20      8  
FIRTINA 16 Eylül 2011 Cuma 10:54

AFERİN SANA DEMOKRAT İLK DEFA DEMOKRAT GİBİ DAVRANDIN

Yorumu oyla      14      6  
HALK 15 Eylül 2011 Perşembe 22:10

hayati adlı yorumcu heykele bayrak niye seni geriyorki yoksa sen ingiltreden mi geldin?

Yorumu oyla      23      11  
hayati 15 Eylül 2011 Perşembe 19:19

inşallah tati veli ile rızayı ortadan kaldırır. çünkü bu adamı başkan diye başımıza dikmek için en çok bunlar uğraştı. o kadar söledim onu tanımıyorsunuz dinlemediler beni şimdi görecekler.heykele bayrak dik- gölete yarış atı getir-cebinde parası olmayan vatandaşa kapalı pazar yeri-kasaplar sokağınıda yıktın şimdide proje üretme ancak meclis üyelerine laf at.

Yorumu oyla      19      15  
Gerçek partili 15 Eylül 2011 Perşembe 11:11

İradesine sahip bir Başkan'ın bu saatten sonra orayı derhal yıkması yapamıyorsa çevresini kazarak işlemez hale getirmesi gerek ancak bunu yaparsa samimiyeti belli olur, başka türlü işi savsaklamak dostlar alışverişte görsündür... Birde yanındaki kuyruğun (Hasan Sağlam) yaptıkları bir incelense bak neler çıkacak....

Yorumu oyla      21      7  
Muhtar 15 Eylül 2011 Perşembe 10:25

Ben bir bucalı olarak dişçi ali rıza kaya ve emlakçı lokman fazlanın bu konuda neden sustugunu merak ediyorum. ayrıca lucky luke adlı yorumcu ilginç bir şey yazmış bosna hersek gezisine bakmak lazım.. yanında kardak oto yıkamanın sahibinin ne işi varmış.... şimdi hiç tanımıyor, sanki kaçak işletmeyi bilmiyor gibi davranmanın gereği yok... bu işletmenin 22.02.2011 tarih ve 2011/58 sayı ile yapı kontrol müdürlüğünce tanzim edilmiş demiş.. bence bu konuda çok irdelenmeli. Gerçi E.t kime elini atıyoprsa kurutuyor. Odul verdiği diziler yayından kaldırıldı. Ödül verdiği genel başkan yardımcılırı alaşağı yapıldı. Birde bucanın hali ortada...

Yorumu oyla      18      9  
ersin 15 Eylül 2011 Perşembe 10:09

Şirinyer parkı,tansaş ın yanında,yıllarca çavuşoğlu adı altında yönetiliyor.Bu kadar kötü ve çirkin aynı zaman da pis olan bir çay bahçesi yok.Cemil şeboy zamanın dan beri var ve masalarını parkın her yanına saldılar.Bu çay bahçesi güya kaldırılacaktı ama ne hikmetse yıkım durdu ve kötü hizmet devam ediyor.Buradan geçerken inanın korkuyorum,çocuklarımı ve tanıdıklarımı göndermiyorum.Başkan ercan tatı,bu çay bahçesini neden yıkamıyorsunuz,yoksa korkuyor musunuz?

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sındır Fuar’da vatandaşlarla buluştu
İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki Bornova Belediyesi standı büyük ilgi görüyor. ...
Başkan Kürüm çocukları sevindirdi
Bu yıl 80. kez kapılarını açan İEF’nin en renkli stantlarından birini, ...
Menemen derelerine 5 milyon liralık neşter
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Asarlık ve Koyundere’de ...
 
Engelli dostu başkan
Konak Belediyesi’nin standı 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda küçük, büyük, ...
Biz bir numarayız...
İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) teknolojik atılım yapmak isteyen yenilikçi ...
‘Alaçatı Port’ davasına devam edildi
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile birlikte ‘örgüt kurmak ve ...
 
Belediye konservatuvarı kursiyerleri bekliyor
Her yıl ortalama bin kursiyerin eğitim gördüğü Aliağa Belediyesi Konservatuvarı’nda ...
Soysal: Destek olmalarını beklerdim
Meclis toplantısında CHP’li Önder Özdemir ile kavga eden AK Parti Meclis ...
Başkan Şenol’dan Kurtalanlı gençlere hediye
Gaziemir’de 1600 öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veren Belediye Başkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva