HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Aralık 2009 Çarşamba - 00:00

İzmir Türkiye’’nin AB merkezi olmaya talip

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ESİAD Başkanı Şükürer ile birlikte Avrupa Komisyonu Delegasyon Başkanı Büyükelçi Marc Pierini’’yi ziyaret etti.’

İzmir Türkiye’’nin AB merkezi olmaya talip


İkili ziyarette Türkiye’’deki 17 AB Bilgi Bürosu’’nun tüm teknik ve finansal faaliyetlerini yürütecek merkezin 2011’’den itibaren İzmir’’de oluşturulması için girişimlerde bulundu.

ANKARA - Hafta başından bu yana başkent Ankara’’da bir dizi görüşmeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’’in ulaşım alt yapısını güçlendirecek temasların yanı sıra, kent vizyonuna katkı sağlayacak önemli girişimlerde de bulundu.
 
Türkiye genelindeki 17 Avrupa Birliği Bilgi Bürosu’’nun tüm teknik ve finansal faaliyetlerini yürütecek ’“Koordinasyon Birimi’”nin 2011’’den itibaren İzmir’’de oluşturulması amacıyla, Ankara’’da Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Sıtkı Şükürer ile birlikte Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini’’yi ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, destek talebinde bulundu.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu,  İzmir’’in Türkiye’’nin AB üyeliği sürecinde önemli bir rol üstlendiğini söylerken, Büyükelçi Pierini de İzmir’’den gelen bu talebe oldukça sıcak baktı.
 

 
Ziyareti değerlendiren ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer, ’“İzmir’’de, 1996’’dan bu yana çok ciddi çalışan bir AB Bilgi Bürosu var. Biz 2011 yılından itibaren 3 yıllık süre için çok ciddi bir bütçeyle çalışacak Koordinasyon Birimi’’nin İzmir’’de oluşturulmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu konuyu dile getirdik. Sayın Büyükelçi talebimizi çok olumlu karşıladı. Konuyla ilgili temaslarımızı sürdüreceğiz’” dedi. Şükürer, halen Gaziantep tarafından yürütülen AB koordinasyon çalışmalarının hangi kente verileceğinin 2010 yılı ortalarında belli olacağını da sözlerine ekledi.
 
ULUKENT MÜJDESİ
Ankara temasları sırasında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’’nde önemli görüşmeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bir an önce yapmayı planladıkları Ulukent Kavşağı konusundaki arazi sorununu büyük ölçüde aştıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, ’“Burada bizim 60 dönümlük yer talebimiz vardı. Kavşağın yanı sıra ESHOT Garajı ve katlı otopark yapmak üzere’… Aynı yerde Adalet Bakanlığı’’nın da yer talebi oldu. Sanıyorum orta yolu bulduk. Söz konusu arazinin 25 dönümünün Adalet Bakanlığı’’na, 42 dönümünün de bize tahsisi konusunda mutabakat sağladık. Bu arazinin 25 dönümüne ESHOT Garajı kurmayı planlıyoruz. Geriye kalan araziye hem katlı kavşak hem de katlı otopark yapacağız’” dedi.
 
ANADOLU CADDESİ’’NDE KESİNTİSİZ ULAŞIM
Ulukent karayolu köprülü üst geçidi, Büyükşehir Belediyesi’’nin ’“Anadolu Caddesi üzerinde kesintisiz ulaşım’” hedefinde önemli bir proje olarak öne çıkıyor. Bu büyük yatırım ile Anadolu Caddesi, transit geçiş için köprülü üst geçidin altında kalacak. Anadolu Caddesi’’nde Ulukent ve Seyrek  girişlerinin bulunduğu alanda inşa edilecek üst geçit sayesinde, kent merkezinden gelip Seyrek’’e girmek isteyen sürücüler üst geçidi kullanacak. Kent merkezinden gelip Ulukent’’e girmek isteyen sürücüler ise üst geçide gelmeden önce açılacak yeni imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapacaklar. Ulukent’’ten gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar da, yine üst geçidi kullanarak Anadolu Caddesi’’ne inebilecekler. Ulukent ve Seyrek’’e giriş-çıkışlar yeni üst geçit ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından, Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme de olmayacak, transit geçiş sağlanacak
 
ALİĞA-MENDERES’’TE SON DETAYLAR
Başkent Ankara’’daki Milli Emlak temasları sırasında Hazine’’den Bayraklı Rekreasyon Alanı ile ilgili tahsis taleplerini de gündeme getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ’“Bu konuda da önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum’” dedi.
 
Daha sonra TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve ekibiyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, bu görüşmenin içeriğini de, ’“Aliağa-Menderes projesindeki son durumu değerlendirdik. Tamamlanmak üzere olan projeyle ilgili son bir gözden geçirme yaptık. Belediye’’nin, TCDD’’nin ve İZBAN şirketinin yapacaklarını, araçların denenmesinden rayların döşenmesine kadar pek çok konuyu görüştük’” şeklinde özetledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’’da Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve Özelleştirme İdaresi yetkilileriyle de bir araya geldi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sofya’’dan Gaziemir’’e davet var
Bulgaristan’’ın Sofya kenti St. Kliment Ohridski Üniversitesi’’nden ...
Balçova'da evhanımlarına güvenlik semineri
Birçok insanın başına gelen ve ölümle de sonuçlanabilen hırsızlık ...
Alevi Bektaş Platformu’’ndan Solak’’a destek
71 inanç ve yöre derneğinin bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Alevi ...
 
ESHOT'un motoru sağlam!
Bakımdan geçirilen otobüslerin motorlarını laboratuvar koşullarında test ...
Ve Büyükşehir metroya girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular arasındaki 5.5 km’’lik metro ...
Ölüm virajına neşter
Gaziemir ile Sarnıç’’ı bağlayan ve Adnan Menderes Havalimanı bitişiğinde ...
 
Aliağa-Menderes'te çalışmalar hızlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’’nin yürüttüğü Aliağa-Menderes ...
Başkan Solak muhtarlarla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ilçedeki bütün mahalle muhtarlarıyla ...
Büyükşehir meclisinde metro tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde metro tartışması yaşandı. ’
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva