HABERLER>GÜNCEL
11 Kasım 2011 Cuma - 19:05

İzmit’te deniz otobüsü kaçırıldı

İzmit- Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsü bu akşam PKK'lı olduklarını söyleyen silahlı kişilerce tarafından bomba tehdidiyle kaçırıldı.

İzmit’te deniz otobüsü kaçırıldı

İZMİT - İçinde 30 kadar yolcu bulunan 'Kartepe' adı deniz otobüsü saat 17.45'te İzmit İskelesi'nden ayrıldıktan bir süre sonra henüz kimliği belirlenemeyen silahlı bir kişi kaptan köşküne çıktı. Kaptanı silahlı tehdit eden ve "5 kişiyiz üzerimizde bomba var" diyerek gemiyi ele geçiren eylemci, rotayı Yalova yönüne çevirmesini istedi.

BAKAN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, deniz otobüsünün kaçırıldığını kaptanın rapor ettiğini söyledi. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Gemi şuan itibariyle Ambarlı açıklarındadır. 4 veya 5 kişi oldukları tahmin ediliyor. Herhangi bir talep yok. Terör örgütünün bir kanadı olduğunu söylüyor, herhangi bir somut kanıt yok. Sınırlı bilgi alınabiliyor maalesef, kaptanın yanı başında duruyor teröristlerden bir tanesi ve üzerinde patlayıcı madde olduğunu söylüyor.

Teröristlerle herhangi bir temas olmadı. Bakanlık'ta kriz masası oluşturuldu ve çalışmalar devam ediyor.Şuan itibariyle tam yol ile 100-120 mil daha gidebilecek yakıtı olduğu tahmin ediliyor. Bu da kabaca 4500-5000 litre yakıt olduğu anlamına geliyor. Rota, Marmara içinde herhangi bir yer olabilir ama kestiremiyoruz. Deniz otobüsü içinden herhangi bir olumsuz bilgi gelmiş değil.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Gemide çoğu mesaiden çıkan 20 kadar yolcu bulunuyordu. Mürettebatla birlikte 23- 24 kişi bulunuyordu. HPG (PKK'nın silahlı kanadı) üyesi olduğunu, söylemiş. Daha sonra yeni isteklerde bulunabileceğini söylemiş. Kaptan yardımcısı ise silahlı bir kişi gördüklerini anlattı" dedi.

"4 MÜRETTEBAT İLE 17 YOLCU VARDI"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, “Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var” dedi.Deniz otobüsünün şu anda İstanbul sınırlarında olduğunu dile getiren Büyükakın, “Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var. Şu anda tehlike arz edecek bir durum yok. Geminin nereye gittiği de belli değil” diye konuştu.
Gemi Kaptanı'nın Cumhur Tuncer, Gemi Mühendisinin Hüseyin Karaaslan olduğu, gemide Egemen Erdoğan ve Mehmet Göktaş'ın da personel olarak görev yaptığı bildirildi.

DENİZDE TAKİP BAŞLADI
Olayı gören kaptan yardımcısı yetkilileri arayıp deniz otobüsünün silahlı kişi tarafından kaçırıldığını söyledi. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi alarma geçerken, denizde takip başladı.

İMRALI OLASILIĞINA KARŞI ÖNLEM ALINDI
Silahlı kişinin kontrolünde Yalova yönüne doğru seyir halindeki 'Kartepe' deniz otobüsüne müdahale için güvenlik güçleri Yalova başta olmak üzere belli yerlerde hazırlık yapıyor. Deniz otobüsünü ele geçirdikten sonra yolcuların ve mürettebatın cep telefonlarını toplayan silahlı kişi, 155 Polis İmdat telefonunu da arayarak, "Müdahale etmeyin. Üzerimde bomba var, patlatırım" tehdidinde bulundu. Güvenlik güçleri, PKK'lı olduğunu söyleyen silahlı kişinin deniz otobüsünü bölücü başı Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı'ya götürmek isteyebileceği olasılığına da karşı önlem aldı.

DONANMA DA ALARMDA
Deniz otobüsünün kaçırılması üzerine Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz üssü ile başta Tüpraş olmak üzere sahilde parlayıcı ve patlayıcı depolama tesisi bulunan kuruluşlarda da alarma geçildi. Donanma Komutanlığı'nın güvenlik sahası boyunca sahil güvenlik ve hücumbotlar tedbir aldı.

YALOVA POLİSİ BOT İLE DENİZE AÇILDI

Kocaeli'den bu akşam saatlerinde kaçırılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünün Yalova'ya yönlenmesi üzerine Yalova Polisi hareketli saatler yaşadı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Şubesi bünyesindeki "Polis-1 Yalova" adındaki özel bot ve zodyaklara binen yaklaşık 25 polis, çelik yeleklerini giyip silahlarını alarak feribotu kontrol altında tutmak üzere denize açıldı.Yalova polisi, deniz otobüsünün kaçırılmasından sonra sahildeki resmi ve sivil ekip sayısınıda artırdı.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Deniz otobüsünün kaçırılma haberi üzerine İstanbul ile Yalova arasında sefer yapan İDO’ya ait deniz otobüsü ve feribot seferleri de iptal edildi. Yalova Valisi Esengül Civelek de Yalova’da her türlü tedbirin alındığını bildirdi. Civelek, "Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeteryeter 11 Kasım 2011 Cuma 22:46

Allah kahretsin böylelerini!Daha nasıl günler bekliyor acaba ne yapmak istiyorlar anlamadım. Allah içerdekilere yardımcı olsun, umarım eylemciler insafa gelirde bişey yapamaz!!!!

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedeler sosyal tesislere yerleştirilecek
Başbakan Yardımcısı Atalay, Van'daki depremzedelerin sosyal tesislere ...
DHA muhabirlerinden yaşam sinyali
Van’da yıkılan Bayram Oteli enkazı altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin ...
Türkiye uluslararası yardım çağrısı yaptı
Türkiye Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra çadır ...
 
Jeoloji Mühendislerinden deprem mevzuatı önerisi
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dikilikaya:''Depremle doğrudan ...
Kontör yerine 'Nah' çıktı
İzmir'de cep telefonuna para yüklemek için marketten aldığı kartı kazıyan ...
Meyve suyundan dolandırırken yakayı ele verdi
İzmir’de meyvesuyu dolandırıcılığı yapan ve hakkında üç suçtan yakalama ...
 
11.11.2011’de çiftler ‘EVET’ dedi
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu özel günde evlenmek isteyen çiftler ...
Eşit işe eşit ücret memuru memnun etmedi
Düzenlemenin daha çok yönetici mevkiinde olanların maaşlarında artış sağladığı ...
Ameliyattan çıktı yavrularını emzirdi
İzmir'de yaralı halde bulunup, Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi'ne ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva