HABERLER>GÜNCEL
17 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:11

İzmir'e korku filmi gibi yolculuk: Musalla turizm!

Balıkesir'de bir yolcu otobüsünde, su ısıtıcı bölümünde çıkan yangın, personelin müdahalesiyle söndürüldü. Yolcular, firma başka otobüs göndermeyince aynı araçla yola devam etmek zorunda kaldı.

İzmir e korku filmi gibi yolculuk: Musalla turizm!

İstanbul'dan İzmir’in Çeşme ilçesine gitmek için hareket eden yolcu otobüsü, bugün saat 05.00 sıralarında Balıkesir'e geldiğinde kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede yangın çıktı. Orta kapı bölümünde çıkan yangın nedeniyle otobüsün içini bir anda duman kapladı. Şoför otobüsü durdurup 40'a yakın yolcuyu tahliye etti. Yangın, personelin müdahalesiyle söndürüldü. Birçok yolcu, firmayı arayıp, yeni otobüs gönderilmesini istedi ancak olumlu yanıt alamadı. Hem trafik polisi, hem de jandarmanın olay yerine çağrılıp tutanak tutulan olay sonrası yolcular, yaklaşık 2,5 saat sonra aynı otobüsle yolculuğa devam etmek zorunda kaldı.

Yolculardan Raşit Karakoca, İstanbul'dan saat 00.30 gibi hareket ettiklerini belirterek, “Normal seyir halinde ilerliyorduk, saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. Herkes panik içinde dışarı çıkmaya çalıştı. Bir anda otobüsün içini duman sardı. Nefes alamadık. Yangın orta kapı kısmında olduğundan herkes can havliyle önden çıkmaya çalıştı ve izdiham oldu. Olayın şokunu atlattıktan sonra şoför firmayı arayıp durumu bildirdi. Şoför, firmanın yeni bir otobüs ayarlayamayacağını söyledi. Ben ve birkaç yolcu, teyit etmek için müşteri hizmetlerini aradık. Bize, 'Biz sizi o otobüsle devam ettireceğiz, sorun yok' dediler. Yetkili biri olup olmadığını sordum, olmadığını söyledi. Bizi yeniden o otobüse binmek zorunda bıraktılar. Maskeleri taktık ama is kokusuna karşı çok etkisi olmadı. Olay yerine jandarma ve trafik polisi de çağrıldı, tutanak tutuldu ve yaklaşık 2,5 saat orada bekledik. Sonra yeniden yola çıktık ve saat 12.00'de Alaçatı'da indim. Çeşme'ye gidecek yolcular devam etti" diye konuştu.

YOLCULARDAN ORTAK AÇIKLAMA
Yaşanan olayın ardından yolcular, Balıkesir'de kendi aralarında bir WhatsApp grubu oluşturup, ortak bir açıklama da hazırladı. Yangın sonrasında yolcuların güvenliği ve mağduriyetiyle ilgilenmeyen firma yetkililerinin, yolculara yeni bir araç göndermeyerek, yangın çıkan araca binmeleri konusunda baskı yaptığı ileri sürülen açıklamada, “Astım rahatsızlığı bulunan yolcuların araca binmeyi reddetmesi üzerine otobüs yaklaşık 2,5 saat boyunca beklemek zorunda kaldı. Bu süreçte Varan Turizm'in tek çözüm önerisi ise yolcuları Balıkesir'e götürüp, oradan başka bir otobüsle devam etmelerini sağlamak oldu, ancak Balıkesir'den de araç temin edilmedi" denildi.

Jandarma ekipleri ve yolcular tarafından imzalanan tutanakta ise saat 06.15 sıralarında Varan Turizm'e ait İstanbul'dan İzmir istikametine yolculuk yapan 16 VR 666 plakalı otobüsün su ısıtıcısı bölümünde elektrik aksamında çıkan yangının, otobüs sağa çekilerek söndürüldüğü ve yangın sebebiyle yolcuların aynı otobüse binmek istemediği ve otobüsün değiştirilmesi talebinde bulunduğu anlatıldı. Aracın değiştirilme talebinin kabul edilmeyerek, yolcuların mağdur edildiği belirtildi.

Firmadan ise açıklama yapılmadı. (DHA)

 
Muhtar, biçerdöver tartışmasında selefini öldürdü
 
Selçuk'ta korkutan yangın!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Tabutkale 17 Temmuz 2024 Çarşamba 20:02

Yolcu otobüslerinde su ısıtıcısı yangınları yeni değil. Eski örnekleri de var. Bu riskin belirlenip çoktan giderilmesi gerekirdi.

Yorumu oyla      0      0  
Az Bilmiş 17 Temmuz 2024 Çarşamba 17:52

Otobüslerin daha üretim aşamasında bu ve benzeri tehlike arz eden uygulamaların izin verilmemesi gerekir. Ne var sıcak çay kahve eksik olsun. Ya yangın büyüseydi. Herkes canlı canlı yanardı. Genelde insanlar azla yetinmiyor. Şu olsun şu olsun şu olsun, bir de otobüste hamam ve keseçi olsun oh ne alâ. İroni

Yorumu oyla      2      4  
ayrancılar ilçe izmir 17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:30

varan turizim varamamış sınıfta kalmıştır

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprüyü kapatmıştı: Tahliye kararı çıktı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü "SMA" yazılı aracıyla trafiğe kapatan Resul ...
Elektrik faciasına ‘kırmızı protesto’
İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan kaçmaya çalışan 2 kişinin elektrik ...
Elektrik faciası soruşturması: 6 kişi serbest, 2 kişi aranıyor!
İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ...
 
Ruhsatsız maden ocağında göçük: 1 işçi öldü!
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana ...
29 kişinin öldüğü yangında ilk duruşma!
İstanbul Beşiktaş'ta Masquerade adlı gece kulübünde meydana gelen ve 29 ...
Üniversitelilerden Öğrenci Köyü zammı protestosu!
Üniversite bünyesindeki Öğrenci Köyü’ne yapılan yüzde 300’ü aşan zammı ...
 
Göztepe'den çifte transfer harekatı!
Süper Lig'de transfer sezonunda sol bek Djalma Silva, orta saha Isaac ...
İzmir'deki utanç davasında mahkemeden ceza talebi!
İzmir'de otizmli çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla çarptırıldığı ...
Eski İYİ Partili İl Başkanı, tartıştığı kiracısını öldürdü
Malatya'da eski İYİ Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz, alacak meselesi yüzünden ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Bana Mustafa Kemal’i anlat dediler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlarla...
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sorumluluk...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Benim esnaflarım!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset bu ise…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kruvaziyer mi? 'Cruisezillas' mı?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Türkiye’de yaşarken anlam bulamamanın yarattığı psikolojik çöküntü
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yüksek fiyatlara galiba alıştık!
Kemal ARI
Kemal ARI
Türkler'in dirilişi!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva