HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2009 Salı - 00:00

İzmirliler'e kalp sağlığı taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ve Türk Kardiyoloji Derneği işbirliğinde başlatılan ’‘Kalbinizi koruyun, içinde sevdikleriniz var’’ kampanyası, İzmirliler’’in özellikle kalp krizi riskine karşı bilinçlendirilmesinde önemli rol oynayacak.’

İzmirliler'e kalp sağlığı taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ve Türk Kardiyoloji Derneği işbirliğinde başlatılan ’‘Kalbinizi koruyun, içinde sevdikleriniz var’’ kampanyası, İzmirliler’’in özellikle kalp krizi riskine karşı bilinçlendirilmesinde önemli rol oynayacak.’
 
T.C.Sağlık Bakanlığı himayesinde ve Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) öncülüğünde bir araya gelen beş uzmanlık derneğinin, bir ilaç firmanın katkılarıyla yürüttüğü ’‘Kalbinizi koruyun, içinde sevdikleriniz var’’ başlıklı kampanyası, İstanbul ve Ankara’’dan sonra İzmir’’e geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’’nin destekleriyle 2-12 Kasım 2009 tarihleri arasında yürütülecek olan programla 2 bin 500 İzmirli’’ye ulaşılacak.
 
Kalp ve damar hastalıklarını önlemek ve bu nedenle oluşan ölümleri azaltmak amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi’’nin organizasyonuyla semtlerden getirilen kadınlara, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’’nde kalp ve damar sağlığı konusunda bir konferans verildi. TKD Gelecek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene’’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferans, salonu dolduran kadınlardan büyük ilgi gördü. Ergene’’yi soru yağmuruna tutan yaklaşık 100 kişilik kadın gurubu, etkinlikten çok faydalandıklarını belirtti.
 
Kalp ve damar hastalıkları riskini arttıran faktörleri sigara kullanımı, aşırı kilo, hareketsiz yaşam tarzı, yüksek tansiyon ve yüksek kolestrol olarak sıralayan Prof. Dr. Oktay Ergene, bu risk faktörlerinin azaltılması yönündeki tedbirleri anlattı. Ergene, ’“Türkiye’’de her iki ölümden birinin sebebi halk arasında sanılanın aksine kanser değil, kalp krizidir. Halkın bilinçlendirilmesi açısından yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ne işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum’” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven ise okullarda ve mahallelerdeki sağlık taramaları ile sosyal güvencesi olmayan hastaların bakımlarının üstlenilmesinin ardından, yeni bir etkinlikle İzmirlilerin sağlığına katkıda bulunmaya devam ettiklerini açıkladı. Güven, ’“Söz konusu kampanya ile halkımızı kalp ve damar sağlığı ile ilgili bilgilendiriyoruz. 100’’er kişilik gruplar halinde ağırladığımız kadınlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz’” diye konuştu.
 
Konferansın sonrasında dinleyicilerin parmak uçlarından kan alınarak ücretsiz hızlı analiz yapıldı ve tansiyonları ölçüldü. 10 yıl içinde kalp damar hastalığına yakalanma riski belirlenenlere ise ilgili doktor önerileri aktarıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dumansız hava sahası için ücretsiz destek
Balçova Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ...
Buca'yı bu kez ''Ayda'' karıştırdı!
Bugüne kadar CHP'li muhaliflerin önergeleriyle karışan Buca Meclisi, ...
Karşıyakalı miniklere diş taraması
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi’’nce düzenlenen etkinlik ...
 
Konak’’ta ödemeler bile ’‘online’’
İlçe belediyesi e-belediyecilik hizmet ağını geniştletti. Vatandaşlar ...
’‘Göç çocuklarına’’ kentlilik bilinci!
İzmir’’e göç eden ailelerin uyum sürecini hızlandırmak için ’“Kardeş Aile ...
İzmir köylerine su müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, kaynakların kuruması nedeniyle su sorunu yaşayan ...
 
Karadenizliler Günü İzmir’’de kutlandı
Birleşmiş Milletler tarafından 1996’’da kabul edilen ’“Karadenizliler ...
Ordu Caddesi genişliyor
Büyükşehir Belediyesi, Girne Caddesi’’ni Bener Şeker Fabrikası’’nda bağlayan ...
Buca’’nın yeni yüzü: Sosyal Kampüs
Büyükşehir Belediyesi’’nin Buca’’da kuracağı Sosyal Yaşam Kampüsü; huzurevi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva