HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2013 Pazartesi - 10:20

İzmirli iş adamı dünyaya ‘makara’ yapıyor

İzmirli işadamı Alper Özmızırak'ın kurduğu e-ticaret sitesi ‘Makara.com.tr’ kar yağmayan İzmir’den tüm dünyaya outdoor ve kayak kıyafetleri satıyor. Kısa sürede Türkiye'nin önde gelen e-ticaret firmalarından biri olduklarını belirten Özmızırak, “Alman, Fransız, Çek ve İtalyan firmalarının yanı sıra; kendi üretimleri olan kayak takımlarının, perakende ve online alışverişle satışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

İzmirli iş adamı dünyaya ‘makara’ yapıyor

EGEDESONSÖZ - İzmirli işadamı ve Makara Tekstil Genel Müdürü Alper Özmızırak kurduğu e-ticaret sitesi ‘Makara.com.tr’ ile, kar yağmayan İzmir’den tüm dünyaya outdoor ve kayak kıyafetleri satıyor. Kısa sürede Türkiye'nin önde gelen e-ticaret firmalarından biri olduklarını belirten Özmızırak, “Alman, Fransız, Çek ve İtalyan firmalarının yanı sıra; kendi üretimleri olan kayak takımlarının, perakende ve online alışverişle satışını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Pahalı bir spor alarak bilinen kayakta, outdoor ve kayak kıyafetlerini İzmir ve tüm Türkiye ile aynı anda dünyaya sunarak, adeta tereciye tere sattıklarını belirten Özmızırak, “2012 -2013'de 13 ülkeye ihracat yaparak devler arasında bu pazarda kendimize yer bulmaya başladık. Makara Tekstil olarak outdoor firmalar arasında bu işin mabedi sayılan ve Şubat ayında Münih’te düzenlenecek ISPO 2013 fuarına geçen yıllardan farklı olarak ilk kez, mal almaya değil, üretici firma Makara Tekstil olarak ürünlerimizi satmak için katılacağız” diye konuştu. Kayak kıyafetlerinin çoğunu İzmir’de kendi tesislerinde, çok uygun şartlarla ve teknik tekstiller kullanarak ürettiklerini dile getiren Özmızırak, “Böylece, kargosuyla, ambalajı, personel istihdamı, reklam ve tanıtımıyla, İzmir’e önemli katkı sağlayıp ithalatımızı en aza indirgiyoruz” ifadesini kullandı.
 
ÜÇTE BİR FİYATINA
Hisarönü’ndeki mağazalarından perakende satış da yaptıklarını hatırlatan Özmızırak, normal fiyatları 450 lira ile 3 bin lira arasında değişen ve pantolon - ceketten oluşan kayak takımlarını 159 liraya satarak, Türkiye'de kayak malzemeleri satışında başkent olarak gösterilen Bursa, Erzurum ve İstanbul'u geride bıraktıklarını ve satış yönünü İzmir'e çevirdiklerini vurguladı.
Özmızırak sözlerini şöyle sürdürdü: "Ürünleri, yurtdışından sezon öncesinde toplu alıp depoladığımız ve kayak kıyafetini Makara ismiyle üretmeye İzmir'de başladığımız için bu fiyatlardan satış yapabiliyoruz. Nefes alan ve su geçirmez özellikteki kayak kıyafetlerini şu anda stoklu olarak elinde tutan ve ekonomik fiyatlara satan Türkiye'deki tek firmayız. Kendi mağazamızın dışında halen Türkiye'nin önde gelen 7 - 8 e - ticaret firması ve private shopping mağazalarına toplu ürün veriyoruz. Ürünleri üçte bir fiyatına, kısacası gerçek değerlerine satıyoruz. Bu ürünler bugüne dek yüksek kar marjları nedeniyle çok yüksek fiyatlarla tüketiciye ulaşıyordu.”
 
SATIŞLAR 8 KAT ARTTI
İnternet sitesindeki artışlara paralel olarak, perakende satışlarda da bir önceki yıla oranla 8 kat yükseliş yakaladıklarını belirten Özmızırak, “Bugün Tüm Türkiye’ye internet üzerinden mal satabiliyoruz. makara.com.tr aracılığıyla ve e-ticaret siteleriyle ortak çalışmalarımız sayesinde ürünlerimiz tüm dünyaya ulaşıyor” ifadesinde bulundu. Perakendedeki artışın en önemli nedenlerinden birinin de, daha önce 32 kalem olan ürün çeşidinin 200 kalemin üzerine yükselmesi olduğuna dikkat çeken Özmızırak, İzmir gibi Türkiye'nin en batısında yer alan ve en sıcak kentlerinden birinden, ülkenin en doğusuna ve hatta dünyanın farklı ülkelerine kayak takımı satabildiklerini söyledi.
 
EN İYİ REKLAM AĞIZDAN YAPILANDIR
En iyi reklamın ağızdan ağıza reklam olduğunun kanıtını sürekli artan müşteri pörtföyüyle gördüklerini kaydeden Özmızırak, “Makara müşterisinin firmaya olan bağlılığı ve güveni de giderek artıyor. Eskiden satışlarımızın yüzde 85i toptan ve yüzde 15' i perakende iken, bugün bu oran yüzde 35 perakende ve yüzde 65 toptana dönüştü. E- ticaret siteleri ve private shopping sitelerinde kendi adımızla ürün satıyoruz. İstihdamımız sürekli artıyor. Kurumsal olarak büyüyoruz. Elektronik altyapımız güçleniyor. Web üzerinden 30 bin kayıtlı üyemiz var. Ege'de hiçbir mağaza kayak takımı satmakta bizim kadar iddialı olamaz. Bu firmaların çoğu alışveriş merkezlerinde iş yaptıkları için yüksek kira ve giderleri var. Makara Tekstil olarak, tamamen öz sermayeyle çalıştığımız, kira giderlerimiz olmadığı için maliyetleri mümkün olduğunca düşürüp, tüketiciye en uygun fiyatlı ürünler sağlıyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla’nın kapısı Ege-Koop’a sonuna kadar açık!
İzmir’in on bir ilçesinde inşa ettiği çağdaş ve modern kentlerle sektörünün ...
Enflasyon Barış Manço'yu andı!
Yılın ilk ayında enflasyon TÜFE'de yüzde 1.65 artarken, ÜFE'de yüzde 0.18 ...
Ev alıp-satana Maliye markajı!
150 m2’ye kadar olan konutlarda KDV oranının yüzde 1’den, arsanın rayiç ...
 
IMF’den bir ilk: Arjantin’e kınama
Arjantin ile IMF arasındaki ilişkiler gerildi. IMF, Arjantin'in ekonomik ...
JEWEX'te rekabet hem sahada hem piyasada
Yerli ve yabancı üreticiler, toptancılar, perakendeciler, ihracatçılar, ...
Termal turizmde yeni hedef Bulgaristan
Termal turizminde bir adım daha ileri giden Çeşme'nin 5 yıldızlı otellerinden ...
 
Türk gelinlikçiler görücüye çıkıyor
Türk gelinlikçilerin organize edildiği ilk yıldan bu yana sahip çıktığı ...
Güloğlu Plastik’e anlamlı ödül
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları ...
Seferihisar tarım devrimi: Atıklar gübreye muadil olacak!
Bioenzim ürünler konusunda kendi alanında lider olmayı hedeflediklerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva