HABERLER>GÜNCEL
9 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

İzmir martta tam 43 yıl sonra kar gördü!

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, İzmir'de Mart ayında en son 1968 yılında görülen kar yağışı, 43 yıl sonra yeniden yaşandı.’

İzmir martta tam 43 yıl sonra kar gördü!


İZMİR - İzmir şehir merkezinde 1968 yılından bu yana Mart ayında ilk defa kar yağışı oldu. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, İzmir'de en son 1968 yılında görülen kar yağışı, 43 yıl sonra yeniden yaşandı.

POYRAZ MİNAREYİ YIKTI... haber için tıklayınız...

EGE'DE DON OLAYI UYARISI... haber için tıklayınız...
Yetkililer, özellikle Bornova ilçesinde 21.00-23.00 saatleri arasında kar yağışının etkili olduğunu bildirdi.
Soğuk havanın hissedilmesindeki en önemli etkenin rüzgar olduğunu kaydeden yetkililer, bölge genelinde rüzgarın hızının 100 kilometreyi aştığını açıkladı.
Şehir merkezinde sıcaklığın 2 dereceye, Gaziemir ve Çiğli bölgesinde 1 dereceye düştüğü, kırsal açık alanda ise sıcaklığın -1 derece olduğu bildirildi.
Cuma gününden itibaren hava sıcaklığının yükseleceği, hafta sonu mevsim normallerine çıkacağı ve 15-17 derece arasında seyredeceği açıklandı.
İzmir'de yüksek bölgelerde akşam saatlerinde yeniden hafif kar yağışı beklendiği, özellikle şehir dışı seyahat planlayan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

AYDIN
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle valiliğe intikal eden herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyledi.
Vali Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de hava şartlarından ötürü yaşanan olumsuzlukların Aydın'da görülmediğini belirterek, bu konuda valiliğe intikal eden herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyledi.
Coş, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ile ilgili olarak da herhangi bir rapor gelmediğini aktararak, yalnızca dün Çine-Yatağan arasındaki yolun kar nedeniyle bir kaç saat trafiğe kapalı kaldığını, onunda zamanında yapılan müdahale ile trafiğe açıldığını kaydetti.
DENİZLİ
Denizli'de, etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçe, 3 belde ve 7 köyde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi.
Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Bekilli, Kale, Çivril, Çal, Güney, Çameli, Buldan, Honaz ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.
Denizli merkeze bağlı Başkarcı, Gözler ve Uzunpınar beldeleriyle Güzelpınar, Akdere, Yeşilyayla, Altındere ve Göveçlik köyleri ve Cankurtaran Mahallesi ile Honaz ilçesine bağlı köyleri ile Akköy ilçesine bağlı Belenardıç ve Akçapınar köylerinde de okullarda eğitime öğretime bir gün süreyle ara verildi.
Bu arada Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle Tavas'ta yapılacak İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması kötü hava şartları nedeniyle ertelendi.
KAPALI YOLLAR
Yoğun kar yağışı bazı köy yollarının kapanmasına da yol açtı. Denizli'ye bağlı ilçelerde, kar yağışı nedeniyle Çivril'de 7, Bekilli'de 5, Çal'da 10, Baklan'da 4, Honaz'da 7, Çardak'ta 4, Bozkurt'ta 6, Çameli'nde 11, Kale'de 4, Güney'de 6, Buldan'da 22, Babadağ'da 3, Acıpayam'da 10 ve Serinhisar'da 1 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Özel İdaresi ekipleri kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Bu arada, Denizli-Antalya karayolunun 15. kilometresi ile Serinhisar ilçesi arasında, Denizli-Muğla karayolunun Acıpayam Kavşağı ile Tavas ilçesi arasında, Denizli-Uşak karayolunun Zıpır Yokuşu bölgesinde, Denizli-Afyon karayolunun Çardak-Bozkurt arasında, Denizli-Manisa karayolunun Güney kavşağı bölgesinde ve Denizli-Fethiye karayolunun Darıveren beldesi ile Çameli Kınıkyeri köyü arasında kalan bölümlerinde buzlanma nedeniyle ulaşım kontrollü olarak yapılıyor.
Karla mücadele çalışmaları devam eden bu güzergahlarda, zincirsiz araçların trafiğe devam etmelerine izin verilmiyor.
Öte yandan Meteoroloji yetkilileri, Denizli'de dün sabah başlayan kar yağışının perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, kar kalınlığının Denizli kent merkezinde 16 santimetre olarak ölçüldüğünü bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu insanı ’‘doğa’’ için ayağa kalkıyor’…
Yaşam hakkı elinden alınmak istenen Anadolu insanı hakkını aramak için ...
Garipoğlu liseyi ’‘içeriden’’ bitirdi!
Sevgilisi Münevver Karabulut’’u 3 Mart 2009’’da vahşice öldürdüğü iddiasıyla ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
Sevan Nişanyan’’a kaçak inşaattan 3 yıl hapis!
Şirince’’de izinsiz köyevi inşaatlarıyla gündeme gelen yazar ve dilbilimci ...
Kemalpaşa’’da feci kaza: 23 yaralı
İzmir'den Trabzon'a giden yolcu otobüsünün Kemalpaşa ilçesinde ...
Emekçi kadınlar unutulmadı
İzmir Ekonomi Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü düzenlenen bir ...
 
İzmir’’de beyaz sabah!
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava kentte de hissedilmeye başladı. ...
İzmir’’in kadınlarının sessiz çığlıkları’…
6 günlük ’“Kadın Festivali’” kapsamında kadınlar tarafından açılan çeşitli ...
Doğal Yaşam’’da ’‘İzmir’’ bereketi
İzmir Doğal Yaşam Parkı’’nın ziyaretçi sayısı, Türkiye’’deki ilk fil olan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva