HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2024 Cumartesi - 12:14

İZSU’nun eski genel müdürü Köseoğlu: Arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşacağına inanıyorum

İzmir'de yaşanan elektrik faciasının ardından gözaltına alınıp ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İZSU'nun önceki genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu " İzmir’e, idari görevi dışında bir inşaat mühendisi olarak hizmet etmiş kişi olarak söylemeliyim ki tek beklentimiz soruşturma sırasında tedbir amaçlı tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasıdır. Daire başkanından en alt kademede görev yapan tüm İZSU çalışanlarımızın serbest kalacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

İZSU’nun eski genel müdürü Köseoğlu: Arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşacağına inanıyorum

EGEDESONSÖZ - İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada hali hazırda Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı görevini yürüten İZSU’nun önceki dönem genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da gözaltına alınmıştı. Hıdır adliyedeki işlemlerin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Köseoğlu yazılı açıklama yaptı. İZSU’nun teknik bir kusurunun olmadığının altını çizen Köseoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikli olarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. 12 Temmuz günü hepimizi üzen ve derinden yaralayan bir olay yaşadık. İZSU Genel Müdürlüğü görevimden ayrıldıktan sonra başladığım Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevindeyken acı olayı takip ettim. Sonrasında sebeplerine, olayın oluş sürecine ve yapılan işlemlerine ayrıntılı olarak bakma fırsatım oldu. Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından görevlendirilen, uzman kurum ve kuruluşların bilirkişi raporlarından da anlaşılacağı gibi İZSU gibi teknik bir kurumun burada kusuru yoktur. Ben en başından bu yana altını çizerek ısrarla bunu savundum. İzmir’e hizmet eden 7 bin kişinin çalıştığı teknik bir organizasyonu yöneten ve idare edenlerin de mazgal, yağmursuyu hattı, bina bağlantı yerlerine yapılan işlemleri takip etmesi gerçekten mümkün değildir. Her acı olaydan hepimizin elbette ders çıkarması gereken noktalar vardır. Bunu da şu kurum, bu kurum diye ayırmak doğru değildir. Kenti yöneten yerel yöneticilerden, idari temsilcilere, siyasetçilerden bürokrasiye kadar herkes kendi açısından değerlendirme yapabilir. Ama önemli olan objektif, günün koşullarında ve olay günü yaşanan hava şartlarını da içine alacak bir değerlendirmedir. Konu bundan sonra yargının vereceği kararlarla şekillenecektir. İzmir’e, idari görevi dışında bir inşaat mühendisi olarak hizmet etmiş kişi olarak söylemeliyim ki tek beklentimiz soruşturma sırasında tedbir amaçlı tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasıdır. Daire başkanından en alt kademede görev yapan tüm İZSU çalışanlarımızın serbest kalacağına inanıyorum. İddianamenin hazırlanması ve yargılama safhalarının da hemşehrilerimizin vicdanları rahatlatacak bir şekilde tamamlanacağını düşünüyorum”

 
İzmir'de balıkçılara denetim!
 
Çerçioğlu Aydınlıları açık hava sinemasıyla buluşturdu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Temmuz 2024 Pazar 01:19

kadrolu trolleri her haberin altına salmışlar, belediyeye sallıyorlar. ulan 6 yıldır devam eden elektrik kaçağından nasıl oluyor da belediye suçlu oluyor?

Yorumu oyla      0      1  
27 Temmuz 2024 Cumartesi 19:21

Herkes suçsuz yaşamını yitiren 2 genç insan mı suclu? O iki genç insan ya sizlerin yakınları olsaydı ?yazık vicdan da kalmamış kimsede ..Yeni nesil belediyecilik bu mu? Başka bir ülkede olsa sorumlular istifa ederdi..Bizde ise ben yapmadım o yaptı.. Hem dunyanin maaşını alıyorsunuz ama sorumluluk almıyorsunuz.. Ödediğimiz vergilere günah.. Kimse yapmadı da biz mi yaptık.Kimler suçluysa yargılansın.. Kimsede suçluya sahip çıkmasın.. Yeter artık ya

Yorumu oyla      3      2  
Karsıyaka 27 Temmuz 2024 Cumartesi 17:35

Senın yatacak yerın yok daha önce iskendurundan geldın İzmir’de adam oldun Adana’yı yedırmezler

Yorumu oyla      4      2  
Etki ve tesir 27 Temmuz 2024 Cumartesi 13:40

Öngörülebilir ve önlenebilir bir kaza ve her iki tarafta kusurlu diyor raporda. Sen de utanmadan çıkıp kusurumuz yok diyorsun. Yalan bunların sermayesi olmuş.

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerde çalışmalarını artırarak sürdürüyor
Aydın genelinde birçok noktada eşzamanlı olarak yol çalışmalarına devam ...
Konak'ta evlenecek gençlere destek!
Konak Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan dar gelirli çiftlere destek ...
Büyükşehir'den gençlere yaz müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gençleri denizle, havuzla buluşturacak ...
 
Başkan Mutlu, 100 gününü Egedesonsöz'e anlattı: Heyecanlıyız, mutluyuz!
Başkan Mutlu, 100 gününü Egedesonsöz'e anlattı: Heyecanlıyız, mutluyuz!
Büyükşehir'de parola: Yeni nesil belediyeciliği!
İzmir'in geleceğini İzmir Planlama Ajansı ile yeniden şekillendiren İzmir ...
Çocuklara yenilikçi çevre bilinci!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç nesillerin çevre bilincini artırmak ...
 
Başkan Eşki şampiyonları ağırladı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyespor Kulübü’nün şampiyon ...
Güzelbahçe'de Şehit Arslan Kulaksız anıldı
Muş’un Malazgirt ilçesinde teröristler tarafından kurulan hain pusu sonucu ...
Kooperatif durdu, inşaat durmadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva