HABERLER>EKONOMİ
25 Eylül 2014 Perşembe - 10:12

İzmir iş dünyasının ‘çatısına’ talip!

Geçtiğimiz mayısta seçilen Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetimi, yeni dönemde iddialı hedefler açıkladı. BASİFED Başkanı Levent Akgerman, Türk iş dünyasının çatı örgütü TÜRKONFED’e İzmir’den bir başkan çıkmasını istediklerini belirterek, bunun için TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Temel Şen’i ikna etmek için çalıştıklarını açıkladı.

İzmir iş dünyasının ‘çatısına’ talip!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir iş dünyası, aralarında TÜSİAD’ın olduğu bir çok işadamı derneğinin çatı örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) seçimlerine hazırlanıyor. Nisan ya da mayıs aylarında yapılması planlanan seçimde Ege Genç İşadamları Derneği’nin Eski Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Temel Şen’in adı öne çıkıyor. 

Mayıs ayında yapılan seçimlerle göreve gelen Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetimi, Swissotel Büyük Efes’te gazetecilerle bir araya geldi. Yeni dönemde yapılacak projelerin anlatıldığı toplantıda, BASİFED’i oluşturan derneklerin temsilcileri etkinlik takvimini ve yapacakları çalışmaları dile getirdi. Toplantıda Başkan Levent Akgerman’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Özen, Yönetim Kurulu Sayman Üye Halil Nadas, Yönetim Kurulu  Yazman Üye Mustafa İduğ, Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Sevimli, İsmail Keskinoğlu, Nazif Ulusoy, Fadıl Sivri, Hasan Küçükkurt, Hayati Ertuğrul, Cengiz Yavaş, Candan Çilingiroğlu ve Betül Elmasoğlu katıldı.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
TÜRKONFED’in Ege ve Batı Akdeniz’deki federasyonu olan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Konfederasyonun yeni başkanının İzmir’den çıkması için gayret göstereceklerini açıkladı. Bu yönde çalışmalara başladıklarını açıklayan Akgerman, “İzmirli bir adayın başkan olmasını arzuluyoruz. Yeni dönemde başkan İzmir’den çıkmalı. En sağlıklısı budur. İzmir’deki sivil toplum kuruluşu ruhu ne kadar zedelense de Türkiye’nin önünde. Derneklerimiz arasında inanılmaz bir rekabet var. Bu ruhu işte bu rekabet yaratıyor. EGİAD bir yapıyor, Hasan başkan iki, Mustafa Başkan üç.  İzmir’den bir başkan çıkması için TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Temel Şen’i ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

‘ARTIK AZINLIĞIZ’
TÜRKONFED’in kuruluş öyküsünü anlatan Akgerman, bu süreçte Egeli işadamlarının öncülük yaptığını söyledi.  Konfederasyonda şu an BASİFED’i Temel Şen ve Salih Özen’in temsil ettiğini belirten Akgerman, oda ve borsalar gibi zorunlu işadamı örgütlerinin dışında iş dünyasının sivil temsilcisi olduklarını belirtti. Yeni dönemde kaynakları iyi kullanmak zorunda olduklarını vurgulayan Akgerman, “Finansal nedenle büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Bazı etkinlikleri ortak çatı altında yapacağız. Örneğin 29 Ekim balosunu İZSİAD çok güzel yapıyor. Biz de BASİFED çatısı altında bu organizasyona destek verelim. Faaliyetlerimiz arasında eşgüdüm sağlamalıyız. Birbirimize ihtiyacımız var. Çünkü artık İzmir Türkiye’de bir azınlık. Kadın derneklerini önemsiyoruz. Kadınların istihdama katılımını destekleyeceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO’da gündem kruvaziyer: Çare Binali Yıldırım!
Kruvaziyer turizminde kan kaybeden İzmir, çareyi 10 ay önce Ulaştırma, ...
Ekrem Demirtaş patladı: Allahlık müdür…
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer ...
İzmirli Kuyumcular JEWEX arifesinde iddialı
JEWEX 2015 6. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı için İzmir ...
 
DTO'dan kruvaziyer çıkışı: Karamsarlığa...
İMEAK Deniz ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ...
Coca Cola ve Pepsi’den kalori anlaşması
ABD’li içecek şirketleri ürünlerindeki kalori oranını azaltmak konusunda ...
Hüseyin Aslan'dan dönüşüm çıkışı: Herkes seyirci
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de bazı müteahhit ve firma ...
 
EBSO'dan vergi dairesine ziyaret: Yerelde kalkınma vurgusu
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küresel ...
İzmir dünyası randevu krizinde taraf oldu!
İzmir iş dünyası, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan 6 aydır randevu ...
Yaşar’da yeni akademik yıl heyecanı
Yaşar Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına Selçuk Yaşar Kampüsü’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva