HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2009 Pazartesi - 00:00

Buca'yı bu kez ''Ayda'' karıştırdı!

Bugüne kadar CHP'li muhaliflerin önergeleriyle karışan Buca Meclisi, bu kez AKP'li Meclis üyesi Mustafa Aslan'ın Buca-Mar imar danışmanı Ayda Saryal ile ilgili olarak Ercan Tatı'ya sorduğu soruyla gerginlik yaşadı!’

Buca'yı bu kez ''Ayda'' karıştırdı!

Bugüne kadar CHP'li muhaliflerin önergeleriyle karışan Buca Meclisi, bu kez AKP'li Meclis üyesi Mustafa Aslan'ın Buca-Mar imar danışmanı Ayda Saryal ile ilgili olarak Ercan Tatı'ya sorduğu soruyla gerginlik yaşadı!’
 
Yusuf KIRBİÇ/EgedeSonSöz - Buca meclis toplantısında AK Partililer tarafından okunan soru önergesi ortalığı karıştı. AKP meclis üyesi Mustafa Arslan’’ın, belediye şirketi Buca-Mar’’da imar danışmanı olarak görev yapan Ayda Saryal ile ilgili verdiği soru önergesi Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’yı kızdırdı. Arslan’’a tepki gösteren Tatı’’nın bu tavrı üzerine AKP grubu meclis salonunu terk etti.
 
Kasım ayı birinci olağan Buca Belediye Meclisi toplantısı Başkan Ercan Tatı Başkanlığı’’nda gerçekleşti. Sakin başlayan toplantı, meclisin sonunda karıştı. AKP meclis üyesi Mustafa Arslan dilek ve temenniler kısmında söz aldı. Başkan Tatı’’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Arslan, Buca-Mar şirketinin işçi kadrosunda görev yapan Ayda Saryal’’ın, Başkan Danışmanı sıfatı ile toplantılara katıldığı, Buca Belediyesi’’ni temsilen görevlendirildiği ve belediyenin üst düzey karar organlarına müdahale ettiği yönündeki iddiaları sordu.
 

 
Başkan Tatı: Alın Elinden Mikrofonu
Arslan’’ın bu önergesi Başkan Tatı’’yı kızdırdı. Arslan önergesini okuduktan sonra söz alan Başkan Tatı, önergenin meclis tutanaklarına geçtiğini ifade etti. Bu sırada AKP’’li meclis üyesi Mustafa Arslan konuşmaya devam etti. İyice sinirlenen Tatı, Arslan’’a ’“Sesini yükseltme, benimle düzgün konuş, otur yerine’” diye bağırdı. Arslan da ’“Siz de benimle düzgün konuşun. Siz benim soru önergeme niye sinirleniyorsunuz.’” karşılığını verdi.
’“Ne biçim konuşuyorsun sen’” diye çıkışan Başkan Tatı ’“Konuşma bitmiştir, alın şu mikrofonu elinden’” dedi.
 

 
Tartışmalara kayıtsız kalamayan AKP Grup Başkanvekili Necati Bahçeci söz alarak, Başkan Tatı’’ya ’“Sizi sakin olmaya davet ediyorum. Benim meclis üyeme bu şekilde davranamazsınız. Biz Buca’’ya hizmet etmek için buradayız’” dedi.
Tatı, sinirli davranışlarında geri adım atmayınca, AKP grubu salonu terk etti. 
 
YAPILAN TERBİYESİZLİK
Meclis çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AKP’’li üyelerden Necati Bahçeci ’“Bu olay Buca halkının huzurunda cereyan etti. Biz bu tavrı hak etmedik. Belediye Başkanı, hiçbir meclis üyesine bunu yapamaz. Bu terbiyesizlik yapılamaz. Burada belediye yönetilmiyor mu? Önerge vermek her meclis üyesinin hakkıdır. Ayrıca bu önerge grup kararı ile verilmiştir. Acaba sesimiz mi kısılmak isteniyor. Başkanın yaptığı bu hareketi ve tavrını kınıyoruz’” dedi.
 
Önerge sahibi Mustafa Arslan, Başkan Tatı’’nın bu çıkışının arkasında Ayda Saryal isminin etkili olduğunu savundu. ’“Ayda Saryal, Başkan Tatı’’nın yumuşak karnıdır.’” diyen Arslan, önergeye konu olan olayların daha önce de CHP’’li üyelerce verildiğini hatırlattı. 
 

 
GRUP BAŞKANVEKİLİ DEĞİŞTİ
CHP Genel Merkezi tarafından Buca İlçe Başkanlığı’’na atanan Ali Rıza Kaya’’nın yerine, meclis üyesi Güngör Kaya, CHP grubu tarafından grup başkanvekilliğine seçildi. Ali Rıza Kaya, yaptığı konuşmada, ilçe başkanı atanması nedeniyle böyle bir görev değişikliğinin yapıldığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı miniklere diş taraması
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi’’nce düzenlenen etkinlik ...
Konak’’ta ödemeler bile ’‘online’’
İlçe belediyesi e-belediyecilik hizmet ağını geniştletti. Vatandaşlar ...
’‘Göç çocuklarına’’ kentlilik bilinci!
İzmir’’e göç eden ailelerin uyum sürecini hızlandırmak için ’“Kardeş Aile ...
 
İzmir köylerine su müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, kaynakların kuruması nedeniyle su sorunu yaşayan ...
Karadenizliler Günü İzmir’’de kutlandı
Birleşmiş Milletler tarafından 1996’’da kabul edilen ’“Karadenizliler ...
Ordu Caddesi genişliyor
Büyükşehir Belediyesi, Girne Caddesi’’ni Bener Şeker Fabrikası’’nda bağlayan ...
 
Buca’’nın yeni yüzü: Sosyal Kampüs
Büyükşehir Belediyesi’’nin Buca’’da kuracağı Sosyal Yaşam Kampüsü; huzurevi, ...
Aliağa'da otobüsler dezenfekte edildi
Aliağa ilçesinde Domuz Gribi tehlikesine karşı alınan önlemler çerçevesinde ...
Polonya’’ya para gönderileceğine’…
AK Parti Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, Yapı Kullanım İzin Belgesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva