HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

Tartan’’dan ’‘ekonomik belediyecilik’’’…

Konak Belediye Başkanı, topluma ’“Paramız yok, borcumuz çok’” deme lüksü bulunmadığını ve bu yönde idareyi tasarruf yaparak sürdüreceklerini söyledi. ’

Tartan’’dan ’‘ekonomik belediyecilik’’’…



 
İZMİR - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, topluma ''Paramız yok, borcumuz çok'' deme lükslerinin bulunmadığını, ''ekonomik belediyecilik'' anlayışıyla tasarruf yapacaklarını söyledi.
 
Tartan, Konak ve Karabağlar belediyelerinin ayrılmasının ardından sancılar yaşandığını, ancak göreve şikayet etmek için gelmediğini belirtti. Olayların negatif boyutunu düşünmediğini anlatan Hakan Tartan, şöyle konuştu: ''Şikayete hakkımız yok, eğer şikayet edeceksek, bu görevlere gelmeyeceğiz. Biz, verimli, üretken, istihdam yaratan ve topluma umut veren anlayışla çalışıyoruz. Hem sosyal, hem demokratik, hem de ekonomik belediyecilikle sorunları aşacağız.
 
Ekonomik belediyecilik terimini sosyal ve demokratik belediyeciliğe ekledik. Ekonomik belediyecilik nedir? Bizim topluma 'Paramız yok, borcumuz çok'' deme lüksümüz yok. Biz elimizden geleni yapıp tasarrufla üretime kaynak aktaracağız. Tasarruf, gerekli işleri yapıp gerekmeyen harcamaları ortadan kaldırmak demek. Biz belediye binamızda 1 ay içinde güneş enerjisini kullanmaya başlayacağız. Parklarda da aynı şeyi uygulayacağız.''
 
Belediyecilikte gelecek yıl e-belediye sistemini uygulamaya başlayacaklarını açıklayan Tartan, vatandaşın işlemlerini bilgisayar başında gerçekleştirebileceğini, bununda kırtasiye giderinde yüzde 60'lık tasarruf sağlayacağını dile getirdi.
    

 
'İZMİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL'
 
İzmir'in hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Tartan, Türkiye'nin ilk fuarını gerçekleştiren kentin, turizm potansiyelinin yüzde 4'üne sahip olmasının düşündürücü ve üzücü olduğunu dile getirdi.
 
Kentin turizm potansiyelinin süratle yüzde 10-15'e yükseltilmesi gerektiğini kaydeden Hakan Tartan, şunları söyledi: ''Çeşme'yi, Foça'yı, Seferihisar'ı, Urla'yı, Güzelbahçe'yi, Balçova'yı doğru kullanmalıyız ama Konak'ı da doğru kullanmalıyız. Bir sağlık turizminin merkezi olabilir. İnsanlar kent merkezinde olmak istiyor ve butik oteller de gelişiyor. Akredite sağlık kuruluşları yaratabilirsek İzmir ve Konak bunun artılarını yaşayabilir. Hem ucuz, hem de 300 gün güneş gören, modern, çağdaş insanı olan İzmir'de bu güzelliği insanlara sunabiliriz.''
 
İzmir'deki üniversite sayısının da 10-12'ye çıkarılabileceğini vurgulayan Tartan, İspanyol Cervantes Enstitüsü veya Rus enstitüsünün kentte kurulabileceğini dile getirdi.
 
Sanayiciler için de çalışmalar yapılabileceğini vurgulayan Tartan, ''Alsancak Limanı çok önemli bir merkez. Onun altyapısını hızlı bir şekilde güçlendirerek lojistik kimliği artırmak gerekiyor'' diye konuştu.
 
Körfeze bir marina kazandırmak istediğini açıklayan Hakan Tartan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Birtakım bürokratik sıkıntılar var, ama biz onları aşmak için görevdeyiz. Sıkıntıları aşabilirsek 500-600 kapasiteli bir marinayı Konak'ta hizmete sunmak istiyorum. Bu kadar modern, bu kadar özlenen bir kentin içinde bir marinanın olmaması büyük bir eksiklik.
 
Uzlaşmacı bir kimliğim var. Devletimizle, hükümetimizle, ilgili bakanlıklarla, büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları ile konsensüs halinde çalışmalar yürütülebilir.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşımda iki büyük yenilik
’“Akıllı Kart’” kullanımına ilişkin önemli değişiklilere imza atılıyor. ...
Çocuklar istedi Tatı yapıyor
Seyhan ve İnönü Mahallelerini dolaşan Buca Belediye Başkanı çocukların ...
Üniversiteler Konak’’a taşındı
Konak Belediyesi Alsancak Dominik Caddesi’’nde Üniversiteler Sokağı uygulamasına ...
 
Kabak: Körfezi öldürüyorlar!
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, basın mensuplarına Çiğli Arıtma Tesisleri’’nden ...
İzmir kararıyor!
Kentteki çalışmalar nedeniyle yarın 5 büyük ilçede elektrik kesintisi yaşanacak.’
Sındır: Su özelleştirilemez!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır, ’“Yaşanabilir Gelecek için Su ve ...
 
Dünyanın ilk Şiir Müzesi’’ne bir adım daha’…
Konak Belediye Başkanı Tartan Şiir Müzesi ve Uluslar arası Şiir Etkinliği ...
Bornova’’nın dünyaya açılan penceresi
İzmir'de yaşadığı ifade edilen Homeros, Bornova ilçesinin dünyaya ...
Ata’’nın maskını Baykal açıyor’…
Buca Belediyesi’’nin yaptığı ve dünyanın en büyük rölyef projelerinden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva