HABERLER>EKONOMİ
2 Kasım 2023 Perşembe - 15:26

İzmir iş dünyasında büyük çatışma!

Menderes'te bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun aldığı olağanüstü genel kurul ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in yeni bir yönetim seçilmesi için çalışma sürdürdüğü öne sürüldü. İTOB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, “ITOB OSB' de yapılan yatırımlara hiçbir katkı koymadan, kulaktan dolma bilgiler ile şahsım ve yönetim kurulunu hedef alan görüşmeler yaptıkları, Genel Kurul Üyelerini etki almaya çalıştıkları bilgisi bizlerde mevcuttur” dedi.

İzmir iş dünyasında büyük çatışma!

EGEDESONSÖZ- Menderes'teki İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, yaptığı yazılı açıklamada EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile iki odanın meclis üyelerinin İTOB genel kurul üyelerini arayarak kendisini hedef alan görüşmeler yaptıklarını iddia etti.

İki başkanın ve üyelerin İTOB OSB'deki yatırımlara hiçbir katkılarının bulunmadığı görüşünü dile getiren Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bildiğiniz üzere İTOB Organize Sanayi Bölgesi, 21 Ocak 2019 tarihinde yapılan İTOB OSB Olağan Genel Kurul Toplantısında Genel Kurula Geçiş sürecini tamamlamış olup, 1997 yılından beri İzmir Ticaret odası çatısı ve yönetimi altında devam eden S.S. İTOB Organize Ticaret ve İmalat Bölgesi Toplu İşyeri Kooperatifi üyelerinden oluşan Müteşebbis Heyetin görevi 21 Ocak 2019 tarihi itibariyle sona ermiştir. İTOB OSB'nin mevcut yönetiminde (İTOB OSB'ye yatırım yapan, fabrika sahibi sanayiciler bulunmakta olup, İzmir Ticaret Odası ve EBSO 'nun İTOB OSB yönetimde herhangi bir söz hakkı bulunmamaktadır. İTOB OSB Genel Kurul üyelerinin yönetimde söz sahibi olduğu, yüzde yüz katılımcı mülkiyetinde olan İTOB OSB'nin 03 Kasım 2023 tarihinde, Cuma Günü, saat 14.00'de İTOB OSB Bölge Binası konferans salonunda yapılacak olağanüstü Genel Kurul toplantısı için; İzmir Ticaret Odası ve EBSO yönetim kurulu Başkanları ve meclis üyelerinin İTOB OSB katılımcılarını arayarak ve bizzat ziyaret ederek, İTOB OSB'de yapılan yatırımlara hiçbir katkı koymadan, kulaktan dolma bilgiler ile şahsım ve yönetim kurulunu hedef alan görüşmeler yaptıkları, Genel Kurul Üyelerini etki almaya çalıştıkları bilgisi bizlerde mevcuttur. Odaların İTOB OSB yönetimine tekrar müdahil olmaları halinde %100 Genel Kurul üyelerinin uhdesinde olan, Genel Kurulun özgür iradesiyle yönetilen İzmir'deki tek OSB olan İTOB OSB'nin, Yonetim Kurulu başkanı olarak görevi devraldığım 2018 yılından önceki 20 yıllık donemine geri döneceği, önceki yönetim dönemine ait devam eden hukuk süreçlen ile ortadadır. Yapılanların İTOB OSB Genel Kurul üyelerine hizmet ve katkı koymayacağı, İTOB OSB'yi gelmiş olduğu noktadan geriye götüreceği açıktır. Dönemimize ait Son 5 yılda aynı aidatla, Genel Kurul üyelerinden hiçbir katkı payı ve ek ödeme alınmadan ITOB OSB bünyesinden yapılan yatırımlar ortadadır. Bunlar İTOB OSB de sonsuza kadar kalacaktır. Bu nedenle 3 Kasım 2023 tarihinde yapılacak İTOB OSB Olağanüstü Genel Kurul toplantısına yüzde yüz katılım sağlanmasını, yapılan yatırımlara sahip çıkılmasını OSB'nin geleceği için sizlerden rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

 
İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
 
Polat çiftinin araçları emniyete çekildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayı başında yeni ...
İzmir’de reklam panolarında işçi arama dönemi!
İzmir’de ara eleman bulmakta zorlanan firmalar artık billboard yoluyla ...
MB'nin yıl sonu enflasyon tahmini yükseldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın 4. Enflasyon Raporu toplantısında ...
 
1 Bitcoin artık 1 milyon TL
Fed Başkanı Powell'ın 'güvercin' kabul edilen açıklamalarının ardından ...
Erol Dündar duyurdu: Sigaraya 5 lira zam geldi!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTI grubu sigaralara ...
Kartlı ödemeler Eylül'de 807 milyar lirayı aştı
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile eylül ayında ...
 
Kuru meyve sektöründen Brüksel’de üst düzey temas
Türkiye’nin üretim ve ihracatta dünya lideri olduğu besleyici değeri yüksek ...
Okul öncesi eğitimde ücretli dönem... 600 TL yoksa anaokulu da yok!
Yönetmelik değişikliği ile birlikte İzmir’deki ana okullarında öğrencisi ...
Türk zırhlısı Macaristan'da üretilecek
Türk savunma sanayisi ürünü Ejder Yalçın 4X4 taktik tekerlekli araç, "Gidran" ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva