HABERLER>GÜNCEL
5 Mart 2012 Pazartesi - 15:16

İzmirli gazetecilerin Balbay'la Silivri Hatırası!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Başkan Yardımcısı ve üyeleri 29 Şubat 2012, Çarşamba günü özel izinle Mustafa Balbay ve diğer tutuklu gazetecilerle Silivri Cezaevi’nde açık görüşte ziyaret etti.

İzmirli gazetecilerin Balbay la Silivri Hatırası!

İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri cezaevinde 3’ncü yılını dolduran CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ı Silivri’de ziyaret etti. Ziyarette Cezaevi yönetiminden alınan özel izinle Balbay, İzmirli meslektaşlarıyla fotoğraf çektirdi.
 
Ziyaretle ilgili Cemiyet’ten yapılan yazılı açıklama şöyle:
 
Bu zulme seyirci kalmadık, kalmayacağız!..
 
Bugün; İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin çok saygın üyesi, gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın tutukluluğunun 3’ncü yılı doluyor. Dile kolay meslektaşımız, sevgili kardeşimiz Mustafa Balbay tam üç yıldır, neyle suçlandığını dahi bilmeden cezaevinde. Tam üç yıldır adalet bekliyor.
 
Mustafa Balbay’ın üç yıllık hapsi infaz sistemimize göre neredeyse 10 yıllık cezaya karşılık geliyor. İlk günden bu yana söylediğimiz gibi ülkemizdeki uzun tutukluluk süreleri cezaya dönüşmüştür.
 
Bu süreçte hukuk sistemimiz güven kaybına uğramıştır, gazetecilerin yazdıkları nedeniyle yargılanması, tutuklanması kamu vicdanında derin bir yara açmıştır. Bu durum Türkiye’nin yüzünü kızartan bir hadise olarak tarihe geçiyor.
 
Günlerin, haftaların değil saatlerin bile önem kazandığı günümüzde bir insanın hürriyetinden, özgürlüğünden, ailesinden, okurlarından koparılan üç yıl büyük bir kayıptır.
Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi suçsuzluğuna inandığımız, gazeteciliğine kefil olduğumuz Mustafa Balbay bu davadan ceza almadan tahliye olursa içeride yattığı bu günlerin hesabını kim verecek?
 
Meslektaşımız üç yıldır ailesinden, okurlarından, sevdiklerinden uzak. Henüz neyle suçlandığını dahi bilmeden, ortada somut deliller yokken yazdıkları nedeniyle üç yıl önce eşi Gülşah’tan, kızı Yağmur’dan ve oğlu Deniz’den koparıldı. 
 
Tutuklandığında oğlu henüz 8 aylık, kızı da 8 yaşındaydı. En çok babaya ihtiyaç duydukları anda babaları onlardan ayrı bırakıldı. Onları ancak ayda bir sadece bir saat infaz memurlarının gözetiminde öpüp koklayabildi. Oğlunun en güzel zamanlarında yanında olamadı ne yazık ki. Kızının karne sevincini paylaşamadı, karnesini Cezaevi Müdürü’nün özel izniyle imzalayabildi.
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak üyemize ilk günden bu yana sahip çıktık. Duruşmalarına otobüsler dolusu sevenini götürdük, moral aşıladık. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin saygın üyeleriyle birlikte cezaevinde açık görüş ziyaretlerinde bir araya geldik. Ve gördük ki bütün haksızlıklara, bütün asılsız suçlamalara, bütün baskılara rağmen Mustafa Balbay, onuruyla, duruşuyla, yazılarıyla dimdik ayakta ve mücadelede. Biz bu onurlu mücadelede onun yanında ve arkasındayız.
 
Kamuoyuna, meclise, tüm sağduyulu vicdanlara, bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Mustafa Balbay ve diğer tutuklu gazeteciler özgür yargılanmalıdır. Basın ve ifade özgürlüğünün üzerine çöken bu karabasan kaldırılmadır.
 
Bu konuda mağduriyetlerin giderilmesi için ivedilikle yasal düzenlenmeye gidilmesini istiyoruz. Mecliste yasal düzenlemeler yapılmadığı sürece ülkemizdeki demokrasi de tartışılmaya devam edecektir.
 
Mustafa Balbay ve gazetecilik yaptığı için tutuklu tüm gazetecilerin özgür yargılanmasını ve cezaya dönüşen tutukluluğun daha büyük cezaya dönüşmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim sisteminde flaş gelişme: SBS kaldırılıyor
Eğitimde 4+4+4 sistemi ile birlikte okul türleri ve sınav sisteminde de ...
Dersim olaylarının tarihini değiştiren belge!
Başbakanlık arşivinde yer alan belge, Dersim olayları konusunda tarihi ...
PKK'ya eleman sağlama buluşmasına polis baskını
Terör örgütü PKK'nın kamplarına eleman bulma amacıyla Diyarbakır'dan İzmir'e ...
 
Kabak, Fazıl Say'ın açtığı davayı kazandı
Piyanist Fazıl Say, dönemin AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'a önceki ...
388 kişilik kadroya 5 bin 645 kişi başvurdu
Adalet Bakanlığı tarafından Şakran Cezaevi'nde görevlendirilecek sözleşmeli ...
ÖSYM'de 'kırmızı kutu' dönemi geliyor
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, sınavlarda cep telefonu kullanımını ...
 
'AKP kendi içinde bir koalisyon, tutkalı da Erdoğan'
AKP'nin "muhafazakarlar, İslamiler ve milliyetçiler"den oluşan bir koalisyon ...
Roman mahallesinin okulu artık beyaz bayraklı
Konak’ın Ege Mahallesi'nde bulunan, öğrencilerinin çoğu Roman çocuklardan ...
Sahte AK Parti danışmanı müdürleri yaktı!
Kendisini AK Parti danışmanı olarak tanıtan Güneş’e geçtiği illerde trafik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva