HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2011 Salı - 18:30

Biz bir numarayız...

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) teknolojik atılım yapmak isteyen yenilikçi KOBİ’lere yönelik hazırladığı 14 milyon TL büyüklüğündeki “2011 yılı Teknolojik Üretim ve Yenlik Mali Destek Programı”nı düzenlenen bir toplantı ile açıklandı. Toplantıya Kocaoğlu’nun konuşması damga vurdu.

Biz bir numarayız...

İZMİR - Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de yaşamaktan, üretmekten, İzmirlilere hizmet etmekten dolayı onur duyduğunu söyledi. İzmir’in eğitim düzeyi; hayata, insana, demokrasiye bakışının “bir numara” olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Biz 81 vilayetin bir numaralı kentinde yaşıyoruz. Bu farkı yaratan da İzmir’de yaşayan 4 milyon hemşehrimizdir. Hep birlikte İzmir’de yaşamaktan dolayı çok büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve ürettiği projeler ile kentin nasıl daha ileriye gideceği, potansiyelinin nasıl artırılacağı, yaşam standardının nasıl yükseltileceği, gençlere nasıl yeni iş ve istihdam yaratılacağı konuları üzerinde yoğunlaştıklarını ve bu mantık ile hareket ettiklerini ifade Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin inovasyon ve  tasarım kenti olması için de çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:  “İnsanların ve ailelerin, ülkelerin, milletlerin hayatında tek düzelik yoktur. İnişler çıkışlar vardır. Sıkıntılı dönemler vardır, yükseliş dönemleri vardır. Hepimizin bildiği gibi İzmir de, son 30 senenin yaklaşık 20-25 senesi durağanlık içersinde geçmiştir. Ama İzmir acınacak, elinizin tersiyle itilecek bir kent değildir. Bakın size geçtiğimiz günlerde gazetelere de yansıyan bir istatistik bilgisini aktarayım: Ege bölgesindeki 9 vilayetin merkezi bütçeye katkısı 16.5 milyar lira. İzmir dışındaki 8 ilin toplam merkez bütçeye, genel bütçeye katkısı 3 milyar civarında. İzmir’in katkısı 13 milyarın üzerinde. Bu 8 tane vilayetimiz, merkez bütçeye verdiği paradan daha fazla almış. İzmir ise 13 .5 milyar lira para vermiş. 3 milyar küsürünü geri almış. 10 milyar küsürü merkez bütçede kalmış. Yani İzmir vergisini verip bütçeye aldığının 3 mislini vererek ciddi katkıda bulunmuş. Son dönemde İzmir’i küçümseme gibi anlayış var. Bu negatif duruş, negatif konuşma ve davranışlar İzmir’in moralini bozuyor. Üç arkadaş bir yere oturup yarım saat kötü şeylerden bahsederse, bir süre sonra kimsenin eli kolu kalkmaz, çalışamaz. Oysa bu kentin yaşam standardı, eğitim düzeyi, hayata, insana, demokrasiye bakışı bir numaradır. Biz 81 vilayetin bir numaralı kentinde yaşıyoruz. Biz bu tasarımı da yaparız, yenilenmeyi de yaparız. Hepsini yapmaya muktediriz, yeter ki hayata pozitif bakalım.”



İZKA’nın 2011 Yılı Teknolojik Üretim ve Yenilik Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısına İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZKA yöneticileri ve daha önce mali destek programından yararlanan firmaların temsilcileri katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tayfun 14 Eylül 2011 Çarşamba 12:21

Belediyecilik hizmetlerine bir de şu açıdan bakmak mümkün mü ; izmir ,son 10-20-30-40 yıllık dilimlerde çok daha modern yapıda bir şehir miydi?Bence hayır .Nedenine gelince ; deniz daha kirli kahverengi renkteydi ama bugün mavi renkte , büyük kanal projesi bitmemişti tüm evsel atıklar denize atılmaktaydı bugün hepsi büyük kanala/arıtmalara akmakta , ulaşım daha kötü otobüslerle yapılmaktaydı bugun klimalı otobuslerle hizmet verilmekte , toplu ulaşım metro/izban her geçen gün genişlemekte daha çok yolcu taşımakta . Geçmişte su sıkıntısı vardı bugun yok ( 4 yıl onceki kuraklıktan hatırlayın istanbulda su kesintisi baslamıstı ) . EVET sehrimizde Kentsel dönüşüm gerekli ancak lütfen söyleyin Ankara ve İstanbul unda kentsel dönüşüme ihtiyacı yok mu ? oralarda da aynı izmir de olduğu gibi kötü yapılaşma yokmu ? Bence fazlasıyla var . Bu iş için Belediyeler çalışma yapabilir ancak kapsamlı çalışmayı Merkezi Hükümetin koyacağı bütçelerle yapılabilir.

Yorumu oyla      12      8  
Ahmet Çiğdem 14 Eylül 2011 Çarşamba 11:03

Unutmayalım ki vatandaşlarımızın kendi din ırk ve mezhep kökenleri sebebiyle ayırmak milli birlik ve beraberliğimiz ciddi bir saldırıdır. Bu anlama gelecek eleştirilerden kaçınmalıyız. 10 yılda koca bir köy olduğumuz sadece CHP’li olduğu için görmezden gelenlere de helal olsun diyorum. İnsan otobüste saatlerce çile çeker hala neden, ne oluyor benim çektiğim sıkıntının müsebbibi çıksın ortaya demez. Çağdaş birey olmalıyız. Hakkımız aramalıyız.

Yorumu oyla      14      8  
davut 14 Eylül 2011 Çarşamba 10:55

Kral çıplak.

Yorumu oyla      14      6  
hasan 14 Eylül 2011 Çarşamba 10:21

başarılı bir 7 yıl bir 7 yıldaha olursa izmir dünya köy güzeli secilir

Yorumu oyla      13      8  
DEMOKRAT 14 Eylül 2011 Çarşamba 09:36

Yukarıda bir sürü Rakamlar dan Bahsediliyor.Bu rakamlar kimsenin umurunda bile değil.İzmir" li sadece Hizmet Yapılmasını bekliyor.Hatay da insanlar kan ağlıyor,yağhaneler de ise 3 aydır bir Kaldırım yenileme sevdası başladı,bitmek bilmiyor,Hatay da buna keza böyle.Bizim artık Masallara karnımız tok,nedenini de söyleyeyim de rahatlayın.Japonlar 6 ayda Ülkelerini Tekrar İnşa Ettiler,Anlayan anlamıştır Artık.

Yorumu oyla      15      10  
İzmir'e Yazık.. 14 Eylül 2011 Çarşamba 09:32

Yıllardır hep aynı.. "Biz moderniz, demokratız, aydınız" diye diye uyutuluyor bu şehir.. Neyimiz modern? Bitmeyen metromuz mu, daraltılan köstebek yuvası yol ve caddelerimiz mi, sökülüp sökülüp yeniden yapılan kaldırımlarımız mı? Yoksa hiç aşılamayan ve sürekli yatırımcı kaçıran bürokrasimiz mi? Bunları soran, söyleyen yok.. Ama maşallah aydınlıkta bir numarayız..!!

Yorumu oyla      13      10  
KARAHAN 14 Eylül 2011 Çarşamba 09:21

AZİZ BAŞKAN HER MEMLEKETTEN HER SİYASİ GÖRÜŞTEN İNSANI EKMEK SAHİBİ YAPTI SİYASİ AYIRIM GÖZETMEDİ. KARS KONYA TUNCELİ AFYON UŞAK YOZGAT NE ARARSAN VAR

Yorumu oyla      13      9  
....... 14 Eylül 2011 Çarşamba 08:17

ben tuncelili değilim konyalıyım dışardan gazel okuması kolay içerde sadece tuncelili değil memleketin her kalesinden var....

Yorumu oyla      14      9  
Erdi 14 Eylül 2011 Çarşamba 06:33

Evet metro da her yeni ihale de diğer insanlara iş olanağı sağlıyor doğru söylemiş ya da kaldırım çalışmalarında...

Yorumu oyla      12      7  
CHP 13 Eylül 2011 Salı 23:02

HERKES EKMEĞİNİ DÜŞÜNÜP SEÇİM ZAMANI GELDİĞİNDE OYUNU KULLANIP SANDIKTA KARARINI VERMELİDİR.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Alaçatı Port’ davasına devam edildi
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile birlikte ‘örgüt kurmak ve ...
Belediye konservatuvarı kursiyerleri bekliyor
Her yıl ortalama bin kursiyerin eğitim gördüğü Aliağa Belediyesi Konservatuvarı’nda ...
Soysal: Destek olmalarını beklerdim
Meclis toplantısında CHP’li Önder Özdemir ile kavga eden AK Parti Meclis ...
 
Başkan Şenol’dan Kurtalanlı gençlere hediye
Gaziemir’de 1600 öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veren Belediye Başkanı ...
60 orman köyü şehirle buluşuyor
ESHOT Genel Müdürlüğü, orman köylerini kapsayan yeni ulaşım planını muhtarlarla ...
Discovery Channel Bayraklı için geliyor
Dünyanın en önemli belgesel kanallarından Discovery Channel, Bayraklı’ya geliyor.
 
Belediye sokağı fuarda ilgi görüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi; hizmet, proje ve kampanyalarını, İzmir Enternasyonal ...
Bornovalı çocukların sünnet heyecanı
Bornova’nın 33 mahallesinden tespit edilen 125 çocuğu sünnet ettiren Bornova ...
CHP Grubu’nda “başkanvekili” tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi toplanan CHP Grubu’nda bu kez ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva