HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2016 Cuma - 10:38

‘İzmir’in first lady’leri Narlıdere’de buluştu

Haziran ayı “Belediye Başkan Eşleri Buluşması” Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde Narlıdere’de gerçekleşti.

‘İzmir’in first lady’leri Narlıdere’de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun önderliğinde her ay bir ilçede düzenlenen Başkan Eşleri Buluşması, bu ay Narlıdere’de gerçekleşti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu olmak üzere, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’ün eşi Halide Şentürk, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan’ın eşi Ergül Aslan, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in eşi Yüksel Çiçek, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun eşi Esra Soylu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in eşi Hülya Doğruer, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Havva Çakır, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin eşi Nilüfer İnce, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ katılım gösterdi.

NARLIDERE PROJELERİ GEZİLDİ

Başkan eşleri ilk olarak Narlıdere Belediyesini ziyaret ettiler. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u makamında ziyaret eden heyet, Başkan Batur’dan Belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Başkanlık ziyaretinin ardından Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi gezildi. Merkez bünyesinde bulunan kurslar ve belediye birimleri ile ilgili Başkan eşlerine bilgiler aktarıldı. Engelliler Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Akşam Merkezi ziyaretleri ile devam eden program kapsamında Narlıdere Yukarıköy projesi ve Tahtacı Kültürevi Müzesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi ve Kentsel dönüşüm alanları ile devam eden gezi, Narlıdere sahilinde yenen akşam yemeğin ardından son buldu.

NARLIDERE TAHTACI KÜLTÜRÜ TANITILDI

Narlıdere Belediye Başkanı eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Narlıdere Gezi programında ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi(AKM) gezildi. AKM bünyesinde bulunan Türk Musiki Araştırmalar Vakfının çalışmalarını inceleyen Türkkegül Kocaoğlu vakıfın arşivlediği Türk Sanat Musikisi eserlerinden örnekler dinledi ve eserlere kendi sesiyle eşlik etti. Vakıf ziyaretinin ardından Kadın Danışma Merkezi, engelliler Merkezi ve Engelli Akşam Bakım Merkezleri gezildi. Narlıdere Cemevi ziyareti sırasında Alevi inanışı ile ilgili bilgiler alan heyet ve Narlıdere Kültürevi Müzesi gezisinde ise tahtacı kültürü ve yaşam şeklini öğrenme fırsatı buldu. Narlıdere Belediye Başkan Eşi Ferah Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Eşi Türkegül Kocaoğlu birlikte Müze bahçesinde bulunan dilek ağacına bez bağlayıp dilek dilerken Türkegül Kocaoğlu yine müze bahçesindeki mani kutusundan bir mani alarak başkan eşlerine okudu. Müze ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesinin ortak projeleri olan Yukarıköy Restorasyon ve ‘Yaşar kemal Kültür Sanat Vadisi’ projelerini gezen heyet yakın zaman içerisinde hizmete girecek olan ‘Yaşar kemal Kültür Sanat Vadisi’ projesini çok beğendi.  Başkan eşleri heyeti, özellikle eşsiz deniz manzarasına sahip olan vadi projesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 2017 yılında ilk kazmanın vurulması ile başlayacak olan Kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağı mahalleleri gezen Başkan eşleri heyeti Son olarak Narlıdere Sahilevlerinde Büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği “Narlıdere Sahilevleri Kıyı Bandı Peyzaj Revize” projesini gezdi. Yaklaşık 2.5 km.'lik sahil şeridi bisiklet yolları, seyir terasları ve oturma gruplarıyla birlikte denizle bütünleşen proje ile ilgili bilgiler alan heyet buradan akşam yemeğine geçtiler. Narlıdere Belediye Başkanı eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Narlıdere Gezi programının sonunda misafirlerini uğurlayan Ferah Batur, günün anısına Narlıdere’nin simgesi Nar şeklinde porselen bir şekerlik hediye etti.

 

 
TCDD Eski Bölge Müdürü Koçbay yeniden görevde!
 
AYM'den flaş 'dokunulmazlık' kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koruncukköy Urla vitrine çıktı!
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı tarafından inşası devam ...
Konaklı çocuklar barış diledi
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin ...
Doğan Yaşam Parkı’nda nüfus patlaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 2016 yılının ilk 5 ayında ...
 
Bornova’da Ramazan birlikteliği
Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile Ramazan ...
Anadolu'nun tüm renkleri Karşıyaka'da!
Karşıyaka Belediyesi'nin halk oyunları kurslarına katılarak eğitim alan ...
İZELMAN’ın minikleri Sancar’ı izinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, çocukların erken yaşlarda ...
 
Çiğli kıyıları pırıl pırıl oldu!
Çevre haftası nedeniyle dünyada ve ülkemizde yaşanan çevre kirliliğine ...
Başkan Arslan’dan ‘Suriyeli işçi’ yanıtı!
Çiğli Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Başkan Hasan Arslan ...
Büyük enerji zirvesi: Dünyanın başkanları Bornova’da buluştu
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayan Energy Cities (Enerji ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva