HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2012 Çarşamba - 17:08

İzmir'den Türkiye'ye örnek proje: Hiç kimse suçlu doğmaz!

Buca Islahevi’nde bulunan çocuklar dört aydır aldıkları müzik eğitimini dev konserde gösterecek

İzmir den Türkiye ye örnek proje: Hiç kimse suçlu doğmaz!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Cezaevlerinde kalan kişi sayısı her geçen gün artarken küçük yaşta suç işledikten sonra ıslahevlerine yerleştirilen çocuklarla ilgili İzmir’de çok önemli bir proje geliştirildi. CHP Balçova Belediye Meclis Üyesi Muharrem Dayanç’ın, Adalet Bakanlığı’ndan da destek alarak hayata geçirdiği uygulamada Buca Islahevi’nde kalan çocuklara 4 aylık proje süresince 3 müzik öğretmeni eşliğinde müzik eğitimi verildi. Çarşamba ve Cuma günleri bağlama, gitar ve vurmalı çalgı dersleri alan çocuklara ayrıca koro dersleri de ilave edildi. Islahevinde kalan çocuklar aldıkları eğitimi konserde gösterecek. Adalet Bakanlığı’ndan resmi izni alınan proje kapsamında ıslahevinde bulunan 30 çocuk etkinlikte yer alacak.
 
TANINMIŞ İSİMLER GELİYOR
“Hiç Kimse Suçlu Doğmaz” sloganı ile yola çıkılan projede 4 aydır ıslahevinde müzik eğitimi alan çocuklar 18 Şubat Cumartesi günü 19:00 da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde büyük bir konser verecek. “Buca Islah Evi Çocuk Tutukluların Gitar, Bağlama, Ritm ve Koro Konseri”nin sunuculuğunu Sunay Akın’ın yaparken Türk Halk Müziği Sanatçısı CHP Milletvekili Sebahat Akkiraz da konuşmacı olarak katılacak. Türkiye’de bir ilk olan konsere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fazıl Say, Rutkay Aziz ve Tuncel Kurtiz gibi tanınmış isimler de davet edildi. Tüm İzmir protokolünün davet edileceği örnek etkinlikte Şef Numan Pekdemir önderliğinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Bodrum Oda Orkestrası Klasik Müzik Dinletisi gerçekleştirilecek. Cem Çelebi’nin de konser vereceği etkinlikte Şair Tuğrul Keskin da şiirleriyle eşlik edecek.
 
PROJE NEYİ AMAÇLIYOR?
Proje sayesinde çocukların cezaevi sonrasındaki süreçte suça yönelmelerini önlenirken proje süresince proje kapsamında olan çocuklarla kurulan iletişim sayesinde müzik sanatıyla rehabilitasyonlarına katkı sağlama amaçlanıyor. Yine proje kapsamındaki çocukların bağlama, gitar ve benzeri müzik aleti çalmayı öğrenmelerini sağlayarak yeteneklerini keşfetmeleri de planlanırken başarılı olan çocuklara kursiyer sertifikası verilerek sivil yaşamlarında mesleki bir beceri kazanmalarını destek olunacak.
 
GELECEK YAŞAMA ETKİ
Proje ile birlikte ıslah evinde bulunan suça itilmiş çocukları müzik sanatıyla buluşturarak müzik yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesinin planlandığını ifade eden Özel Dayanç Müzik Kursu Sahibi CHP’li Balçova Belediye Meclis Üyesi Muharrem Dayanç, “Çocuklarımızın bu projeye bağlı olarak ıslah evinden çıktıktan sonraki yaşamlarında toplumla olan diyaloglarını geliştirmek istiyoruz. Yine proje ile çocukların ıslah evinden çıktıktan sonra özgüvenlerinin geliştirilmesine ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, topluma yararlı bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri amaçlandı. Bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 
BÜYÜK DESTEK
Projeye, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Musa Çam,Prof.Dr. Hülya Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Cahit Kıraç, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, MHP İl Başkanı Necat Karataş, Balçova Termal AŞ. Genel Müdürü Turabi Çelebi, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, DP İl Başkanı Naşit Birgüvi ile 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri destek veriyor. Buca ve Çanakkale cezaevlerinde 6 yıl hapis yatan CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, duyguları çok iyi anladığını söyledi. Moroğlu, “Cezaevinde ortak iş yapma, bir şey üretme ve toplu hareket etme çok önemlidir. Biz de cezaevindeyken üç yıl çalışmadan sonra koro kurmuştuk. Saz kursları ve aldığımız eğitim bizim hayata tutunmamızda büyük rol oynamıştı. Müzik ayrıca cezaevinde bulunan bir kişinin ruhunu dinlendirir, onu güçlendirir ve hayata tutunmasını sağlar” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEVRİM TURGUT 16 Şubat 2012 Perşembe 13:33

BOYLESINE ANLAMLI BİR PROJEYİ GERCEKLESİRMENİZDEN MUTLULUK DUYDUM . KESİNLİKLE ORADA OLMAYA CALISACAGIM .

Yorumu oyla      13      6  
Şener Akdemir 15 Şubat 2012 Çarşamba 23:57

Muharrem Abi bu projeye başlarken bitirmen için çok dua etmiştim. Muhakkak orada olacağım. Verdiğin emeklerin asıl karşılığını orada alacağını düşünüyorum. Umarım senin gerçekleştirdiğin bu proje bütün Türkiye'ye örnek olur...başarılarının devamını dilerim...Saygılar.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fatma Şahin’e mahkemeden ret şoku!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin’in İzmir’deki öldürülen kadın ...
İzmir'de BDP'lilerden Öcalan yürüyüşü
İzmir'de, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanmasının ...
Milliyet, Nuray Mert'i süresiz izne çıkardı!
Son dönemde yazıları nedeniyle patron katında sıkıntıya neden olduğu öğrenilen ...
 
'Genelkurmay Başkanı tanık olarak dinlensin'
Balyoz davasında yargılanan 11 sanığın avukatı Mahir Işıkay, Genelkurmay ...
Yeni yüzüne kavuşan Uğur'a mesaj yağıyor!
Uğur Acar, dünyanın da ilgi odağı oldu. Yurt dışından Acar'a moral mesajları ...
Başbuğ iddianamesinde Balbay'la ilgili ilginç ayrıntı!
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında İnternet Andıcı soruşturması ...
 
Bu dostluk herkese örnek olmalı
İzmir'de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çekilen bu fotoğraftaki kedi ve ...
Urlalı köylülerden taş ocağına dava
Urla’nın Özbek Köyü sakinleri, köy yakınında işletilmek istenilen taş ...
O kanun komisyondan geçti! Teklif perşembe görüşülecek
TBMM Adalet Komisyonu, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi 9 saat ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva