HABERLER>GÜNCEL
16 Eylül 2011 Cuma - 09:34

Kaçak oto yıkama belediyeyi karıştırdı

Buca Belediyesi'ne 30 metre mesafedeki oto yıkama servisinin kaçak çıkması, ilçe gündemine bomba gibi düştü. Encümenin kapatma kararı ve üç kez mühürlenmesine karşın hala çalışan servisin iki meclis üyesi tarafından işletildiği iddiaları ise "bu kadarına da pes" dedirtti.

Kaçak oto yıkama belediyeyi karıştırdı

İZMİR - BucaBelediyesi yetkilileri, konunun şu anda yargıda olduğunu belirterek, gelecek kararın ardından gereken işlemin hemen yapılacağını kaydetti. Buca Belediye Meclisi'nde Başkan Ercan Tatı'ya muhalif olarak bilinen CHP'li meclis üyeleri ise söz konusu işyeriyle ilgili şikayetleri grup toplantılarında defalarca dile getirmelerine rağmen, Başkan Tatı'nın bile bile işletmeye göz yumduğunu dile getirdi. AK partili üyeler de akçeli işleri tartışmaktan Buca'da hizmet üretilemediğini söyledi.
 

KİMSE BİZİ TEHDİT ETMESİN
CHP'li üye Levent Köstem: "Belediye başkanı, makam odasından, 30 derece sola 45 derece aşağıya baksın, burayı görüyor. meclisteki oylamalarda kimseyi karşısına almasın diye bilerek göz yumdu buna. Barış Mahallesi Muhtar Gürcan Bucalılar, 8 ay önce şikayet başvurusunda bulundu. Niye bugüne kadar durdu?     En yakın arkadaşı Rıza Zayıfoğlu, her taşın altından bu adam çıkıyor? CHP için böyle bir adamın meclis üyesi olması bir zül. Ben meclis üyeliğimden utanıyorum. Bu konuyla ilgili kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın. Bu işlere bakan daire başkanları evlerine giderken karşılarına çıkan koskoca yeri görmüyorlar mı? Kimi kandırıyorlar?"
 
GEREĞİNİ YAPSIN
CHP'li Adnan Öztekin: "Burası kaçaksa, her kimin üzerine olursa olsun belediye başkanının gereğini yapmasını bekliyorum. Tam da belediyenin karşısında. Belediye başkanının 'bunlarla uğraşıyorum, bıktım bunlardan, hizmet etmek istiyorum' demesini inandırıcı bulmuyorum. En yakın arkadaşları bunlar. Veli Balyemez, Ercan Tatı'nın sanat danışmanı. Bu olaydan nasıl haberi olmayabilir. 1 yıl niye bunu nasıl görmezden geldi?"
 
BAŞKAN GÖZ YUMDU
CHP'li Erkut Tamay : "Başkan Ercan Tatı, bu adamlardan bıktıysan ilçeye şikayette bulun. Biz proje açıkladığımızda 'disipline verin' diyor, öteki taraftan yasal olmayan işlem yapanları kolluyor. Kardak Oto Yıkama'nın durumunu grup toplantılarında dile getirdik. Parti aleyhine konuşmayın diye disiplinle tehdit ediyorlardı. Kime veriliyor burası, açıklayın diye defalarca sorduk. O meclis üyelerinin işletmesinde olduğunu Buca'da herkes biliyor. Biz de rahatsız oluyorduk. O zamana kadar bir şey yapmıyorlardı. Şimdi de içi dolu laflar etmiyor."
 
SORU ÖNERGESİ VERDİK
CHP'li Osman Ergundoğar : "Bu konu çok önceden beri gündemdeydi. Hatta biz mecliste soru önergesi verdik. Burada önemli olan Buca Belediyesi'nin tavrı. Bir belediye başkanı düşünün ki 'bıktım artık' diyor. Sadece oto yıkama ile ilgili şikalyetler mi var, yoksa başta talepler de var da Tatı'yı o mu yordu? Oto yıkamadan öteye bizi Başkan'ın bundan sonraki tavrı ilgilendiriyor. Çok yorulduysa şikayetlerini, hangi talep onu yoruyorsa hepsini açıklamalı."
 
BUCA'DA İŞLER İYİ GİTMİYOR
AK Partili Necati Bahçeci: "Ercan Tatı, sen kendi partine söz geçiremiyorsan sorarım kime söz geçirirsin? Kimse Buca'yı sahipsiz sanmasın. Ortada mühür fekki var. Bunu sökmek demek 'yasa tanımıyorum' demektir. Kim olursa olsun buna hakkı yok. Bunun savunması olmaz. O zaman önüne gelen, istediği yere istediği işyerini açsın. Önce sorumlu kişilerin yasalara uyması lazım. Başkanın yakınmasına, adı geçen meclis üyelerinin savunmalarına şaşırdım. Buca'da işler iyi gitmiyor."

UTANMAZLIK
AK Partili Mustafa Arslan: " 3-4 ay önce başkanı uyardık, bu yapılan işin ruhsatsız olduğunu, uygun olmadığını söyledik. Üstüne üstlük iki tane meclis üyesinin yapıyor olması belediye idaresinden tutun da bu işi yapan meclis üyelerine kadar herkesin aymazlığını, utanmazlığını ortaya koymuştur. Görülmüş bir şey değil. 2.5 yıldır hiçbir projeyi tartışamadık. Hep bu meseleler, meclis üyelerinin, başkanın yaptığı uygulamalar. Akçeli konularla uğraşmaktan bir iş yapamıyoruz. 2 meclis üyesi onurlularsa istifa etmeleri gerikiyor."
 
BAŞKANLIK KATINDA ARBEDE
Öte yandan, Ege Sabah'ın olayı "Buca Belediyesi'nin tam karşısında kaaçak yıkama" haberiyle duyurmasının ardından, Başkan Ercan Tatı'nın odasının yer aldığı başkanlık katında arbede yaşandı. Diyarbakırlı A.Y. isimli bir şahıs, başkanlık katına gelerek Tatı'ya yönelik küfür etmeye başladı. Y., güvenlik görevlileri Tatı'nın yanına girme talebini geri çevirince, Y. etrafa saldırmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri olayı polise bildirdi. Polis gelene kadar asansörlere açılan kapının camlarını tekmeleyerek kıran Y, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek binadan çıkartıldı. Emniyet yetkilileri, belediye binasına ulaştıklarında, güvenlik görevlilerinin işlem yapılmasına gerek kalmadığına dair bilgi vermeleri üzerine geri döndüklerini söyledi.(Sezen Özsavrangil/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 19 Eylül 2011 Pazartesi 12:50

4 gün yurt dışında idim buca da değişen bişi yok kardak oto yıkama başkanın göreceği yere büyük pankart asmış oto yıkama elamanı aranıyor diye pes doğrusu bu gücü rıza dan aldığı belli değilmi? ne götürüsek kar diyor arkadaşlar galiba başkan o elaman aranıyor afişi ne demek acaba??

Yorumu oyla      22      7  
özbucalı 18 Eylül 2011 Pazar 02:45

sadabat adlı kafe bucanın en sakin yerini bence maffetti... oraya gidenler içkileri içip, çıkıp sokak diplerine işiyorlar..ayıptır yaa..leş gibi her yer...ayrıca mahalle aralarına kadar milletin kapısının önüne park edilen araçları saymıyorum bile.. tamamen rezalet..

Yorumu oyla      21      6  
DEMOKRAT 17 Eylül 2011 Cumartesi 20:28

EMRE Kardeşim,GÖKSU Kafeyi İşletenler Hiçte Senin Dediğin Gibi Kendi Halinde İnsanlar Değiller.SİNİ Rest.için konuşursak Belediyenin Gücü Bunlara Hiç Yetmez.Gelelim Asıl Konumuza,SADABAT Adlı Gazino Hemde Mahalle içinde,dibindede Öğrenci Yurtları olduğu Halde buraya Ruhsat Nasıl Verilebiliyor.5002 sy.yasada 100 metre Uzaklık Zorunluluğu Aranır.Son Sözüm Bu İşletme Her Gece Tam 28 Aydır Canlı Müzik Yapıyor,Acaba Belediye Buradan Kaç Günlük Eğ.Ver.Almakta.İncelensin Görelim Bakalım Gerçekleri.

Yorumu oyla      19      6  
özbucalı 17 Eylül 2011 Cumartesi 15:48

getir dozer'i yık kardeşim kanunsuz bir iş yapılıyor orada adı üstünde" kanun yok" öyleyse kanun tanımaz olan bu insanları, kaçak olarak çalıştırdıkları yetkililer tarafından tespit edilmiş olan bu yeri YI-KA-CAK-SIN.. sayın BAŞKANIM eğer yargılanacaksan da bu yüzden yargılan.. en azından doğru bir iş yapmış olursun saygılar..

Yorumu oyla      17      6  
emre 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:13

Syın DEMOKRAT sen çok fazla takmışsın bu cafe işlerine burayı bırakında belediyenin karşısında bulunan yıkamanın hangi meclis üyelerine ait olduğunu araştırın ayıca o cafeyi burdan okuduğum yazılardan araştırdım sahibinin belediye yada calışanlarıyla alakası yok kendi halinde bi iş adamına ait ayrıca buna benzer aynu muhitte bulunan dier cafeleride araştırdım oralarda neler oluyor dönüp birazda onlara bakmalı ayrıca bu gibi şeyler arz talep meselesi varsa paran sende bas sende işlet bence...:)

Yorumu oyla      13      10  
ersin 17 Eylül 2011 Cumartesi 11:02

Bildiğim kadarı ile bu meclis üyesi Jilet ci imiş,yani kızınca MÜSLÜM baba gibi kendini jilet ile doğruyormuş.(......)

Yorumu oyla      18      6  
17 Eylül 2011 Cumartesi 10:42

Anlasılan Başkan Ercan TATI Kımseyı Kıramıyor Ve Herkese Bişeyler Katmaya Calısıyor Fakat Etrafındakı Herkez Hırsız Madem Gercek Bucalı Durust İnsan TATİ Bunlara Neyin Kıyagını Yapıon ... Anlamadım ... Biraz Aynaya Bak Ve Kişiliğine Dön Çok Değiştin Başkan Gercek Dostlarını Sıldın Bucanın sevilmeyenlerile İş Yapıosun ... Yanındakı Adamlar Bugun Var Yarın Yok Savunmayı Bırak Isıne Bak ... Hızmet Ver Yolsuzlukları Onle Boş İşler Pesinde Koşma .

Yorumu oyla      20      6  
lucky luke 17 Eylül 2011 Cumartesi 09:52

zeytin ev restorant meclis üyesi cevat kızılateş'e ait değilmi..büyük ihtimalle inşaat ruhsatıda vardır, iskan raporuda vardır, işyeri açış ruhsatıda vardır. daha sonra ilave edilen ek yapılarda inşaat ruhsatı almıştır. burası izsu'nun tahtalı su havzasında değildir. sayın başkan burayıda bilmiyordur. açılışındada bulunmamıştır. meclis üyeleride bilmiyordur. eylül ayı meclis toplantısından sonra burada yemek yememişlerdir. burasıda cevat kızılateş'ede ait değildir. bir arkadaşına aittir.

Yorumu oyla      17      6  
ersin 17 Eylül 2011 Cumartesi 09:41

Can EROL,boşuna göreve çağırma kimse gelmez,daha önce de M.Ali Susam için genel merkez göreve çağrıldı ama kimse gelmedi şimdi mi gelecekler? genel merkez ne zaman Buca nın sesini dinlemiş ki şimdi dinleyecek.Yetkili herkes korkuyor aman benden bilinmesin diye,yani kişileri kendilerine cephe almak istemiyorlar,yoksa Buca chp de RIZA zayıfoğlu diye bir zat barına bilir miydi!Buca CHP meclisi şöyle,kel başa şimşir tarak ö..g..b...Y..mesele bundan ibarettir.

Yorumu oyla      17      6  
Can EROL 17 Eylül 2011 Cumartesi 00:51

‎"YETER ARTIK" "YAZIKLAR OLSUN" İŞTE CHP'Lİ ATATÜRKÇÜ BAŞKANIN SON REZALETİ DUYURU DEĞERLİ BUCALILAR CHP Genel Başkanım Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU,CHP İzmir İl Başkanı Sayın Tacettin BAYIR,Sayın CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yrd.Birgün Ayman GÜLER Sayın Alattin Yüksel ve Tüm CHP İzmir Milletvekillerine.sizleri göreve çağırıyorum

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Susam 'Adam mısın' davasını açtı
CHP İzmir Milletvekili Susam, seçimlere 2 gün kala Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki ...
Dikkat! yeni dönem yarın başlıyor
Kredi kartında asgari ödeme tutarı oranları yarından itibaren artırılıyor. ...
Kıdem tazminatı için yürüdüler
İzmir'de DİSK'e bağlı sendikalar, kıdem tazminatının kaldırılmaması için ...
 
İzmir’in seri katili teşhis edildi
İzmir'de geçen yıl nisan ayında, üç kişiyi birer gece arayla tabancayla ...
PKK’dan ses kaydına ilk yorum
MİT ile PKK yöneticileri arasında yapılan bir görüşmeye ait olduğu öne ...
Yargıtay, Çiftçi'nin katiline 39 yılı az buldu
Alsancak’ta 2008 yılında bir kafeye attığı el bombasıyla İbrahim Çiftçi'nin ...
 
'EXPO'da dostça yarışacağız'
Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Ratkahit Manathat, kendi kentleri Ayutthaya ...
Romanların işsizliğine çare aranıyor
Romanlar'ın barınma, istihdam ve eğitim sorunları İzmir'de tartışmaya ...
14 elemanıyla birlikte adliyede
İzmir'de kültür merkezi, Anadolu lisesi yaptıran ve vergi rekortmenleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva