HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2023 Pazartesi - 09:03

‘Kaçak beach’ tartışmasında yeni gelişme… Mahkeme kararını verdi!

Kamuoyunda tartışmalara neden Çeşme Altınkum Plajı’ndaki doğal SİT alanına kurulan ‘beach clup’la ilgili bölge idare mahkemesi kararını verdi. Yerel mahkemenin ardından istinaf da Çeşme Belediyesi’nin ruhsat iptali kararını onadı.

‘Kaçak beach’ tartışmasında yeni gelişme… Mahkeme kararını verdi!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nden kiralanan Çeşme’nin en önemli tatil bölgelerinden ve 2’inci derece doğal SİT statüsündeki Altınkum Plajı’nda geçtiğimiz yıl başlanan ‘beach clup’ çalışmaları kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Plajdaki ekosistemin zarar gördüğünü ifade eden Çeşmeliler çalışmaların durdurulmasını istemişti.

İşletmede incelemede bulunan Çeşme Belediyesi, ruhsatsız yapılar tespit etmesi üzerine Yeşilköylü Gıda Turizm Ticaret Limited Şirketi için vermiş olduğu işyeri açma ve çalışma ruhsatını iptal edilmişti.

ŞİRKET: GERİ DÖNÜLMEZ ZARAR!
İptal kararını yargıya taşıyan şirket işletmenin projesine ve ruhsatına uygun bir şekilde hizmet verdiğini ileri sürerek ruhsat kararının yeniden geçerli olmasını istedi. Şirket dava dilekçesinde ayrıca ruhsat iptalinden kaynaklı geri dönülemez maddi kayıplara sebep olduğunu da vurguladı.

Şirketin dilekçesinde “Altınkum Mahallesi Çavuşkuyu Mevkii kıyı kesiminde bulunan 2. Derece sit alanı içerisinde kalan 1.408,00 m2 alanın günübirlik kullanım alanı olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiralandığı, yer teslim tutanağında günübirlik alandaki hizmet noktasının 6 m2 büfe alanı, 30 m2 duş-soyunma kabini-WC, 25 m2 gölgelik, 4 m2 can kurtaran, 1343 m2 şemsiye ve şezlong alanı şeklinde işletileceğinin belirtildiği, işletmenin projesine ve ruhsatına uygun şekilde hizmet vermekte olduğu, ruhsatsız imalatların bulunmadığı, yüklü harcamalar yapılarak kiralanan ve açılan işletmenin yaz sezonunun ortasında usule, gerçeğe ve yasaya aykırı yapı tatil zaptına dayanarak ruhsatının iptali ve mühürlenerek işyerinin kapatılmasının şirket açısından geri dönülemez maddi kayıplara sebep olacağı ileri sürülerek iptaline karar verilmesi istenilmektedir.” ifadeleri yer aldı.

ÇEŞME BELEDİYESİ: 15 GÜNLÜK SÜRE VERDİK
Çeşme Belediyesi ise savunmasında 6 Temmuz 2022 tarihinde yapılan kontrolde ruhsatsız yapıların tespit edildiğini ifade etti. Savunma dilekçesinde “06.07.2022 tarihinde yerinde yapılan kontrolde 973 ada, 9 parselin güneyinde, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki kıyı kesiminde, ruhsatsız olarak çelik konstrüksiyon platform ve duvarlar, ahşap pergola ve depo yapıldığının tespit edilerek tutanak altına alındığı, 06.07.2022 tarihli Çeşme Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yazısı ile aykırılıkların giderilmesi için 15 günlük süre verildiği, aykırılığın giderilmemesi üzerine dava konusu işlemin tesis edilmesi akabinde anılan işlemin iptali istemiyle bakılmakta olan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.” denildi.

Çeşme Çevre Platformu üyelerinin de Çeşme Belediyesi’nin yanında müdahil olduğu dosyada tarafların taleplerini İzmir 6. İdare Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme Çeşme Belediyesi’nin ruhsat iptalinin mevzuata uygun olduğunu vurguladı.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

Yukarıda yer verilen düzenlemeler birlikte değerlendirildiğinde, işyerlerinin işyeri ruhsatlarında belirtilen amaçlarına uygun olarak faaliyette bulunacakları, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerlerinin yetkili idareler tarafından ruhsatın verildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde kontrol edileceği, işyerinin bu süre içinde kontrol edilmemesi halinde ruhsatın kesinleşeceği, işyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmesinden sonra yapılacak denetimlerde mevzuata uygun olmayan unsurların ve noksanlıkların tespiti halinde, işyerine bu noksanlık ve hatalarını gidermesi için bir defaya mahsus olmak üzere on beş günlük süre verileceği, verilen süre içinde tespit edilen noksanlık ve aykırılıkların giderilmediğinin tespiti halinde de işyeri ruhsatının iptal edilerek işyerinin kapatılacağı kurula bağlanmıştır. Bu durumda; 06.07.2022 tarihli yapı tatil zaptıyla davacı tarafından yapıldığı anlaşılan imar mevzuatına aykırı imalatların davacı tarafa verilen 15 günlük sürenin sonunda giderilmediği sabit olduğundan, davacıya ait işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptaline ilişkin dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

İSTİNAF DA ONADI
Öte yandan şirket yerel mahkemenin kararını istinafa taşıdığı ancak bölge idari dava dairesinin de yerel mahkemenin kararını onadığı öğrenildi. 

 
Ege Serbest Bölge büyüdü!
 
Bayraklı’dan Vakıflar’a ret!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzelbahçe 2 Mayıs 2023 Salı 09:21

Gelinde görün güzelbahçe sahilini insanların denizle olan iletişimi kesilmiş mekanlar sahili işgaletmiş vandallık her yerde var

Yorumu oyla      3      4  
özgür 2 Mayıs 2023 Salı 09:18

Bütün pilajları belediye işletsin bakımı temizliği ile wc duş konulsun çevreyi pisletenlere de ceza yazsın anca çeşme öyle kurtulur

Yorumu oyla      4      3  
Cesmeli 1 Mayıs 2023 Pazartesi 21:00

Bu çevrecilik numarası yapmasınlar yapılmasın imarlı yerine itirazci olmak kim bunlar aslında kanun boşluğu talan dolan yoldaş ayağına çeşmeye ihanet eden tayfa hiçbiri cesmeli değil ondan bundan ideolojik marjinal grup cesmeli neyin ne olduğunu biliyor ithal soros beslemelerine ihtiyaç yok cesmeli rahatsız bu gruplar dan

Yorumu oyla      4      5  
istemiyoruz 1 Mayıs 2023 Pazartesi 11:33

tek kalan bakır yer ıstemıyoruz beac club hepsi mafya

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da örnek proje… Yüzde 15 tasarrufa katı atık bedeli iade!
Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde elektrik ve su tüketimini azaltmayı ...
Bakanlık’tan İstinye Park onayı… Zeytinliklere demir perde!
Ortakları arasında Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun’un olduğu İstinye Park’ın ...
Otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Nevşehir'de, otomobilin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
Feci kaza... Şoför ve iki öğrenci can verdi!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde geziden dönen öğrencilerin bulunduğu tur otobüsü ...
Önce teklifini reddettiği kadını sonra kendisini vurdu
Başakşehir'de aynı iş yerinde çalışan A.U'ya platonik aşık olan yabancı ...
Evinin önünde pompalı tüfekle katledildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 çocuk annesi Yeşim Sönmez (36), bir süredir ...
 
Nisan'ın son günü kar 4 metreyi buldu
Muş'un yüksek kesimlerinde kar yağışı nedeniyle 31 yerleşim yeri yolu, ...
Cezaevi nakil aracı devrildi: 1 mahkûm öldü, 13 yaralı
Kayseri-Malatya yolunda cezaevi nakil aracının şarampole devrildiği kazada ...
Gemi arıza yaptı... Boğazın trafiği kapandı
İstanbul Boğazı, bir gemide meydana gelen makine arızası nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva