HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2016 Çarşamba - 14:20

‘İzmir’in kızları’ tartışması: AK Partili yöneticinin sözlerine tepki seli!

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tozlu’nun, “Ya bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı” açıklamasına CHP’den eleştiri yağmuru geldi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Keskin ise, “Mehmet başkanımın konuşma tarzını biliyorum. Espriyle söylemiştir” dedi.

‘İzmir’in kızları’ tartışması: AK Partili yöneticinin sözlerine tepki seli!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun açıklamaları kentte tartışma yarattı.

- AK PARTİLİ YÖNETİCİDEN ELEŞTİRİDE SON NOKTA: ESKİDEN KIZLAR DAHA GÜZELDİ!

Tozlu katıldığı bir televizyon programında CHP’li yerel yönetimlere eleştirilerde bulunmak amacıyla, “Ya bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi.  Artık kızları bile kalmadı. İzmir’in bütün her şeyini götürdük. Bu emin olun yerel yönetimlerin başarısızlığıdır” şeklinde konuştu.

Tozlu’nun açıklamalarının ardından İzmirli bazı vatandaşlar ve CHP’li yöneticilerden tepkiler geldi.



PARTİ ADINA METİN TEPKİ GÖSTERDİ

Konuya parti adına tepki gösteren İl Başkan Yardımcısı Esin Doğan Metin, “İzmir'in kızları hep güzeldir, çünkü güzellik kalpte başlar ve tüm İzmirlilerin kalbi güzeldir ama bu güzelliklere gözleri kapatan bazı insanlara bunu anlatmak zor” diye konuştu.

SİYASİ MALZEME YAPACAKSINIZ…
Metin, “AKP kadına ve İzmir'e bakışının nasıl ön yargılı, taraflı olduğunu bir kez daha göstermiştir. AKP İzmir'in İl Başkan Yardımcısı sosyal medyadan, İzmir'de yaşayan tüm kadınlarımıza çirkin benzetmesi yaparak AKP'nin Kadını değersizleştiren duruşunu gözler önüne sermiştir.  İktidar partisinin İzmir il başkan yardımcısı olacaksınız ve yerel iktidarımızı eleştirmek için İzmirli kadınları siyasi malzeme yapacaksınız.  Ancak biz İzmirliler ve kadınlar bu talihsiz ve gerçeklikten uzak sözleri ciddiye almıyor, o kişinin temsil ettiği zihniyetin İzmir'e ve kadınlara bakışının bir yansıması olarak değerlendiriyor, Bu çirkin sözlerin sahibini bir an önce İzmir halkından ve İzmirli kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz.  Ayrıca bu sözleri ve yakıştırmayı temsil ettiğim siyasi görüş olarak,  bir kadın olarak ve en önemlisi İzmirli bir kız çocuğu annesi olarak kabul etmediğimi ve hiçbir İzmirli kadınında kabul etmeyeceğini dile getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİ KADINLARIN YÜZÜNE BAKMAYA…
Ayrıca yerel yönetimlerin hizmetlerini aktaran Metin, “Son olarak yerel yönetimlerimizin yaptığı ve başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere her biri Türkiye'ye örnek olacak, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından örnek gösterilen projelerimizi, dünyanın ve İzmirlilerin takdir ettiği hizmetlerimizi tek tek anlatmak isteriz ama, bu zihniyetin yerel yönetimden ve hizmetten pekte bir şey anlayacağını sanmıyorum.  Türkiye'nin her yerinden insanlar nefes almak, huzur bulmak için İzmir'e geliyor. İzmir Türkiye'nin akciğerleri olmuş, siz hala ısrarla fazla oksijen, fazla özgürlük, fazla huzur ve kardeşlik sağlığa zararlı diyorsunuz. Size tavsiyemiz kordonda bir banka oturun, bir gevrek ve çay alın, önce içinize derin bir İzmir havası çekin, sonra eşsiz güzellikteki İzmir'i ve Denizi seyredin. Ha bu arada etrafınıza da bakmayı da ihmal etmezseniz çirkin diye itham ettiğiniz,  İzmir'in kendileri de, kalpleri de eşsiz güzellikteki kadınlarını görürsünüz. Ama bu açıklamanızdan sonra İzmirli kadınların yüzüne bakmaya, karşısına çıkmaya cesaretiniz yeter mi onu bilemeyiz” diye konuştu. 

Öte yandan CHP’li bazı yöneticiler de sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi.

AYNAYA BAKIN!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü, “AKP İl Başkan Yardımcısı İzmirli kadınlara ‘çirkin’ demiş. Önce aynaya bakın sonra konuşun!” dedi.

CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, “AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı “Bu şehrin kızları bile eskiden daha güzeldi" demiş... CHP düşmanlığı gözünü bile bozmuş. Sen o kara gözlüğünü çıkar” şeklinde tepkisini gösterdi.

SİZİN GİBİ KIÇI BAŞI OYNAMAZ
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Çırçır, “AK Parti İl Başkan Yardımcısı bizden söz etmiş. Kendisi İzmirli kadınlar ‘Çirkin’ demiş. Bak dostum İzmir’de çirkin kadın yoktur. İzmir’in kadını sırf dışıyla değil içiyle de güzeldir. Anadır, bacıdır, ülkesine ATA’sına, vatanına, toprağına, bayrağına sahiptir.  Sizin gibi kıçı başı oynamaz. Harbidir.  Ne kavgadan ne TOMA’dan ne coptan ne karakoldan korkar. Her canlıyı sever.  Sahip çıkar. Bir ayrıcalığı vardır İzmir kadınının; itaat etmez. Çobanlara biat etmez.   Bak dostum İzmir de çirkin kadın yoktur. Varsa da bizden değildir. Sizin İzmir’e göç ettirdiklerinizdir. kısacası İzmirli kadın koyun değildir, güdülmez. Çobana da hiç ihtiyacı yoktur. Sen bu lafı bir de pazarda Kemeraltı’nda dolaşırken söylesene yiyorsa… İzmir kadınını ağzına alırken dikkat et çarpılırsın. Çarpan Allah değil İzmirli kadının çantası olur” ifadelerini kullandı.

İZMİR SEVGİSİZLİĞİ VE DÜŞMANLIĞI NEDENDİR?
İkinci bölgede örgütten sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ ise, “AKP Yönetiminden Sayın Tozlu, İzmir'in kızlarının çirkinleştiğini ifade etmiş… Muhtemelen yaşlılık veya göz bozukluğundan kaynaklanan, yanlış bir değerlendirme bu… Hadi bunu geçtik ama; bu İzmir sevgisizliği ve düşmanlığı nedendir, anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İYİYE GÜZELE DAİR NE VARSA BİTİRDİNİZ
İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin de tepkisini, “Beyefendiye çok güzel cevaplar vermişler lakin dayanamadım 2 cümle de ben yazayım dedim... Bak güzel kardeşim; ismini Smyrna adlı bir Hintli prensesinden alan bir kentte yaşıyoruz. Bu durumda İzmir’in kızlarının da prenses olduğu gerçeğini önce bir gör... Güzellik dediğin bakan Gözde olur, güzellikten ne anladığına bağlıdır. İzmir'in kızlarına laf etmek kolay iş değildir cesaret ister, kızlarımızın kitabında korku yoktur. Yeri geldiğinde Efe olur... Yeri geldiğinde de giyer topuklularını esaslı kadın olur. Yüzleri hep güler umut doludur, yürekleri sevgiyle bakar barış doludur, narindir, zariftir fakat çok üstüne gidersen içindeki dişi aslanı çıkarırsın ortaya, sadece fiziksel değildir güzelliği düşünce olarak da güzeldir İzmir'in kızları, çağdaştır, özgüveni yüksektir, inanmadığını zorla kabul ettirmezsin sonuna kadar direnir... Güzelliğinin temelinde özgürlük yatar... Okur, düşünür, sorar, sorgular dayatmalarla işi olmaz… Anadır, kardeştir İzmir’in kızı... Ülkede iyiye güzele dair ne varsa bitirdiniz. Buna rağmen İzmir’in kızları zihniyetinize karşı güzelliğiyle direnmeye devam etmektedir... Mustafa Kemal'in kızı, Zübeyde Ana’nın torunudur İzmir'in kızları...” sözleriyle dile getirdi.

AK PARTİLİ KADINLARIN GIKLARI ÇIKMADI!
Örgütten gelen tepkilere meclis üyeleri de destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadın meclis üyeleri oturumdan önce bir araya geldi ve Tozlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. CHP’li kadınlar adına konuşan Hatice Tatlı, “AK Parti’nin kadınlarının gıkları çıkmadı. İki gündür onlardan bir açıklama gelecek mi diye bakıyorum. Ama yine çıt yok” dedi.

Tozlu sözleri nedeniyle cinsiyetçilikle suçlanırken, partisinin İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin de Egedesonsöz’e konuştu.



ESPRİ YAPMIŞTIR!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, “ Sözleri şahsını bağlar. Konuşması arasında herhalde espriyle karışık bir şeyler söylemiştir diye tahmin ediyorum. Ne zaman ve nasıl söylediğine bakmak lazım... Mehmet başkanımın konuşma tarzını biliyorum. Espriyle söylemiştir. Ama yine de tam bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Hakim karşısına çıkan ilk CHP'li vekil oldu!
 
Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye karşıtı girişim
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
H.izmili 17 Kasım 2016 Perşembe 00:40

Kadinligimizi sorgulayan herifide bir kadin doğurdu o istediği kadar konussun ...

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ KIZ 17 Kasım 2016 Perşembe 00:16

İzmir’in sembol isimlerinden Sezen Aksu geçen yılki albümünde İzmir kızlarını şöyle anlatıyor: İzmir’in kızları bir elinde de cımbızları / Dişidir, anadır, efedir gidinin tatlı huysuzları / Çıktılar mıydı ipek çoraplarla kordon boyuna / Savaşta da, aşkta da esaslıdır kadın duruşları / İzmir’in kızları / Korku yok kitabında İzmir’in kızları / Ayıptır söylemesi laf aramızda / Sevişe sevişe de ölür, / Dövüşe dövüşe de icabında

Yorumu oyla      11      5  
AKŞAMCI 17 Kasım 2016 Perşembe 00:07

Bir de üslup vardır, İzmir’deysen eğer; Masanda balık varsa, rakı olacak; Edeple, şerefle o kadehler tokuşturulacak...

Yorumu oyla      11      5  
GAZİEMİR'Lİ 17 Kasım 2016 Perşembe 00:04

Savaştepe köprüsünden geçen trenIer; seI oIur İzmir’e akar; İzmir’in denizi kız, kızı deniz; sokakIarı hem kız hem deniz kokar. İzmir’e gavur diyorIar evet biraz karışığız ama kurban oIsunIar. GönüI Yazar İzmir dünyaya açıIan bir Iiman. Arkasında da bu üIkenin en bereketIi toprakIarı uzanıyor. BöyIe bir kentten vazgeçiIir mi? Iuciano Arkas

Yorumu oyla      11      5  
ATATÜRK'ÇÜ 17 Kasım 2016 Perşembe 00:01

İzmirIi, iktidarın vaat ve tehditIerine tenezzüI etmemiştir. İzmir bir prensestir, bazen bir sevgiIi veya eş, bazen kız kardeştir, bazen de küçük bir kız çocuğu. Bütün cihan işitsin ki efendiIer, artık İzmir hiçbir kirIi ayağın üzerine basamayacağı kutsaI bir topraktır! Atatürk

Yorumu oyla      11      5  
Şaşırmadık çünkü.. 16 Kasım 2016 Çarşamba 23:39

Biz şaşırmadık çünkü; Ödemiş'liler tanıdıkları için kendisini çok tuhaf bir açıklama gelmedi bize.İzmir'in kızları güzel kelimesi sadece fiziksel olarak bakan bir kişiden bu açıklamanın gelmesi gayet normal.İzmir'imizin kızları evet güzeldir ancak bu güzellikleri nerden gelir kalp güzelliğinden gelir.

Yorumu oyla      11      5  
16 Kasım 2016 Çarşamba 19:33

skandal bir açıklama.

Yorumu oyla      11      5  
VATNDAŞ 16 Kasım 2016 Çarşamba 16:50

Sayın AKP Bayan Kolları Başkanı, Her espirinin altında bir parça gerçeklik vardır. CHP Kadın Kolları Başkanının açıklamalarını daha sosyal bilimler açısından değerlendirerek yapmasını beklerdim.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakim karşısına çıkan ilk CHP'li vekil oldu!
MİT tırlarının durdurulmasına yönelik davanın sanıklarından CHP'li Enis ...
CHP’li Ali Yiğit sordu: Öğrencilerin suçu ne?
Yiğit, İzmir’de kapatılan belediyelere ait eğitim merkezleriyle ilgili ...
Erdoğan: Başkanlık veya cumhurbaşkanlığı...
AK Parti'nin yeni anayasa taslak metnine ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
 
AK Parti'nin anayasa teklifi: Cumhurlu başkanlık!
MHP’ye gönderilen mini anayasa paketi 29 maddeden oluşuyor. Sistemin adı ...
CHP’li Bakan’dan ‘o KHK’dan dönüş’ için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan KHK’ya eklenen maddeden ‘belediyeler’ ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Okan Bayülgen'e tepki!
TRT World için düzenlenen tanıtım gecesinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı ...
 
Delican’dan Başbakan’a ve Bakan’a İZBAN teşekkürü
AK Parti İl Başkanı İZBAN krizini sonlandıran zirve sonrası Başbakan Yıldırım’a ...
Yılmaz: Öğretmen ihraçlarında yüzde 1 bile hata yoktur
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "30 bine yakın insanın istemeyerek öğretmenlik ...
Kamu Başdenetçiliğine Şeref Malkoç seçildi
TBMM Genel Kurulunda, Kamu Başdenetçiliğine Şeref Malkoç seçildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva