HABERLER>SPOR
11 Haziran 2024 Salı - 14:40

İZVAK Başkanı Erten: İzmir kulüpleri şirketleşmede başarılı

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten ve Yönetim Kurulu, İzmirli spor yazarlarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan İZVAK Başkanı Erten, "Kulüplerimizin sekiz tanesi şirketleşme süreçlerini tamamladılar. Dokuzuncu olarak Altay adım atıyor.  Altay çok büyük bir kulüp ve çok büyük bir camia. Başarılı olacaklarına gönülden inanıyoruz. Geriye Karşıyaka Spor Kulübü kalıyor. Kendi dinamikleri içerisinde en doğru kararı vereceklerdir.  Kurumsallaşma adına  önümüzde  Göztepe gibi mükemmel bir örnek var. İzmir kulüplerini çok daha iyi günler bekliyor" dedi.

İZVAK Başkanı Erten: İzmir kulüpleri şirketleşmede başarılı

Vakfın Bayraklı’daki yönetim ofisinde gerçekleşen buluşmada, İzmir kulüplerinin 2023-2024 sezonundaki performansları ve özellikle tesisleşme konusundaki çalışmalar değerlendirildi.

KULÜPLERİMİZ EN ÖNEMLİ KENT MİRASLARIMIZDIR…
Spor kulüplerinin, şehrin kültüründe çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Erten, “2016 yılında göreve geldiğimizde, kulüplerimiz ve büyük camialarımız arasındaki dostluk ve işbirliğini geliştirmeyi ve yanı sıra tesisleşmeyi tamamlamayı ana hedeflerimiz olarak belirlemiştik. O günden bu yana çok yol aldık. Hep beraber çok başarılı örnekler oluşturduk. İzmir’in Spor Kulüpleri, ortalama yüz yılı aşan veya yaklaşan tarihleri ile şehrimizin aynı zamanda en büyük sosyal kurumları. İzmir, Türkiye’de futbolun başladığı (1877), Türkiye Milli Ligi’nin ilk maçının (1959) oynandığı şehir. Kulüplerimizin tarihi, aynı zamanda şehrimizin ve bölgemizin tarihi. Onları, spor kulübü kimlikleri ile birlikte kentsel miras olarak yaşatma sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

İZMİR KULÜPLERİ ŞİRKETLEŞMEDE BAŞARILI…
İzmir’in Türkiye Profesyonel Futbol Liglerinde 10 takımı bulunduğunu hatırlatan Ali Erten; “İstanbul’dan sonra en çok takımı olan ikinci şehiriz. 2023-24 sezonu, İzmir takımları için genel olarak başarılı bir sezondu. İzmir’den Göztepe ve Tire olmak üzere 2 şampiyon çıktı. 5 takımımız da playoff oynadı. Ancak başarılı olamadılar. Altay’ımızın küme düşmesi elbette hepimizi üzdü. Diğer yandan kulüplerimizin sekiz tanesi şirketleşme süreçlerini tamamladılar. Dokuzuncu olarak Altay adım atıyor.  Altay çok büyük bir kulüp ve çok büyük bir camia. Başarılı olacaklarına gönülden inanıyoruz. Geriye Karşıyaka Spor Kulübü kalıyor. Kendi dinamikleri içerisinde en doğru kararı vereceklerdir.  Kurumsallaşma adına  önümüzde  Göztepe gibi mükemmel bir örnek var. İzmir kulüplerini çok daha iyi günler bekliyor.” Dedi.

DOSTLUK İÇİNDE REKABET MÜMKÜN
Ardından vakıf faaliyetleriyle ilgili kısaca bilgi veren İZVAK Başkanı Erten, “İZVAK kulüplerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yerel ve merkezi yönetimlerimizle, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmayı, projeler geliştirmeyi, bu şekilde şehrimize, kulüplerimize, sporumuza ve toplumumuza hizmet etmeyi amaçlayan, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu. İzmir kulüpleri olarak; sahada sportif rekabet sürerken, eş zamanlı olarak saha dışında dostluk, işbirliği ve dayanışmayı büyütüyor, futbolun, birleştirici gücünden faydalanıyoruz… Sportif rekabetin dostluk içinde yürütülebileceğini herkese kanıtladık.  Olumsuzluklar yaşanmadı mı, hayatta her şey var. Ancak olumsuzluklardan ders çıkartıyoruz, kendimizi geliştiriyor ve daima daha iyisi için tüm paydaşlarımızla iş birliği halinde çalışıyoruz. “ dedi.

TESİSLEŞMEYE DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR…
Stadyum inşaatlarımız başta olmak üzere kulüplerimizin proje geliştirilmesi ve tesisleşme süreçlerine destek verdiklerini, vermeye devam ettiklerini belirten Erten; “Kendini geleceğe hazırlayan her kulübün, kendi stadına, kendi kapalı salonuna, altyapı geliştirme tesislerine, profesyonel takım kamp tesislerine ve olimpik branşlar yerleşkesine sahip olması gerekiyor. Bu beş ana unsurun tümüne sahip  bir kulübümüz şu anda yok. Ama bu beş ana unsurun hiçbirine sahip olmayan kulübümüz maalesef var. Bu da almamız gereken ne kadar çok mesafe olduğu gerçeğini net bir şekilde gösteriyor.  Asıl güçlü temel tesisleşmedir. Birazcık sportif başarı baskısından kurtularak sürdürülebilir bir altyapı kurmaktır.  Bu olduktan sonra başarı gelir. Stadı olan bir takım da düşer. Ama toparlanması çok daha kolay olur. 2018 yılında Danışma Kurulumuzun da onayladığı çerçevede “ 2030 yılı hedefli İzmir Master Planı” esaslarına göre, her kulübümüz için beş unsuru da tamamlamak üzere böyle bir hedef koyduk. Bu hedefe ulaşmak için işbirliği ve dayanışma içinde çalışıyoruz. Stadyum inşaatlarının tamamlanmasında çok önemli katkılarımız oldu. Alsancak Mustafa Denizli ve Göztepe stadları tamamlandı. Mükemmel tesisler oldu. İzmir’e çok yakıştı. Karşıyaka Stadı ise en büyük üzüntümüz. Orada imar planı tadilatları, proje geliştirme ve ihale aşamalarına önemli destekler verdik. Sonrasında 5 yıl süren zorlu hukuk süreçlerini neredeyse tek başımıza takip ederek başarı ile sonuçlandırdık. İZVAK Yönetimi olarak üstlendiğimiz görevi başarı ile tamamladık. Şu anda sürecin yönetimi Karşıyaka Spor Kulübünde. Orada bir çalışma gurubu oluşturuldu. Çok yetkin isimler var. Sonuç alacaklarına gönülden inanıyoruz. Bundan sonra da bize düşen bir görev olursa memnuniyetle hazırız.” Dedi.   

KULÜP – ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDE BİR İLK…
“Kulüplerimizin, kentin tanınırlığına, marka değerine ve ekonomisine katkılarının bilimsel yöntemlerle ölçümlenmesi” ana fikri üzerinden İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği geliştirdiklerini belirten Ali Erten; “ Bu Üniversitemizle birlikte yürütülen bilimsel çalışmada, kulüplerimizin ve özelinde futbolun kent ekonomisine ve sosyal hayatına etkisi analiz edilecek. Projenin, saha çalışmaları, veri toplama ve değerlendirme aşamaları halen devam ediyor. Çalışmanın,2024 yılı sonuna kadar tamamlanarak, tüm futbol paydaşları ve kent bileşenleri ile paylaşılması hedefleniyor. Amacımız, kulüplerimizin kentimiz için ifade ettikleri anlam hakkında farkındalık yaratmak” ifadelerini kullandı.

 
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya'da Putin ile görüşecek
 
Eski sevgililer doğum gününde buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf'ta gündem teknik direktör
TFF 3'üncü Lig'de yeni sezon öncesi üst liglerde başarılı ve kariyeri ...
Göz-Göz, Umut Nayir'in peşinde
Süper Lig'in yeni takımlarından Göztepe dış transferde şu ana kadar sadece ...
Altınordu'da Hasan sevinci
TFF 2'nci Lig ekiplerinden Altınordu, U19 Milli Takımı'na gönderdiği oyuncularının ...
 
İhtarname göndermişti... Altay'da Salih sözleşmesini feshetti
TFF 2'nci Lig ekiplerinden Altay'da kulübe ihtarname gönderen sağ bek ...
Jose Mourinho'dan Ferdi Kadıoğlu kararı
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, takımda kalacak ve ...
Galatasaray'dan olağanüstü genel kurul çağrısı!
Galatasaray Kulübü, gayrimenkul projeleri ve kulüp taşınmazları konusunda ...
 
Petkimspor'dan ikinci takviye
Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon öncesi ilk dış transferini Tofaş'tan ...
Başkan Yiğit'ten sporculara moral!
İzmir genelinde yapılan U-17 futbol müsabakalarında 108 takım arasından ...
Filenin Sultanları, Tayland ile karşılaşacak
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hong Kong'da gerçekleştirilecek FIVB Voleybol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva