HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2023 Çarşamba - 13:35

İzmir’in 5 yıldızlı tenis kulübü yola çıktı

İzmir’in en büyük Tenis Merkezi Narlıdere’de kuruluyor. Narlıdere Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan 155 milyon TL’lik projenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İzmir’in 5 yıldızlı tenis kulübü yola çıktı

Yunus KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir’in en büyük Tenis Kulübü Merkezi, Narlıdere’nin Sahilevleri Mahallesinde kuruluyor.

Tesis için yapılan temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye başkanı Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Sahilevleri Mahalle Muhtarı İsmail Yetim, Sivil toplum Örgütleri ve mahalle sakinleri katıldı.

“İZMİR TENİSİN MERKEZİ OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tesisin tahsisini kendileri tarafından yapıldığını belirterek “Bu tesis İzmir'in en kapsamlı tenis merkezi ve spor salonlarından biri olacak. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. İzmir’de tenis sporunun tabana yayılması ve lisanslı sporcu sayısının artırılmasını mümkün kılacak Narlıdere Tenis Kulübü sayesinde İzmir’den, ülkemizin tenis altyapısına da önemli katkı vermiş olacağız. Tesisin Avrupa’nın en genç ülkesi konumundaki Türkiye’nin her branşta olduğu gibi teniste de uluslararası başarı elde edecek sporcuları yetiştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“İZMİR, TÜRKİYE’YE İLK KEZ AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ UNVANINI KAZANDIRACAK”
Dört buçuk yıl önce İzmir'i sporun merkezlerinden biri haline getireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Soyer, “İzmir pek çok spor dalında, dünya ve Avrupa şampiyonalarını ağırladı. Ülkemiz ve dünyanın bilinen markalarından biri olacağını düşündüğümüz Maraton İzmir, dünyanın önemli sporcularının İzmir'e gelip koştuğu bir maraton haline geldi. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin spor tesislerinde voleybol, basketbol, koşu, bisiklet, hentbol, futbol gibi muhtelif branşlarda, Türkiye ve dünyanın önemli turnuvalarını yaptık. U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Finalleri, FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası, Uluslararası İzmir Cup Erkekler, U12 Futbol Turnuvası ve Avrupa Kadınlar U16 Basketbol Şampiyonası bunlardan sadece birkaç tanesi. Dilerim ki bir hafta sonra bugün, İzmir’de gençlik ve spor alanında yaptığımız tüm çalışmalar Avrupa Gençlik Başkenti ödülünü almamızla taçlanacak. İzmir Türkiye’ye ilk kez Avrupa Gençlik Başkenti unvanını kazandıracak” dedi.

ENGİN’DEN TEŞEKKÜR VE EK BÜTÇE RİCASI
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise, “5 yıldır birlikte çalıştığımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza Narlıderemize yaptığı hizmetlerden dolayı, bu güzel tesisin arazinin tahsisinde yardımcı olduğu için ve bizimle iş birliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yatırımları hızlandırmak için ek bütçe bekliyoruz. Bizler kamu görevi yapıyoruz. Amacımız halka hizmet. Sorumluluk alanımızdaki görevleri hakkıyla yapabilmek istiyoruz” dedi.

TESİSTE NELER VAR?
Narlıdere Sahilevleri’nde hayata geçecek olan Tenis Kulübünde 4 tenis kortu, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, sporcu dinlenme odaları, restoran, kafe, fitness salonu, sauna-hamam ve oyun salonundan oluşacak tesise 155 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayrıldı. Yap-işlet-devret modeliyle 6 bin metre kapalı ve 2 bin 500 metre açık rekreasyon alanıyla İzmir’de tenisin ve sporun yeni merkezi olacak tesisin spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması ve kentin tanıtımına büyük katkı sunması hedefleniyor.

 
Erdoğan duyurdu: Adaylar Aralık'ta açıklanacak!
 
Akşener'den Erdoğan'ın 50 artı 1 çıkışına yanıt!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barış koç 24 Kasım 2023 Cuma 09:37

para belediyeden çıkmayacakMIŞ, yap işlet devretMİŞ, o zaman nasıl bld projesi oluyor, yapan başkası, işleten başkası olunca. bir de o arsanın yanında ibadethane için ayrılmış yer var. Sahilevlerine en yakın cami 5 km ötede Şehitlik camisidir. Akp'nin projeleri arasında oraya cami de var. İşletmeci nasıl içki satacak orda?

Yorumu oyla      2      3  
KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLERKEN 23 Kasım 2023 Perşembe 09:52

GARİBAN KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLERKEN BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARI BİZİMKİLER 155 MİLYONU GARİBANIN SADECE DIŞARDAN GEÇEREK SEYREDE BİLECEĞİ BİR SPOR DALINA YATIRILMASI ENTERASAN DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR KEZ DAHA BİZİM HALKCI BAŞKANLARIMIZ FAKİR ZENGİN AYRIMINI GÖZÜMÜZE GÖSTERE GÖSTERE YAPMIŞ OLUYORLAR BİZDE SEÇİMLERDE BU PARTİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINA OY VERMEYE DEVAM EDELİM SONRASINDA DA İZMİR NEDEN GECEKONDU ŞEHRİ NİYE TRAFİK BERBAT NEDEN NEDEN DİYE AĞLAYALIM İZMİR ARTIK İDEOLOJİK DÜŞÜNCELERİ BİR KENARA BIRAKIP GERÇEKTEN İZMİR İÇİN İZMİRLİ İÇİN EŞİT PROJELERİ İLE İŞ YAPACAK BELEDİYE BAŞKANLARINI VEDE MECLİS ÜYELERİNİ ŞEÇMELİ BU GİDİŞHATA DUR DİYELİM İZMİRLİNİN YÜZÜ GÜLMELİ.

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 23 Kasım 2023 Perşembe 03:42

sıradan vatandaşın asla girip de faydalanamıcağı bir tesis olucak...

Yorumu oyla      6      3  
22 Kasım 2023 Çarşamba 21:06

bu ülkenin en beceremediği spor dalı Tenis. Estonya'dan bile üst düzey tenisçi çıkıyor bizim grand slamlarda 2. turumuz sayılı. Böyle tesis yapınca değişir mi? Asla! Bir takım tenis hocası kılıklı çakallar var onlar parayı götürüyor o ayrı. Bu tesise de dadanırlar.

Yorumu oyla      3      3  
Lobos 22 Kasım 2023 Çarşamba 20:42

Bir merkez kort bile yok. Kültür park tenis kulübü bile daha büyük.

Yorumu oyla      4      3  
partili 22 Kasım 2023 Çarşamba 15:28

yarısı gecekondulardan oluşan Narlıdere'deki halk dört gözle bekliyordu tenis kulübünün açılışını. böylece tüm sorunları çözülmüş olacak. yaparsa chp yapar!

Yorumu oyla      9      3  
izmir 22 Kasım 2023 Çarşamba 14:30

gerçekten izmirin çok önemli bir sorunu daha çözöülüyor... :)) tenis kortumuz yok diye çok üzülüyoruduk.. :))

Yorumu oyla      11      3  
hüsamettin can 22 Kasım 2023 Çarşamba 14:18

Sayın Tunç Soyer giderayak ibb'ye ait hizmet alanı arsasını yap-işlet-devret kamuflajlıyla özel sektöre sundunuz. O arazinin değeri en az 250 milyon tl. Sayıştay bunu da görecek mi?

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herakleitos, Selçuklu gençleri felsefe ile buluşturdu
Herakleitos’un 2500 yıl önce yaktığı bilgelik ateşi ışığında felsefeyi ...
Başkan Soyer’den ‘soruşturma’ tepkisi: Bu saldırı bir başlangıç!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı tarafından ...
Sayıştay’dan Bornova Belediyesi’ne ‘Çiçekliköy’ uyarısı: 40 yapıyı yık!
Sayıştay, Bornova Belediyesi’nin 2022 yılına ilişkin harcamalarıyla ilgili ...
 
Karşıyaka’nın Sayıştay Raporu'nda dikkat çeken ayrıntı: 3457 yapı kaçak!
Karşıyaka Belediyesi’nin 2022 yılı Sayıştay raporunda dikkat çeken en ...
Gümüşpala’da trafik sorununa çözüm!
Son 4,5 yılda aralıksız süren altyapı çalışmalarıyla Bayraklı’yı büyük ...
Sayıştay’dan Menemen’e ‘borçlanma’ uyarısı
Menemen Belediyesi’nin 2022 yılı Sayıştay Raporu açıklandı. 35 bulgunun ...
 
Sayıştay’dan Bayındır’a ‘borç’ uyarısı!
Sayıştay, Bayındır Belediyesi’nin 2022 yılına ilişkin harcamalarıyla ilgili ...
Büyükşehir'den Gaziemir'e modern dokunuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'de yurttaşların yoğun olarak kullandığı ...
100'üncü yıl fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir’de Cumhuriyet’in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva