HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2009 Cumartesi - 00:00

İzmir’’in Louvre çağrısı dünyada ses getirdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Louvre CEO’’suna yazdığı ve İzmir’’de bulunan Smyrna Apollonu ile Smyrna Jüpiteri heykellerinin iadesini istediği mektup, dünya basınında geniş yer buldu.’

İzmir’’in Louvre çağrısı dünyada ses getirdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Louvre CEO’’suna yazdığı ve İzmir’’de bulunan Smyrna Apollonu ile Smyrna Jüpiteri heykellerinin iadesini istediği mektup, dünya basınında geniş yer buldu.’
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Paris’’teki ünlü Louvre Müzesi’’nin CEO’’su Henri Loyrette’’ye yazdığı mektup, uluslararası yayın organlarında büyük ses getirdi. Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Louvre Müzesi’’ne yaptığı ’“eserlerimizi geri verin’” çağrısı İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Urduca ve Arapça gibi pek çok farklı dilde dünya basınında geniş yer aldı.
Fransız basın ajansı Agence France Press’’ten (AFP), İtalyan basın ajansı ANSA’’ya, İngiliz The Independent gazetesinden, Amerikan USA Today’’a kadar pek çok saygın haber kuruluşu, İzmir’’in ’“eserlerimizi geri verin’” çağrısını hem dünyaya hem de kendi okuyucularına duyurdu.
 
Aralarında Peru, Brezilya, Pakistan, Hindistan, İtalya, İngiltere, Malta, Arnavutluk, Amerika, Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi dünyanın farklı köşelerinden ülkelerin yayın organları ve internet siteleri Başkan Kocaoğlu’’nun çağrısına ses olurken; pek çok sanat-tarih sitesi de habere kendi sayfalarında yer verdi.
 

 
Yabancı gazetelerin ve internet sitelerinin Fransız AFP’’ye dayandırarak verdiği haber ağırlıklı olarak, ’“Türk şehri Louvre’’dan eserlerini istiyor’” başlığı ile yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Henri Loyrette’’e gönderdiği mektuba değinilen haberde, Antik Smyrna bölgesinde 1600’’lerin sonunda keşfedilen heykellerin Fransa’’ya götürülerek Kral XVI. Louis’’e hediye edildiği bilgisine yer veriliyor. Jüpiter (Zeus) ve Apollo hakkında bilgi verilen haberlerde, eserlerin geri gelmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan Medeniyetler Müzesi’’nde sergileneceği ifade ediliyor.
 
İşbirliği çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından Henri Loyrette’’ye 18 Kasım 2009’’da yazılan mektupta işbirliği çağrısında bulunarak, ’“Bu işbirliği, Louvre Müzesi koleksiyonlarında bulunan Smyrna Apollonu ve Smyrna Jüpiteri heykellerinin İzmir’’e geri verilmesiyle çok daha büyük bir anlam kazanacaktır. İzmir’’e ait eserlerin İzmir’’e iade edilmesi, uluslararası sözleşmelerin hükümlerine uygun davranılmasının ötesinde, kentimizin arkeolojik ve kültürel mirasına duyduğunuz saygının da kuvvetli bir ifadesi olacaktır. Eserlerin geri verilmesi talebimizin, Türkiye kültürünün önemli çekim merkezlerinden biri olmayı amaçlayan İzmir’’deki Ege Uygarlıkları Müzesi ile Louvre arasında gerçekleştirilecek uzun erimli bir işbirliği çerçevesinde değerlendirildiğini de özellikle dikkatlerinize sunmak isterim’” ifadelerine yer vermişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den spora tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Kış Spor Okulları’’ndan bu kış yaklaşık ...
Antika halıcılar tek çatı altında’…
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kemeraltı’’nda yerli ve yabancı ...
Metrodaki ’‘koku’’ Facebook’’u harekete geçirdi!
Egedesonsöz tarafından ortaya çıkarılan belgeler ışığından İzmir Metrosu’’nun ...
 
Gaziemir’’de kurban kriz merkezi
Kaymakamlığın başkanlığındaki İlçe Kurban Hizmetleri Kriz Merkezi her ...
Bayraklı’’da bayram coşkusu
Bayraklı, ilçe olduktan sonraki ikinci bayramını da başkanlarıyla iç içe ...
Başkan Durak’’tan anlamlı ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı, Yunan Savaşı’’nda gösterdiği kahramanlıklar ...
 
İzmir girişinde ’‘kaçak’’ sebze-meyve avı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü’’ne bağlı mobil ekipler, ’‘kayıtdışı’’ ...
İsimsiz dilekçenin sahibi Bozoğlu’’nun komşusu!
Can güvenliği olmadığı için yasadaki acil durum maddesinden yapılan metro ...
Yenişehir’’de 70 yıllık bayram geleneği
İzmir'in Konak ilçesine bağlı Yenişehir semtinde yaklaşık 70 yıldır ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva