HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2023 Cumartesi - 09:26

İzmir’de ‘üçlü zirve’nin ilki tamam… CHP’li Akın’dan mesajı seli: Artık aklımız, fikrimiz yerel seçim!

İzmir'de gerçekleştirilen ilçe belediye başkanları toplantısı sonrası konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Bugün itibariyle 290 gün kaldı seçimlere. Bugünden itibaren bizim aklımız fikrimiz önümüzdeki yerel seçimler. 290 gün sonra yerel seçimlerde vatandaşımızla halkçı belediyelerle buluşacağız, buluşturacağız. Türkiye'de her şeye rağmen her türlü mücadeleye rağmen, her türlü baskıya rağmen yine bizim belediyelerimiz, aslanlar gibi çalışmalarını yapıyor. Kendilerini bütün vatandaşlarla buluşturuyor. Zor zamanda yanlarında oluyor, onları kucaklıyor ve halkla kucaklaşıyor" dedi.

İzmir’de ‘üçlü zirve’nin ilki tamam… CHP’li Akın’dan mesajı seli: Artık aklımız, fikrimiz yerel seçim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerin geride kalması sonrası yerel seçim çalışmalarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bugün üç kritik toplantı gerçekleştirme kararı alınmıştı.

İlk olarak sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ında katılımı ile gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı Portekiz Sinegog’unda gerçekleştirilirken, Akın toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-KRİTİK TOPLANTININ ARKA PLANI: AKIN'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMATLAR!

BUGÜNDEN İTİBAREN BİZİM AKLIMIZ FİKRİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLER
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Akın, “Sayın İl Başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız ve başarılı belediye başkanlarımızla birlikte çok verimli bir toplantı yaptık. Bir araya geldik değerlendirmelerde bulunduk. İzmir'i baştan aşağı konuştuk ve kendilerinin de paylaşımları yaptık. Tabii İzmir bizim göz bebeğimiz. Ve her zaman olduğu gibi İzmir'deki o ışık bütün Türkiye'ye yayılacak. Bunu biliyoruz, görüyoruz. Bu inanç, hazin ve kararlılık bizde var. Ve buradaki başarı Ankara'daki başarı, İstanbul'daki başarı, büyük şehirlerimizdeki bu belediyelerimizdeki başarılar ve tüm belediyelerimizdeki bu başarılar halkçı belediyeciliği gösteriyoruz. Bu bütün Türkiye'ye yayılacak. Bunu birlik beraberlik içerisinde başaracağız.  Türk milletinin birlik beraberliği esastır. Bütün herkesle bir araya gelerek kimseyi ayırmadan herkesle bir arada başarımızı daha da arttıracağız. Bugün itibariyle 290 gün kaldı seçimlere. Bugünden itibaren bizim aklımız fikrimiz önümüzdeki yerel seçimler. 290 gün sonra yerel seçimlerde vatandaşımızla halkçı belediyelerle buluşacağız, buluşturacağız. Vatandaşımızı özellikle ama özellikle zor zamanda yalnız bırakılanlarla değil, pandemi sürecinde iş yapanlarla… Hatırlamak lazım o günleri… Vatandaşın dara düştüğü zaman hemen koşan o anlayışa egemen olan belediyelerimizle buluşturacağız. Vatandaşımız, hem yokluğunda, hem ihtiyacında bir olan, beraber olan, beraberliğimizi sağlayan bu belediyelerimizin sayısını  arttıracağız. Bunun için hazırlıklarımızı çok hızla götürüyoruz. Biz yerel seçim çalışmalarımıza başladık. Hem de bugün değil, öncesinden başladık. Bugün itibariyle vizyondaki çalışmalarımız da hızla götürüyoruz. İzmir'in çok değerli belediye başkanlarına, başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere hem çalışmaları için, hem katkıları için ve örnek çalışmaları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖN SEÇİM OLUR MU?
Ön seçimin ilçe belediye seçimlerinde uygulanıp uygulanmayacağı  ve tek adayla mı gidileceği sorusuna yanıt veren Akın, “Belediye başkanlığı için daha bir açıklama yapılmadı. Yani onunla ilgili açıklamalar yapılır. Biz şu anda işimize odaklandık. 290 gün sonra halkçı belediyelerin sayısını bütün Türkiye'de arttıracağız. Ona çalışıyoruz. Onun için daha onunla ilgili açıklama bir kurultay süreci devam ettiği için kongre takvimi o süreçte açıklanır” diye konuştu.

İZMİR’DE OYUMUZU ARTTIRACAĞIZ
İzmir'deki oy oranlarını arttıracaklarını belirte Akın, “Arttıracağız tabii ki. Burası İzmir. Özellikle başarılı belediye başkanlarımız var ve biz çalışmalara başladık. Zaten belediye başkanlarımız bizde olmayan belediyelerimizle ilgili de kendileri bir kardeş belediyecilik kapsamında çalışmalar yapıyor. Oradaki vatandaşlarımızın da derdine derman olmak için başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere tüm belediyelerimiz mücadele ediyor. Vatandaşlarımız da bunları görüyor. Hiç merak etmesinler. Türkiye'de her şeye rağmen her türlü mücadeleye rağmen, her türlü baskıya rağmen yine bizim belediyelerimiz, aslanlar gibi çalışmalarını yapıyor. Kendilerini bütün vatandaşlarla buluşturuyor. Zor zamanda yanlarında oluyor, onları kucaklıyor ve halkla kucaklaşıyor. Onun için çalışmaları arttırarak devam edeceğiz” dedi.

 
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a olağanüstü kongre çağrısı
 
Otomobilin önünü kesti: Eşi ile kayınpederini öldürdü!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alo 17 Haziran 2023 Cumartesi 23:45

M.özuslu talimat vermese zavallı şoför o işlere bulaşırmıı ana merkez aracı kullanmıış ne var bunda

Yorumu oyla      2      3  
Hedef 30 da 30 ilçe 17 Haziran 2023 Cumartesi 17:11

Birlikte hareket etmekten kuvvet doğar . Sayın Mithat TEKİN' i tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 17 Haziran 2023 Cumartesi 15:30

Hasar büyük. Bu il başkanı ve yönetimi battıkça partiyide batırıyorlar. Müdehale şart. Yoksa hasar dahada büyüyecek.

Yorumu oyla      7      3  
izmirli 17 Haziran 2023 Cumartesi 15:29

GEREK YOK TOPLANTIYA ÇALIŞMAYA HAZIRLIĞA..BAŞARISIZ OLUYORSUNUZ İZMİR KÖY KALMAYA DEVAM EDİYOR DÖNÜŞÜM YOK SELLER SULAR YOLLAR ULAŞIM DENİZ ÇÖPLER NERDEN TUTSAN ORASI ELİNDE KALIYOR..AMAAAAAAAAA 30 DA 30 YAPACAKSINIZ İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİM GÖZÜ KAPALI OY VERECEK...MALESEF MALESEF MALESEF...

Yorumu oyla      3      4  
Selvi Karabulut 17 Haziran 2023 Cumartesi 13:03

14. yenilgiye hazırlanıyor pehlivan; ibrikçiler, yağcılar, peştemalcılar, davul ve zurnacılar, şakşakçılar meydanda....

Yorumu oyla      7      3  
Az Bilmiş 17 Haziran 2023 Cumartesi 11:15

Bu Karşıyaka Örnekköy'' de İzmir Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı İZBETON tarafından yapılmakta olan KENTSEL DÖNÜŞÜM inşaatında demir eksikliği ve düşük kaliteli beton konusu üstü örtüleçek bir konumudur. Sorumlusu CHP üst yöneticileridir. Peki İzmir''de sivil toplum örgütleri nerede ne iş yaparlar. BARO ise LGBT+ ların onur yürüyüşüne kafayı takmış. Diğerleri de kafayı KUMA sokmuş, salak modundalar. Neden çünkü İzmir'' de sivil toplum örgütleri nevigasyon ayarlarını hep CHP den alıyorlar. Peki bu konuyu Ak Parti meydana çıkarmasaydı ne olacaktı. CANLAR gidecekti. Artı birileri de YOLUNU BULAÇAKTI. Ah ah ah ah ah CHP - CHP - CHP.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 17 Haziran 2023 Cumartesi 11:01

İZMİRDE HİÇ ZORLANMIYOR CHP...HEMŞEHRİLERİM SAĞOLSUN 81 İL İÇİNDE EN KÖTÜ YÖNETİLEN ŞEHİR BİZİZ SANIRIM..KOLTUK SANDALYE DOLAP MASA SAKSI ADAY OLSUN KAZANACAK..Bİ KEREDE AKPARTİYE VERSENİZ NE KAYBEDERSİNİZ...

Yorumu oyla      5      4  
Az Bilmiş 17 Haziran 2023 Cumartesi 10:12

Her türlü demokratik çalışmalarınızı yapınız. Geceleri bile çalışınız. Ama seçim öncesi olduğu gibi yalan, dolan, iftira, çamur siyasetinden UZAK DURUNUZ. Zaten bunlar sizi bitirdi. Daha önce de yazdım. Hakikat sessiz ve derinden gider. Ama sizler iş yapmak yerine hep GÜRÜLTÜ çıkarttınız. İl başkanınız dedi ki, seçim İzmir''de olsaydı kazanmıştık demeye getirdi. Sizlerde SES var ama GÖRÜNTÜ (iş) yok. Başta körfez olmak üzere İzmir'' de sorunlar birikmiş durumda. Çözüm odaklı değilsiniz. İZBETON un yaptığı inşaatlarda alınan karot örnekleri aleyhinize gelirse yandınız. Böylece sıfırıda tüketmiş olaçaksınız. Oturduğunuz koltuklarda HDPKK - Yeşil Sol Parti oylarıyla oturuçaksınız. Böyle demişti o bayan milletvekili. Onun aksanı ile yazmaya çalıştım.

Yorumu oyla      2      4  
Konak 17 Haziran 2023 Cumartesi 09:40

CHP den İzmirlilerde bıktı, rahmetli Piristinadan sonra gelen tüm CHP li büyükşehir ve ilçe başkanları CHP parti politikaları uğraşmaktan İzmiri ihmal ettiler. İzmir zaten özünde CHP li diyildir, bu 20 sene memleketin özel durumundan CHP li başkanlarla yönetilmek zornda kaldı, unutmayalım. İzmir CHP den bıktı.

Yorumu oyla      11      6  
gaziemir tiyo 17 Haziran 2023 Cumartesi 09:30

izmirii bok götürüyor bok yollar kötü deniz leş gibi grevler izmirin en kötü dönemi aziz kocaoğlu acilen göreve dönmeli

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bayram süresince teyakkuz halinde olacağız'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı süresince ...
CHP’li Aydın mahkeme çıkışı ‘gerekçe kalmadı’ dedi... ‘Kayalar göreve iade edilsin’ çağrısı!
Menderes Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu davası bitimi açıklamalarda ...
Kılıçdaroğlu, 81 ilin başkanlarıyla görüşecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü (18 Haziran) CHP'nin ...
 
Erdoğan'dan karne alan öğrencilere tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karne sevinci yaşayan tüm yavrularımızı, tüm öğrencilerimizi ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Eros'un altı oku
Hanzade ÜNUZ yazdı... Eros'un altı oku
Geçersiz oy kullandım dedi... Sandıktan çıkmadı!
Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, iki seçimde de Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
Başkan Saygılı, ‘hatalı inşaat’ tartışmasına girdi: Kooperatif modeli Örnekköy’de patladı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ...
İsviçre'deki eylemlere kınama mesajları
İsviçre'nin Zürih kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir hayat bin alkış!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir hayat bin alkış!
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva