HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

Toplu ulaşımda iki büyük yenilik

’“Akıllı Kart’” kullanımına ilişkin önemli değişiklilere imza atılıyor. Öğrenci veya öğretmen kartı ile Kentkart birleştirilirken, para ödenerek şoför kartı kullanılmasına da son veriliyor. ’

Toplu ulaşımda iki büyük yenilik


 

İZMİR - Toplu ulaşımda gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla İzmirlilere güvenli, ekonomik ve konforlu bir ulaşım olanağı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  şimdi de Akıllı Kart uygulaması ile ilgili iki önemli yeniliğe gidiyor.
 
Bu çerçevede ilk olarak, 2009-2010 öğretim yılı öncesinden başlamak üzere, öğrenci-öğretmen kartı ile Kentkart’’ı birleştirme uygulamasına geçiliyor.
 
Anadolu Ünivesirtesi Açık Öğretim Fakültesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve İzmir’’deki 7 üniversite ile birlikte toplamda 9 ayrı kurumun öğrenci kimlik kartlarının kullanılması ve sürücülerin tüm bu kartları tanımasındaki zorluk nedeniyle, sistemde değişikliğe gidildi. Kentteki tüm öğrenci ve öğretmenlerin ortak bir kartla ulaşım hizmetinden yararlanması yönünde karar alındı.
 
Yeni dönemden itibaren öğrenci ve öğretmenler, ’“kişiselleştirilmiş Kentkart’”ını vadilatöre okuttuktan sonra ayrıca kimlik kartını göstermek zorunda kalmayacak. Öğrenciler, aynı Kentkart’’ı üniversiteyi bitirene kadar kullanabilecek. Kişinin öğrencilik hayatının sona ermesiyle birlikte, okulların yaptığı bildirim doğrultusunda kart kullanıma kapatılacak ve tam bilet uygulamasına dönecek. Kart bedeli bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek. Diğer yıllar ise sadece vize parası alınacak.
 


Yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin kaybettiği öğrenci kartlarının üçüncü kişiler tarafından kötü amaçlı kullanımı da önlenmiş olacak. Kart kaybedildiğinde ESHOT Genel Müdürlüğü’’ne bildirilerek kullanıma kapatılabilecek.
2009-2010 Eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öncelikle ilk kayıt yaptıranların kartları hazırlanacak. Çalışmalar, ESHOT Genel Müdürlüğü okullar ve üniversiteler ile ortak yürütülecek. İşlemler ise on-line ve banka aracılığı ile gerçekleştirilecek.
 
ŞOFÖR KARTI KALKIYOR
 
ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu ulaşım araçlarını nadiren kullananlar ya da başka bir kentten İzmir’’e gelenler için kullanıma sunulan ’“3-5 Bilet’” uygulamasının yaygınlaşmasının ardından, şimdi de nakit para ödeyerek otobüslere binişe son veriyor.
 
Son dönemde şoför kartı ile binişlerin azaldığını ve ’“3-5 Bilet’” kullanımının ise artış gösterdiğini belirten ESHOT yetkilileri, yaşanan sıkıntıları da göz önünde bulundurarak şoför kartı uygulamasının kaldırılacağını açıkladı. Bunun yerine dileyen vatandaşlar, şoförlerin yanında bulunduracağı 3 binişlik elektronik biletlerden satın alabilecek. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar istedi Tatı yapıyor
Seyhan ve İnönü Mahallelerini dolaşan Buca Belediye Başkanı çocukların ...
Üniversiteler Konak’’a taşındı
Konak Belediyesi Alsancak Dominik Caddesi’’nde Üniversiteler Sokağı uygulamasına ...
Kabak: Körfezi öldürüyorlar!
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, basın mensuplarına Çiğli Arıtma Tesisleri’’nden ...
 
İzmir kararıyor!
Kentteki çalışmalar nedeniyle yarın 5 büyük ilçede elektrik kesintisi yaşanacak.’
Sındır: Su özelleştirilemez!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır, ’“Yaşanabilir Gelecek için Su ve ...
Dünyanın ilk Şiir Müzesi’’ne bir adım daha’…
Konak Belediye Başkanı Tartan Şiir Müzesi ve Uluslar arası Şiir Etkinliği ...
 
Bornova’’nın dünyaya açılan penceresi
İzmir'de yaşadığı ifade edilen Homeros, Bornova ilçesinin dünyaya ...
Ata’’nın maskını Baykal açıyor’…
Buca Belediyesi’’nin yaptığı ve dünyanın en büyük rölyef projelerinden ...
Buca’’da onarılmadık okul kalmayacak!
Yeşilbağlar, Fırat ve Çamlıpınar Mahallelerini ve mahalle muhtarlarını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva