HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2024 Salı - 14:24

İzmir yangını sonrası ‘söndürme uçağı’ çağrısı: Verin yetkiyi, kuralım filoyu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelerin yangın söndürme uçağı alabilmesi için ‘mevzuat değişikliği yapılsın’ çağrısında bulundu. Özel, “Büyükşehir belediyelerinin kiralama ya da satın alma yoluyla yangın söndürme uçağı bulundurmasına izin vermiyorlar. ‘Orman Genel Müdürlüğü dışında yangın söndürme filosu olmayacak’ dediler. Açın önümüzü, verin yetkiyi. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak bu konuda müdahale edecek filoyu kuralım” dedi.

İzmir yangını sonrası ‘söndürme uçağı’ çağrısı: Verin yetkiyi, kuralım filoyu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'na katıldı. Özel, toplantıda orman yangınları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

HÜKÜMET AYNI TUTUMU SÜRDÜRÜRSE BUNU MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDECEĞİZ
Yangın konusunun siyaset malzemesi yapılamasına karşı olduklarını söyleyen Özel, “Yangınlarla mücadele meselesini basit siyasi söyleme oturtmak, oradan siyasi rant çıkarmak niyetinde olanlar, milletimizin gözü önünde nasıl tepkiler aldılar, nasıl milletin vicdanı buna itiraz etti hep birlikte gördük. Esas sorumluluk sahipleri, sorumluluk sınırları belli olan ve iktidar tarafından bile bile sorumluluğu dar tutulan belediyelerimizi karalamaya kalktı ama vicdan sahibi milletimiz en net tepkiyi gösterdi. Eğri oturup doğru konuşma zamanı. Hükümetin eksiklerini, yanlışlarını söylemek, hatırlatmanın ötesinde bir şey yapıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü’nün personel, araç gereç, havadan müdahale konusunda, filonun zayıflığı konusunda aldığı eleştiriler ortada. İzmir’de söndürülmeyen orman yangınının Türkiye’nin üçüncü büyük kentini nasıl tehdit ettiği ortada. Hala daha birileri orada bir iki çatı yanında belediyenin itfaiyesini suçlar mıyız oradan rant elde eder miyiz onun peşinde. Orman Genel Müdürlüğü eksiklerini giderene kadar yerel yönetimlerin bu konuda bu açığı nasıl kapatacağını konuşup tartışacağız. Yapılması gerekenleri biz söyleyeceğiz ama hükümet aynı tutumu sürdürürse bunu milletimize şikayet edeceğiz” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELER FİLO KURABİLİR
Belediyelerin yangın söndürme filosu oluşturmasının gerekli olduğunun altını çizen Özel, “Büyükşehir belediyelerinin kiralama ya da satın alma yoluyla yangın söndürme uçağı bulundurmasına izin vermiyorlar. ‘Orman Genel Müdürlüğü dışında yangın söndürme filosu olmayacak’ dediler. Açın önümüzü, verin yetkiyi. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak bu konuda müdahale edecek filoyu kuralım. Bu yetkiyi hem Orman Genel Müdürlüğü tekeline alıp hem de yeterli filo kurmamayı anlamıyoruz. Sorun burada. Yaptığımız eleştiri teknik eksikliğe işaret eden, siyaset amacı gütmeyen, ‘inat etmeyin el birliği ile çözelim’ diyen bir öneriyi barındırıyor” şeklinde konuştu.

Özel şunları söyledi:

Belediyelerin itfaiye personeli ile ilgili ihtiyaçlarına cevap vermiyorlar. Norm kadrosu olup boş bulunan kadrolar var. Yangınla mücadelenin, orman yangınlarla mücadelenin tasarrufu olur mu? Yangınlarda canı pahasına mücadele den itfaiyecilerimizin kanunu yok. İtfaiyecilerle ilgili meslek kanunu teklifini Meclis’e sunduk ama Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. 
Yanan her bir metrekarenin durumunu dikkatle takip ediyoruz. Buraların yeniden ağaçlandırılması ile ilgili en net iradenin ortaya konulmasıyla ilgili takibimizi yapacağız. Aksine yeltenen bizi ve belediyelerimizi bulacak.

 
Bakanlıktan Selin Ciğerci'nin evlat edindiği iddiasına yanıt
 
Türkoğlu'ndan yabancı kuralı açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilgin 22 Ağustos 2024 Perşembe 07:33

Einstein demiş ki cahil olmak en güzel her şeyi biliyorsun demiş örnekleri işte böyle belediye otobüsü alamıyor şoförünün mesai ücretini ödeyemiyor uçak alıyor alsın elbette ki ama karada giden olsa gerek....

Yorumu oyla      0      0  
Chp liler neden 21 Ağustos 2024 Çarşamba 10:02

bu kadar yalan söyler 1-Bazen mecbur kaldıklarından 2- bazen beceriksizlikten 3- bazen vurdumduymazlıktan 4-en kötüsü de hainlik ve kötü niyetten.

Yorumu oyla      1      0  
Etki ve tesir 21 Ağustos 2024 Çarşamba 09:58

Karabağlar ormanlarını 2019 da yaktıkları zaman ben şüphelenmiştim bunlardan. Güya o zaman da Tunç Soyer uçak alacağım demişti. Bence bunlar suçluluk duygusunda kaynaklı! Plan işleseydi chp ye rant açılacaktı fakat işlemedi araya giren yalaka takımı RTE ye söz geçiremedi. Ormanlar yeşillenmeye başladı tekrar. Yine de Chp ranttan mahrum kaldı diyemeyiz. Şu dersim çetesinin mal varlığını bir inceleseniz.

Yorumu oyla      1      0  
Az Bilmiş 20 Ağustos 2024 Salı 19:39

Belediyeleri yönetemeyenler, çöpleri toplayamayanlar, kentsel dönüşüm yapamayanlar, TBMM den kanun çıkartıp güya yangınlar için uçaklar alıp FİLO kuracaklarmış. Güler misin ağlar mısın. Bunlar rahmetli Kemal SUNAL'' ın filimlerini koydular geçtiler. Ağzı olan konuşuyor. Bunlar lafçı lafçı.

Yorumu oyla      4      1  
Bak bak 20 Ağustos 2024 Salı 19:29

Senin hırsızların ötekilerinden ileride bunu biliyorsunuz boşuna konuşuyorsun tüm krediyi bitirdin hele veli, Ali

Yorumu oyla      1      1  
Yurtsever 20 Ağustos 2024 Salı 18:08

Okuduğunu anlamayan Hamitler, Lombaklar, İsimsizler, Allah bilir açlıktan nefesiniz kokuyordur, size müstehak böyle iktidarlar, siz desteklemeye devam edin !

Yorumu oyla      2      3  
Samorna 20 Ağustos 2024 Salı 18:00

sevgili hamit . dünkü tarkan konseri fantafest kapsamında İzmir büyükşehir belediyesi ile alakası olmayan bir konserdir. neyin kafasındasın hamit?

Yorumu oyla      1      0  
Hadibe 20 Ağustos 2024 Salı 17:01

Yahu CHP'li belediyelerin otobüs alacak durumu yok ne uçak filosu.

Yorumu oyla      7      1  
ŞANSLI OLMAK LAZIM.. 20 Ağustos 2024 Salı 16:19

BEN TARIM ORMAN BAKANI DEĞİL İZMİR İFTAYE BAŞKANI OLSAYDIM...ALLAH ŞAHİDİM OLSUN YANGIN ÇIKSA BİLE HEMEN SÖNDÜRÜRDÜM....ÖZEL SEKTÖRE falanca yere iş başvurusu yapıyorum, ne mezunusun diyorlar ilkokul diyorum üniversite varken seni mi alalım diyorlar...BENDE SİZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM... bana neden şans vermiyorsun, 1 ay beni dene eğer memnun kalmazsan beni kovarsın... SANKİ BENİ İŞE ALSA, KIYAMET KOPACAK..KİBİRLİ patronları ALLAHA HAVALE EDİYORUM...

Yorumu oyla      5      0  
20 Ağustos 2024 Salı 16:11

Cahillik ne kötü senin ne bilgin var da ona buna cahil yakıştırması yapıyorsun zottirik?Burnundan kıl aldırmayan kibirli tipler hemen de kendini belli etmez mi? Bu kibirli kafa İzmir e ne bedeller ödetiyor farkında bile değil ahmak. Ya da farkında niyet bozuk.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den İYİ Parti'ye geçti: CHP'ye geri döndü
Partisinden istifa eden İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici tekrar ...
CHP'li Kılıç'tan yanan alanlar hakkında açıklama: İmara açılmasına izin vermeyeceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 15 Ağustos'ta başlayan İzmir ...
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin ...
 
Saygılı'dan büyükşehire 'daire başkanı' çıkışı: Başarılıysa neden görevden aldınız?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil ...
AK Partili İnan'dan görevden alma yorumu: Beceriksizliğinizi bir memura yıkarak örtemezsiniz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse’nin ...
AK Partili Bursalı: Büyükşehir yangına hazırlıkta sınıfta kaldı
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Bayraklı ve Karşıyaka’da meydana ...
 
CHP Lideri Özgür Özel Filistin’e gidecek
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Filistin ...
CHP Sözcüsü Yücel'den İzmir mesajları!
Parti meclisi sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'den 'vuruldu' iddialarına yanıt!
İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva