HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2012 Pazartesi - 13:43

İzmir'deki Karadenizlilerin hamsi kavgası!

Ege Bölgesi’nin en büyük iki Karadeniz hemşeri derneği hamsi şöleni yüzünden birbirine düştü.

İzmir deki Karadenizlilerin hamsi kavgası!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL -  Karadeniz kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla İzmir’de kurulan daha sonra da Ege Bölgesi’nin tamamına yayılan hemşehri dernekleri birbirine düştü. Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON ) ile Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) arasında hafta sonunda gerçekleştirilecek hamsi şöleni nedeniyle kavga çıktı.
 
İki hemşehri derneği arasında uzun zamandır devam eden zaman zaman da siyasi süreçlerde artan rekabet, Başkanlığını Hızır Murtezaoğlu’nun yaptığı KADEKON’un Karşıyaka ve Çiğli Belediyeleri’nin desteği ile Bostanlı’da 9-13 Şubat tarihinde yapacağı şölen ile başkanlığını Aydın Özyar’ın yaptığı EKAF’ın Konak Belediyesi’nin desteğiyle 10-12 Şubat tarihleri arasında İnciraltı’nda yapacağı hamsi şöleni tarihlerinin çakışması üzerine kavgaya dönüştü. KADEKON Başkanı Murtezaoğlu, konfederasyonun web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada EKAF Başkanı Özyar’a yüklenirken şölen tarihi ilk olarak kendilerinin belirlediğini yaklaşık 10 ay öncesinden her türlü çalışmayı tamamladıklarını ifade etti. Özyar da, Murtezaoğlu’nun kendilerini kıskandığını, Karadeniz’in kimsenin tekelinde olmadığını sözlerine ekledi
 
NİFAK ÇETESİ
İki hemşehri oluşumunu birbirine düşüren açıklamada ilk salvo KADEKON Başkanı Murtezaoğlu’ndan geldi. Konfederasyonun web sitesinde yayınlandıktan bir süre sonra kaldırılan açıklamada Muztezaoğlu, Özyar ve ekibini birliği bozmakla suçladı. EKAF ekibini
“ekonomik, siyasi ve sosyal çıkar peşinde olan nifak çeteleri” olarak adlandıran Murtezaoğlu, açıklamasında, “Son günlerde bazı kişilerin Karadeniz’in çeşitli illerini temsil ettikleri iddiası ile Karadeniz’deki illerimizi arayarak il günleri düzenlemek istediklerini bu yolla 18 il ve KEİPA birilikte başbakanlık desteği ile düzenlenen İzmir Karadeniz Tanıtım Günleri’ni bir yandan sabote etmeye çalışırken diğer yandan illerimize devlet bütçesini harcatarak bazı firmalara para kazandırmak ve bu yolla kendilerin de nemalanmak istediklerini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.”dedi.

10 TON DEĞİL, 10 ADET TAVADA HAMSİ
İki hemşehri derneğinin birbirine düşmesine neden olan en önemli konulardan biri olan ‘hamsi şöleni tarihi’ ile ilgili de açıklama yapan Murtezaoğlu, “Son günlerde Karadeniz adına hareket ettiğini söyleyen bazı arkadaşlarımız bizim konfederasyonumuza bağlı federasyonlarımızca 10 ay önce açıklanan hamsi şöleni yanında aynı tarihlerde başka bir bölgede hamsi şöleni düzenleyeceklerini duyurmuşlardır. Karadeniz adına hizmet nerde varsa Konfederasyonumuzca desteklenecektir. Ancak bazı kişilerin şahsi komplekslerini tatmin etmek ve cemiyeti zora sokacak çalışmaları yapmalarına izin verilmeyecek. Bu konuda alınacak tedbirler gelecekte açıklanacaktır. Keza ilan edilen etkinlikte Konfederasyonumuza başvuran bazı kişiler ‘10 ton hamsi dağıtılacağı’ şeklinde aldatıldıklarını bunun Karadenizlilere yakışmadığını mangalda hamsi için gittiklerinde ‘10 adet tavada hamsi’ pişirildiğini toplam 200 kilo hamsiyi bile 10 tavada pişirmek mümkün değilken 10 ton pişirdik diye katılımcılarla alay edildiği gibi bu yalancılığın sebebinin anlaşılamadığını beyan etmişlerdir. Geçen yıl bu konuda hemşerilerimiz zor duruma düşmesin diye açıklama yapılmamıştır. Ancak Karadeniz adına yapılan bu çirkinliğin faturası cemiyetimizi tensil eden en üst kurum olarak konfederasyonumuzun imajına zarar verdiğinden bu düzenlemeyi yapanlarla konfederasyonumuzca temsil edilen cemiyetimizin hiç bir ilişkisi yoktur. Konfederasyonumuz 500 metre mangalı da Karşıyaka Bostanlı’da hamsi şöleni düzenleyen KADEKON bünyesinde hizmet eden federasyonlara tahsis etmiştir. Bu nedenle başka bir yerde ‘mangalda hamsi’ şöleni imkanı yoktur” ifadelerini kullandı.
 
BEYİN YIKIYORSUNUZ
Son günlerde Karadeniz ile ilgili dernek ve federasyon adı altında bazı kişilerin siyasi içerikli toplantılara ev sahipliği yaptığını üzülerek izlediklerini ifade eden Murtezaoğlu, “Bilinmelidir ki Karadeniz ile ilgili bir federasyonun faaliyeti Karadeniz kültürünü yaymak ve yaşatmaktır. Bu esas dahilinde yürütülen faaliyetler dışındaki siyasi şov ve gösterilere konfederasyonumuzca Karadeniz adı altında izin verilmemektedir. İzmir’de Karadeniz dernek, federasyon yada konfederasyonu adına siyasi amaçlı panel toplantı yapılmamaktadır. Hemşeri kültürünü geliştirmek ve yayıp yaşatmak birlik beraberlik için çalışmak amaçlı kurumları yönetenlerin amaçları ile uyuşmaz şekilde yönetiminde bulundukları kurumda adını kötü kullanarak panel yada sempozyum düzenlemesi üzüntü vericidir. Diğer yandan bu düzenlemeyi yapan amatör arkadaşlarımız teknik olarak ta konudan bihaber olmaları üzüntü verici olup başkaları tarafından kullanılıp kullanılmadıkları endişe konusudur. Örneğin bir Anayasa Paneli’nde panelistler kendi düşünceleri doğrultusunda katılımcıları yönlendirirler. Yanı cemiyetin nasıl bir anayasa istediği konusunda görüşleri katkıya dönüşmez. Toplantıda cemiyet mensupları seçilen katımcıların açıklamalarıyla ‘beyin yıkamasına’ tabi tutulmuş olur. Anayasa değişikliğine karşı muhalif duruşu belli kişileri toplayarak salona Karadenizlileri alıp beyin yıkamasına tabı tutmak Karadeniz adına kurulmuş bir sivil toplum kuruluşunu siyasi amaçları doğrultusunda kullanmak olur” açıklamasında bulundu
 



NİFAK DEĞİL KARADENİZ ÇETESİ
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu yöneticilerinin her birinin ayrı bir siyasi düşüncesi, dünya görüşü olduğunu söyleyen Başkan Özyar, “Hiçbir yöneticimiz siyasi ve sosyal çıkar peşinde değildir,olmamıştır. Hemşerilerimiz kimlerin siyasi ve sosyal çıkar peşinde olduklarını çok iyi bilmektedirler. Federasyonumuzu ve federasyonumuzun saygın yöneticilerini ‘nifak çetesi’ olarak gösterip hakaret etmenizi şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Yöneticilerimizin bir tek amacı vardır. O da Karadenizlilerin birliğini sağlamak, Karadeniz yöremizi her yerde tanıtmak, Karadenizlilere yardımcı olabilmektir” dedi. İzmir’de federasyon olarak birçok etkinliğe imza attıklarını dile getiren Özyar, daha önce yaptıkları faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Özyar, “Karadeniz’i tanıtmak ve anlatmak için yapılanlar çete ise biz çeteyiz. Ama sizin dediğiniz gibi nifak çetesi değil Karadeniz’in çetesiyiz. Siz bizden korkun. Çeteliğimiz devam edecek” açıklamasında bulundu. Özyar, Karadeniz’in tanıtımının kimsenin tekelinde bulunmadığını da sözlerine ekledi.
 
KISKANMA, SENİNKİNİ DE GÖRDÜK
Federasyon olarak geçen yıl Şubat Ayı’nda yapılan hamsi şöleninin çok verimli ve iyi geçtiğini söyleyen Özyar, Murtezaoğlu’nun bunu kıskandığını ifade etti. Özyar, “İnciraltı’nda düzenlediğimiz hamsi şölenini kıskanmış olmalısınız ki böyle bir iftira ve hakaret ile kendinizi tatmin etme yolunu seçtiğiniz anlaşılıyor. Geçen yıl saat 11.00’ den 17.00 ya kadar aralıksız 30 büyük tava ve 2 büyük kazanda hamsi pişirilerek 18 bin 500 ekmeğin bir kısmı dörde bir kısmi ikiye bölünerek hijyenik şartlarda, gün boyu aralıksız 30 bin kişinin oluşturduğu uzun kuyruklara hamsi pişirilip dağıtılmıştır. Karadeniz’i, Karadenizliliği tanıtma adına önümüzde ki şölenimizin daha görkemli, daha güzel ve Karadeniz’i,Karadenizliliği çok daha iyi tanıtmak için çalışmalarımız sürdüğünü de bilmenizi isteriz. Biz, gerçekten 10 ton hamsiyi pişirip dağıttık. Sizin ‘500 metre mangal kurduk’ dediğiniz mangalınızın web sayfanızda ki fotoğraflardan ne kadar olduğu görülmektedir. Federasyonumuzun Karadeniz ve Karadenizli adına yaptığı sizin deyiminizle çirkinlik değil, Karadeniz’e, Karadenizliye yakışan bir davranış olup sizden başka bütün çevrelerce taktirle karşılanmıştır” açıklamasını yaptı.
 
NEDEN RAHATSIZ OLDUN?
Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, milletvekilleri ve akademisyenlerin katıldığı hafta sonu gerçekleştirilen “Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz” panelini hatırlatan EKA Başkanı Özyar, “Bir sivil toplum kuruluşu olan federasyonumuzun ülkemizin güncel konularının başında gelen yeni Anayasa çalışmalarına ışık tutabilecek bir panel düzenlemesi sizi neden rahatsız etmiş olabilir? Panelimizde AKP,CHP ve MHP temsilcilerinin sunum yapacak olması sizce federasyonumuzun hangi siyasetin güdümünde olduğunu göstermektedir.Yoksa sizin siyasetinize mikrofon verilmeyişinden rahatsızlığınız mı vardır? Bu panelimizi düzenleyen yöneticilerimiz sizin deyiminiz ile ‘’kopyacı’’,’’amatör’’ değil, hepsi de zamanında siyasetin ve meslek örgütlerinin en üst mevkilerinde bulunmuş bilim adamı, siyaset adamı, iş adamı, genel müdür,emekli öğretmen ve çok değerli hukukçularımızdır. Paneller sizin deyiminizle ‘’beyin yıkama toplantısı’’ değil, fikirlerin tartışıldığı, görüşlerin dile getirdiği toplantılardır. Sayın Mürtezaoğlu, siz hiç merak etmeyin, Karadenizlilerin beyni kendilerine yeterli olup sizin,başkalarının müdahalesine ihtiyaçları yoktur. Anayasa değişikliğinin ne olacağını siz biliyor musunuz ki “muhalif kişilerin toplandığını’’ iddia ediyorsunuz.Konuşmacı olan bilim adamlarının ne söyleyeceklerini biliyor musunuz ki konuşmacıları “muhalif” olarak niteliyorsunuz? Hayır bilmiyorsunuz. Bilmediğiniz gibi hem o değerli bilim adamlarına,hem federasyonumuza, hem de federasyonumuzun saygın yöneticilerine çamur attınız. Sizin attığınız çamurlar onlara ne bulaşır, ne de tutar. Ama sizin çamurlu elleriniz ebedi çamurlu kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇIKARCI 6 Şubat 2012 Pazartesi 19:56

MURTEZAOĞLU TAMEMN ŞOVA YÖNELİK ÇALIŞMA İZMİRDE TEK DERNEK VARDIR ODA RAHMETLİ NİYAZİOĞLUNUN KURDUĞU EKAFTIR NİYAZİOĞLU TAMMAN SİYSSETEN PAY KAPMAK İÇİN HEMŞERİLERİMİZİ KULLANIYORRRR

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli işadamının evinde 800 binlik soygun!
İzmir'de işadamı Adem Kaplan'ın evine giren hırsız ya da hırsızlar, evdeki ...
İzmir'i yıkan adam konuştu…
Bir zamanların heybetli binaları, boyunlarına "Özbüker" yazısı asılınca ...
Sağa sola ateş açan polis ayılınca teslim oldu
Bayraklı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.A., eşi ve çocuklarının ...
 
Ünlü tiyatrocu Baykal Kent hayatını kaybetti
Sinema ve tiyatro sanatçısı 69 yaşındaki Baykal Kent, Bursa’da yaşamını ...
Savcı Gök'ten 'gizli tanık'a yalanlama
İzmir'de patlayan bombanın hedefi Başbuğ'ydu diyen gizli tanığa soruşturmayı ...
Arsa zengini işadamına ‘oğlu’ndan tazminat şoku!
Seferihisar’da yaşayan arazi zengini işadamına karşı açtığı babalık davası ...
 
Ege tarihini geri istiyor
Son 5 yılda 8'i Ege'den olmak üzere 3 bin 610 eseri Türkiye'ye geri getiren ...
Trafik terörüne hayır kampanyası
Narlıdere Belediyesi sponsorluğunda geleneksel olarak yapılmakta olan, ...
Çiftçinin parasını seks partisinde harcamışlar!
Seks partilerinin yapıldığı yalının faturası Kayseri Şeker Fabrikası'na ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva