HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2012 Pazartesi - 14:43

İzmir kar ve kayak keyfini Bozdağ'da yaşıyor

Ege Bölgesi'nin tek kış turizm merkezi konumundaki Bozdağ Kayak Tesisleri, bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçmesi nedeniyle son yılların en hareketli sezonunu yaşıyor.

İzmir kar ve kayak keyfini Bozdağ da yaşıyor

İZMİR - İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı 2 bin 157 rakımlı Bozdağ'da bulunan İzmir İl Özel İdaresi'ne ait kayak tesisleri, kar kalınlığının 170 santimetreye ulaşmasıyla kayak severlerin akınına uğradı. Kayak tesisindeki otelin yanı sıra, yakın mesafede bulunan Bozdağ ve Gölcük beldelerindeki otel ve pansiyonlar da yüzde 100 doluluğa ulaştı.
    
Bozdağ Kayak Tesisleri İşletme Müdürü Mesut Durgun, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bu yıl hava koşullarının kayak tesisi açısından iyi gittiğini belirtti.
    
Durgun, Bozdağ'da gelecek haftalarda da kar yağışı beklendiğini bildirdi. Durgun, mevcut kar kalınlığının kayak tesislerinin mart ayı ortalarına kadar açık kalmasına yetecek miktarda olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
    
''SON 8 YILIN EN İYİ SEZONU''
Tesislerinin, sömestir tatili nedeniyle son iki haftadır, büyük ilgi gördüğünü ifade eden Durgun, ''İzmir kent merkezine 1,5 saat mesafede bir kayak tesisi olmamız büyük avantaj. Bu sayede çok sayıda günübirlik turun uğrak noktasıyız. Kentlerde yeteri kadar kar göremeyen Egeliler için Bozdağ ilk adres oluyor. Bu yıl son 8 yılın en iyi sezonunu yaşıyoruz. Hafta sonu 4 bin 500'e yakın kişi tesise geldi'' diye konuştu.
    
Bozdağ Kayak Tesisleri'nin, önceki yıllarda yeteri kadar kar olmadığı için kapalı sezonlar geçirdiğini hatırlatan Durgun, ''Bozdağ'ın kaderi tamamen kara bağlı. Karın yağması buradaki canlılığı artırdı. Bozdağ, artık Türkiye'nin bilinen kayak merkezleri arasına girdi'' dedi.
    
''YENİ KONAKLAMA YATIRIMLARINA İHTİYAÇ VAR''
Durgun, tesisler olarak günübirlik ziyaretçi talebine yanıt verebildiklerini, ancak konaklama konusunda yetersiz kaldıklarını belirtti. Durgun, tesisleri bünyesinde 80 yatak kapasitesi bulunduğunu ve sezon başından bu yana yüzde 100 dolulukla hizmet verildiğini kaydetti.
    
Bununla birlikte Bozdağ ve Gölcük beldelerindeki toplam 800 yatak kapasiteye sahip otel ve pansiyonların da dolu olduğuna işaret eden Durgun, Bozdağ'da yeni konaklama yatırımlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.
    
Durgun, işletmeci olarak kendilerinin de tesisle ilgili kapasite artırımı ve genişletme projesi hazırladıklarını belirterek, ''Gelecek yıl da canlı bir sezon yakalarsak bu yatırımlar devreye girer. Özel girişimciler de yatırım için bekliyor. Bilim adamları önümüzdeki yıllarda dünyayı daha soğuk kışların beklediğini belirtiyor. Bu tahmin tutarsa Bozdağ gelecekte çok daha büyük bir kayak merkezi olabilir'' dedi.
    
Mesut Durgun, son dönemde başta çocuklar olmak üzere kayak sporuna ilgi duyanların sayısında hızlı bir artışın görüldüğünü söyledi. Bu ilgiye karşılık verebilmek amacıyla bu yıl ilk kez 10-12 yaş grubu için kayak kampı kurduklarını anlatan Durgun, yine gelecek yıl talep eden okullarla işbirliği yaparak kamplar düzenleyeceklerini söyledi.
    
3 KAYAK, 1 DE KIZAK PİSTİ VAR
Bozdağ Kayak Tesisleri'nde, 3 bin 500, bin 650 ve 950 metre uzunluğunda 3 farklı zorlukta kayak pisti bulunuyor. Bozdağ zirvesinden otele kadar uzanan 3,5 kilometre uzunluğundaki pist, zorluk derecesi en yüksek pist olduğu için ''siyah pist'' olarak anılıyor. Kayak ve snowboard tutkunları tarafından da en çok tercih edilen pist olarak öne çıkıyor.
    
Diğer iki pist ise yeni başlayanlar ve orta derece kayakçılar tarafından tercih ediliyor. Tesiste, alt kesimleri aydınlatılmış pistlerle, ziyaretçilere gündüz saatleri dışında gece de kayak ve kar keyfi yaşama imkanı sunuluyor.
    
Bu yıl ayrıca, tatilcilerden gelen talepler doğrultusunda, yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir de kızak pisti oluşturuldu. Kayak derslerinin de verildiği tesislerde, istenilen her türlü kayak, snowboard ve çocuklar için kızak ekipmanını temin edilebiliyor.
    
Otomobille giriş için 15 lira ücret alınan Bozdağ Kayak Tesisleri'nde, snowboard takımı 70 lira, kayak takımı 60 lira, çocuklar için plastik kızak 15 liraya kiralanabiliyor.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevan Nişanyan’a 'kaya mezarı' hapsi
Şirince’ye, Dalyan'daki kaya mezarların benzerini yaptıran turizmci ve ...
Diyanet trafiğe el attı: 'Kırmızı ışık' caiz değil
Diyanet İşleri, trafik kurallarına uyulması için çalışmalar yapacak. Kırmızı ...
İsviçre'den Egemen Bağış'a ''soykırım'' soruşturması
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Zürih'te söylediği "Ermeni ...
 
İzmir'deki Karadenizlilerin hamsi kavgası!
Ege Bölgesi’nin en büyük iki Karadeniz hemşeri derneği hamsi şöleni yüzünden birbirine düştü.
İzmirli işadamının evinde 800 binlik soygun!
İzmir'de işadamı Adem Kaplan'ın evine giren hırsız ya da hırsızlar, evdeki ...
İzmir'i yıkan adam konuştu…
Bir zamanların heybetli binaları, boyunlarına "Özbüker" yazısı asılınca ...
 
Sağa sola ateş açan polis ayılınca teslim oldu
Bayraklı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.A., eşi ve çocuklarının ...
Ünlü tiyatrocu Baykal Kent hayatını kaybetti
Sinema ve tiyatro sanatçısı 69 yaşındaki Baykal Kent, Bursa’da yaşamını ...
Savcı Gök'ten 'gizli tanık'a yalanlama
İzmir'de patlayan bombanın hedefi Başbuğ'ydu diyen gizli tanığa soruşturmayı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva