HABERLER>GÜNCEL
16 Eylül 2011 Cuma - 09:10

Susam 'Adam mısın' davasını açtı

CHP İzmir Milletvekili Susam, seçimlere 2 gün kala Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantıda kendisine gazetecilerin önünde hakaret eden Başkan Kocaoğlu'na 20 bin liralık dava açtı, savcılığa suç duyurusu yaptı.

Susam  Adam mısın  davasını açtı

İZMİR - CHP'de 12 Haziran genel seçimlerine 2 gün kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam arasında basın mensuplarının gözü önünde yaşanan 'Adam mısın' tartışması, yargıya taşındı. CHP Milletvekili Susam, partilisi Aziz Kocaoğlu'na Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin liralık manevi tazminat davası açarken, hakaret ettiği gerekçesiyle de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanlığı 12 Haziran genel seçimlerinden iki gün önce partisinin istihdam politikalarını kamuoyuna açıklamak için Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıya dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, ilçe ve belediye başkanları katılmıştı. Toplantının hemen öncesinde yan yana oturan Kocaoğlu ile Susam arasında tartışma çıkmıştı. Bu sırada sinirlerine hakim olamayan Kocaoğlu eliyle masaya vurarak Susam'a, "Benim adım Aziz Kocaoğlu... Terbiyesiz adam... Sen benden hesap soramazsın, senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun. Partiyi ve İzmir'i ne hale getirdiğiniz ortada. Hakkındaki dosyalarını biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar varsa bunların ne olduğunu ortaya koyalım" diye bağırdığı iddia edilmişti.
 
'ADAM MISIN'
Susam'ın sessiz bir şekilde durduğu ve yerinden kalkmadığı gözlenirken, bu sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'in araya girerek iki tarafı sakinleştirmeye çalıştığı görülmüştü. Yüksel'in engelleme çabaları sonuç vermeyince, Aziz Kocaoğlu sinirli bir şekilde yerinden kalkarak toplantıyı terk etmişti. Kocaoğlu'nun giderken de, "Seni vekil yapanın Allah belasını versin" dediği öne sürülmüştü. Kocaoğlu, salonu terk ederken Susam'a, basın mensuplarının gözü önünde, "Utanmıyorsunuz be? Ulan sen bana hesap soracak adam mısın be? Manyak. Delirtinceye kadar uğraşıyorsunuz be! Sen bana hesap soracak adam mısın lan? Adam mısın? Terbiyesize bak ya. Terbiyesiz" diye bağırmıştı.

Mehmet Ali Susam ise yaşanan tartışma sonrasında dava açacağını belirterek, "Yaşanan olayla ilgili parti içi disiplin mekanizmasının harekete geçmesi konusunda Genel Merkezimiz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Bu konuda Genel Başkanımız bilgilendirildi. Süreç işleyecektir. Hukuki tüm zeminlerde hakkımı arayacağım. Tazminat davası açmayacağım, ceza davası açacağım. Bu tamamen kişisel bir davadır. Siyasi değildir" demişti.
 
'SERSEM GİBİYİM'
Kocaoğlu, Susam'ın açıklamalarından sonra bir değerlendirme yapmayacağını söylemişti. Kocaoğlu, yaşanan tartışmadan sonra basına kapalı gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Grup toplantısında, "Ben nasıl böyle bir hata yaptım anlayamadım. O günden bu yana sersem tavuk gibi ortalıkta dolaşıyorum. Bu hatayı yapmamalıydım. Biz de insanız. Yaşadığımız olaylardan sonra benim nasıl bir ruh hali içinde olduğumu kimse bilemez. Onun getirdiği bir sonuç. Yapmamalıydım. Bu bir hata idi" diyerek pişmanlığını ifade etmişti.
Daha sonra Kocaoğlu'nun bu sözlerini değerlendiren Susam ise, "Şahsıma basın aracılığı ile kamuoyu önünde hakaret edilmiştir. Kamuoyu önünde şahsımdan dilenmiş bir özür yoktur. Bu konuyu polemik noktasına getirmek istemiyorum. Söylenmesi gerekenleri basın toplantısında söyledim" diyerek açacağı davadan vazgeçmeyeceğinin sinyalini vermişti.
 
AVUKATI KONUŞTU
Susam sonunda dediğini yaptı ve Kocaoğlu'na dava açtı. Ancak, Susam dediğinin aksine Kocaoğlu hakkında tazminat davası da açtı. Yeni Asır'a konuşan Mehmet Ali Susam'ın avukatı Kenan Özkaya, Kocaoğlu'na Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını söyledi. Özkaya, Kocaoğlu'nun Susam'a hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi. Susam ise konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.
 
Tartışmanın perde arkası
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan tartışmasının perde arkasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi Kaya Termal Otel'de partisinin İklim ve Çevre Raporu'nu açıkladığı toplantıda sorulan bir soru olduğu ortaya çıkmıştı. Toplantıda Ege TV Haber Müdürü Kazım Erkmen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Harmandalı'daki çöp sorunu, Körfez'deki koku, çimento fabrikalarının ve taş ocaklarının durumu ile ilgili soru yöneltmişti. Bu soru üzerine kızdığı gözlenen Kocaoğlu, kürsüye doğru gelerek Kılıçdaroğlu'ndan söz istedi. Kılıçdaroğlu'nun onayı üzerine oldukça gergin olduğu gözlemlenen Başkan Kocaoğlu yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmıştı. İddiaya göre Kocaoğlu, toplantı sonrası Kılıçdaroğlu'na sorulan bu sorunun Mehmet Ali Susam tarafından kendisini zor durumda bırakmak için sordurulduğunu söylemişti. Kocaoğlu'nun bu sözleri ise Susam'a iletilmişti. Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği basın toplantısı sonrası ilk kez bir araya gelen Susam ile Kocaoğlu arasında konunun gündeme geldiği belirtilmişti. Kocaoğlu'nun, Susam'ın konuyu gündeme getirerek, iddiaya göre "Ayıp olmuyor mu abi" sözüne sinirlenmişti.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Eylül 2011 Cuma 12:45

bu partide nezaman kavga bitecek hiçmi partinin geleceğini düşünen yok sadece ben seçileyim mantığını neden kimse kıramıyor yazık çok yazık siz siyaset yaptığını zan eden siyasetçiler siyaset yapmıyorsunuz siyaset yapmak için siyaset okulu açılıp biraz olsun siyaset bilimcilerinde ders alsanız iyi olur kave ve büro siyasetinde sadece kavga senin adamın benim adamım mantığı var bakın diye partilere hiç basında kavgaları varmı kendi aralarında olsada basına yansıtılmıyor pari kuraları işliyor

Yorumu oyla      13      7  
tacettine 16 Eylül 2011 Cuma 10:47

biraz ilken vardıysa bu konuya ilişkin bir şey yapsaydınya sen varya aziz beyin.......

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat! yeni dönem yarın başlıyor
Kredi kartında asgari ödeme tutarı oranları yarından itibaren artırılıyor. ...
Kıdem tazminatı için yürüdüler
İzmir'de DİSK'e bağlı sendikalar, kıdem tazminatının kaldırılmaması için ...
İzmir’in seri katili teşhis edildi
İzmir'de geçen yıl nisan ayında, üç kişiyi birer gece arayla tabancayla ...
 
PKK’dan ses kaydına ilk yorum
MİT ile PKK yöneticileri arasında yapılan bir görüşmeye ait olduğu öne ...
Yargıtay, Çiftçi'nin katiline 39 yılı az buldu
Alsancak’ta 2008 yılında bir kafeye attığı el bombasıyla İbrahim Çiftçi'nin ...
'EXPO'da dostça yarışacağız'
Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Ratkahit Manathat, kendi kentleri Ayutthaya ...
 
Romanların işsizliğine çare aranıyor
Romanlar'ın barınma, istihdam ve eğitim sorunları İzmir'de tartışmaya ...
14 elemanıyla birlikte adliyede
İzmir'de kültür merkezi, Anadolu lisesi yaptıran ve vergi rekortmenleri ...
Susurluk'un son sanığı Ağar'a 5 yıl hapis
Susurluk davasında yargılanmayan tek sanık eski bakan Mehmet Ağar 5 yıl ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva