HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2015 Perşembe - 09:52

İzmir-İstanbul yolu üzerinde kar teyakkuzu!

Manisa ve Balıkesir arasında kar yağışı nedeniyle geçmiş yıllarda olduğu gibi İzmir-İstanbul Karayolu'nun trafiğe kapanmaması için bu defa erkenden önlem alındı. Karayolları, kar ve buzla mücadele Manisa çevresindeki yollardaki istasyon sayısını üçten beşe çıkartıp, gerekli malzeme, ekipman ve personel takviyesi yaptı.

İzmir-İstanbul yolu üzerinde kar teyakkuzu!

İzmir-İstanbul Karayolu'nun Manisa'nın Gelenbe Mevkisi'nde geçen 31 Aralık gecesi başlayan ve ertesi gün de devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan yolda 45 saat süreyle araçlar mahsur kalmıştı. Yoldaki buzlanma nedeniyle kayan TIR ve kamyonlar uzun süre yolun trafiğe açılamamasına neden olmuştu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ihale gereği yol açma ve yol bakım işlerini yürütecek olan firma, kar esaretinde zor anlar yaşatmıştı. Aynı olumsuzlukların tekrar yaşanmaması için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, bu defa erken davranıp, 1100 kilometre karayolu bulunan Manisa başta olmak üzere gerekli bölgelerde önlemlerini aldı. İzmir-Ankara Karayolu'nun Kula kesimi, Manisa Merkez ve ilçesi Akhisar'daki kar ve buzla mücadele istasyonlarına yenilerini ekledi. Manisa-Denizli Karayolu Alaşehir kesimi ile İzmir-İstanbul Karayolu'nun Gelenbe Mevkisi birer istayon daha oluşturuldu. Yolların kardan kapanmaması için zamanda müdahalede bulunabilmesi için her istasyona 2 tuz serpe aracı, 2 grayder, 1 yükleyici ile her vardiyada görev yapacak 10 işçi görevlendirildi. Ayrıca, Kula ve Gelenbe'deki istasyonlarda 500'er ton tuzun stoklandığı bildirildi.
 
İzmir-Uşak ve İzmir- Bursa arasındaki karayollarında tuzlama çalışmalarının yine Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ihale gereği yol açma ve yol bakım işlerini yürütecek olan özel firmalar tarafından yapılacağı belirtildi. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu hem bu özel firmaları hem de kar yağışı ve buzlanmanın en çok görüldüğü İzmir-İstanbul Karayolu üzerindeki Çanakçı ve Fırdanlar Rampaları ile bu bölgedeki kar ve buzla mücadele istasyonlarında incelemeler yaptı.

Uraloğlu, Taşpınar Karla ve Buzla Mücadele İstasyonu'nda yaptığı açıklamada, "Şu an İzmir-İstanbul Karayolu'nda Akhisar'a 40 kilometre mesafedeyiz. Geçen sene burada kar mücadelesinde, buzlanmadan dolayı sıkıntı yaşamıştık. Burası hem İzmir hem de Bursa bölgelerinin sorumluluğunda olan sınır bölgesi. Her iki tarafta da sıkıntılar olmuştu. Benzer sıkıntılar yaşamamak için bulunduğumuz yerde bakım evi yaptık Bursa Bölge Müdürlüğümüz'de 10 kilometre ileride bir istasyon inşa etti. Burada doğrudan yerinde müdahale edebilmek adına bu çalışmalarımızı yaptık. Bizim hazırlıklarımız tamamlandı. Sırf bu bölgede hizmet edebilmek için hem müteahhit firma ve Karayolları'nın 7 aracı ekipleriyle birlikte hazır. İnşallah bir sıkıntı yaşamayacağız. Bizler hazırız diyoruz, ancak sürücülerimizin de özellikle kar lastiklerini takmalarını ve zincir bulundurmalarını ve gerektiğinde takmalarını istiyoruz. İnşallah bu kar yağışını kazasız belasız atlatır, vatandaşlarımızın huzur içersinde seyahat etmelerini sağlarız" dedi.
 
Uraloğlu, istasyonda 500 ton tuz stokları olduğunu, gerektiğinde Akhisar'daki istasyondan da takviye yapabileceklerini söyledi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_31/96869d9b94403374d60e6c15836cb436.jpg

AKHİSAR- BALIKESİR ULAŞIMINA KAR VE TİPİ ENGELİ
Akhisar- Balıkesir karayolundaki Fidanlar Geçidi Mevkii'nde yoğun kar ve tipi sürücüleri zorluyor. Gelenbe yolundaki ilçe trafik ekipleri bir süreliğine ağır vasıtaların geçisine izin vermezken, Karayolları ekipleri kar ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmasına devam ediyor. Yetkililer kar yağışının akşam saatlerinde hızını arttırması beklediğinden sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Turgutlu İlçesi'ndeki Çaldağı'nın zirve noktasında kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Nikel ve demir madenlerinin olduğu Çaldağı'nda çam ağaçları beyaza büründü. İzzetin Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar zirveye çıkarak özçekim yaptı.
 

 
ABD’de 12 milyon kişi sel tehlikesiyle karşı karşıya
 
Manisa'da TÜİK anketini yanıtlamayana ceza yağdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın son günü acı haber: Ekrem Pakdemirli…
Eski Başbakan yardımcılarından, Ekrem Pakdemirli, Manisa'da tedavi gördüğü ...
Gazeteciler anlattı: Hasan Karakaya'nın son anları...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi Suudi Arabistan gezisini takip ...
Öğrencisi ihbar etti, çıkışta gözaltına alındı!
Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Ç.A., ...
 
THY'den 200'den fazla seferine kar iptali
İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran yoğun kar ...
Yaralı amcasına müdahale eden sağlıkçı tutuklandı
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, yaralanan amcası Ali Tetik'e müdahale eden ...
Anayasa Mahkemesi'nden 'MİT' kararı
Anayasa Mahkemesi, MİT'in yetkilerinin genişletilmesini öngören Kanun'un, ...
 
11 şehirde okullara kar tatili
Türkiye genelinde şimdiye kadar 31 Aralık Perşembe günü için 11 ilde okullar tatil edildi.
Binlerce öğretmene büyük müjde
TBMM Genel Kurulu'nda, 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdası ile er, erbaş ...
Köylü seferber oldu, Alzheimer hastası bulundu
Ayvalık'ın Akçapınar Mahallesi'ndeki evinden çıkıp geri dönmeyen 62 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva