HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

İzmir'de kavgayı bitirecek komisyon

Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun aldığı kararla kurulan Uzlaşı Komisyonu’’nun amacı İzmir’’deki kısır çekişmeleri bitirmek, kavganın tarafları arasında mekik dokumak.’

İzmir'de kavgayı bitirecek komisyon

Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun aldığı kararla kurulan Uzlaşı Komisyonu’’nun amacı İzmir’’deki kısır çekişmeleri bitirmek, kavganın tarafları arasında mekik dokumak.’
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde kurulan ve üçüncü toplantısına geçtiğimiz günlerde yapan Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nda öne çıkan beş temel maddenin yanı sıra önemli bir karar daha alındı.
 
VOB’’un İzmir’’de kalması ve tahvil sorunun giderilmesi, Yarımada Bölgesi (Seferihisar-Urla-Çeşme) için özel bir teşvik sisteminin getirilmesi, İstanbul-İzmir Otoyol Proje İnşaatının bir ayağının da İzmir’’den başlatılması, Gediz Havzası’’ndaki kirliliğin önlenmesi gibi 5 ana topladığı kararlar için Ankara’’ya baskı kurmaya hazırlanan Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun aldığı ancak henüz açıklanmayan bir diğer karar ise kentte sukuneti sağlayacak bir ’‘Uzlaşı Komisyonu’’ kurulması oldu. Komisyon kuruldu, üyeleri belli oldu ancak kamuoyuna henüz bilgi verilmedi.  
 
Arabulucu olacaklar
 
İzmir’’in tartışmalı konularında arabulucu fonksiyon üstlenecek olan komisyonda Samim Sivri, Mali Müşavirler Odası İzmir Şube Başkanı Feyzullah Topçu, İzmir Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Timuroğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla gibi isimlerin seçildiği İzmir Uzlaşı Komisyonu, kentteki tüm tartışmalı konulara müdahil olup çözüm için çaba sarf edecek.
 
Koordinasyon görevi üstlenmesi beklenen kurula bir hukukçu ismin ekleneceği, önümüzdeki günlerde ilk toplantısını yapacak olan kurulun İzmir’’de başta Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi olmak üzere İnciraltı, Yeni Kent Merkezi gibi konulara eğileceği, projelere karşı çıkanlarla, projeleri yapanlar arasında mekik diplomasisi yaparak ara yolu bulmaya çalışacağı kaydedildi.
 
İlk ziyaret Çakmur’’a
 
Yıllardır İzmir’’in tartışmalar ve kurumlar arası rekabetten çok şey kaybettiğine vurgu yapan Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, Uzlaşı Komisyonu ile sorunları medyada polemik malzemesi olmadan  çözüme kavuşturmak, kentteki bütünleşmeyi sağlamayı amaçladığı kaydediliyor.
 
Komisyonun ilk toplantıda Büyükşehir Eski Başkanı Yüksel Çakmur tarafından yargı yoluyla yürütmesi durdurulan Yeni Kent Merkezi ile yine Eski Başkan Çakmur tarafından çözümsüzlüğe itilen Basmane Dünya Ticaret Merkezi’’nde ara bulucu rol oynaması bekleniyor.
 
Uzlaşı Komisyonu’’nun bu amaçla ilk ziyaretini Çakmur’’a yapması, Çakmur-EGS Holding-Kemal Zorlu ve Başkan Kocaoğlu arasında mekik dokuyarak üç yapıyı tek noktada birleştirmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’’dan AKP’’nin Körfez ’‘açılımı’’na yanıt!
Genel Müdürlük AKP İl Başkanı Ömür Kabak’’ın saptamalarına yanıt verdi. ...
Baykal, Saracoğlu Anıtı’’nı açacak
Haftasonu İzmir’’e gelecek CHP Genel Başkanı’’nın Ödemiş’’te Şükrü Saracoğlu ...
Tartan’’dan ’‘ekonomik belediyecilik’’’…
Konak Belediye Başkanı, topluma ’“Paramız yok, borcumuz çok’” deme lüksü ...
 
Toplu ulaşımda iki büyük yenilik
’“Akıllı Kart’” kullanımına ilişkin önemli değişiklilere imza atılıyor. ...
Çocuklar istedi Tatı yapıyor
Seyhan ve İnönü Mahallelerini dolaşan Buca Belediye Başkanı çocukların ...
Üniversiteler Konak’’a taşındı
Konak Belediyesi Alsancak Dominik Caddesi’’nde Üniversiteler Sokağı uygulamasına ...
 
Kabak: Körfezi öldürüyorlar!
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, basın mensuplarına Çiğli Arıtma Tesisleri’’nden ...
İzmir kararıyor!
Kentteki çalışmalar nedeniyle yarın 5 büyük ilçede elektrik kesintisi yaşanacak.’
Sındır: Su özelleştirilemez!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır, ’“Yaşanabilir Gelecek için Su ve ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva