HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2011 Perşembe - 19:12

İzmir’de hayat var

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı ''İzmir Algı Araştırması'' dikkat çekici sonuçlar verdi. Araştırmaya göre, İzmirliler memleketlerini seviyor ve yaşanılacak bir kent olarak görüyor.

İzmir’de hayat var

Soner Çağlar / Egedesonsöz- İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK)’nın 21. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.


Toplantının açılışında Belçika'da yapılan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada altın madalya alarak, Avrupa şampiyonluğunu Türkiye'ye getiren İzmir'in duayen sanayicisi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası eski Başkanı Şinasi Ertan’ın başarısını kutlamak amacıyla nedeniyle pasta kesildi. Pastayı keserken heyecanlandığı ve gözlerinin dolduğu gözlenen Şinasi Ertan, yeni hedefinin ABD’de yapılacak dünya şampiyonasına katılarak, benzer başarıları Türkiye’ye kazandırmak istediğini söyledi.
Toplantıda daha önce İzmir İçin Elele sloganlarının yer aldığı afişlerin yerine yeni ‘İzmir’de hayat var’ afişlerinin asılması dikkat çekti. Afişlerde şu ifadelere yer verildi:
“İzmir’de güleryüz var. İzmir’de gelecek var. İzmir’de özgürlük var. İzmir’de enerji var. İzmir’de yaratıcılık var.”
İEKKK Toplantı Başkanı Yılmaz Temizocak, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan’ın milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle istifa etmesi sonrasında yerine seçilen Selami Özpoyraz’ın, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in görevini bırakması ile yerine Bülent Akgerman’ın, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli’nin AK Parti’den milletvekili adayı olması nedeniyle dernekteki görevinden ayrılmasının ardından seçilen Ayhan Baran’ın İEKKK’nın yeni üyeleri olduğunu açıkladı. Temizocak, alınan karar gereği mevcut kurul üyelerinin sivil toplum örgütlerindeki görevlerini bırakmaları halinde de kurul üyeliğine devam ettiklerini, yeni görev alanlarında kurulun yeni üyeleri olduklarını hatırlattı.
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurul üyelerinden İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İzsiad) Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli ile İzsiad Danışma Kurulu Başkanı Alaaddin Yüksel'in milletvekili adayı olduğunu söyledi ve kendilerine başarı diledi.

İZMİR DENİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?


Toplantıda Kurul üyelerine Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Tanju Tosun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı ''İzmir Algı Araştırması'' hakkında bilgi verdi. İzmirli'lerin kenti nasıl algıladıklarını öğrenmek amacıyla 2 bin İzmirli'nin katıldığı bir anket çalışması yaptıklarını anlatan Tosun, İzmirli'lerin kenti nasıl anladıklarını, yaşam ve yaşama ilişkin gözlem ve düşüncelerini elde ettiklerini söyledi. İzmir denince akla gelen ilk özelliğin deniz olduğunun ortaya çıktığını belirten Tosun, daha sonra saat kulesi ve Kordon'un geldiğini vurguladı. İzmir deyince ilk akla gelenlerin Kordon, Alsancak, Kemeraltı'nın geldiğini kaydeden Tosun, “Ankete katılanlar İzmir'in yaşanılır bir kent olduğunu, yüzde 63.2 başka kentlerde yaşamak istemediklerini söyledi. İzmirli'ler son 5 yılda en önemli gelişme olarak metro ve banliyöyü görüyorlar. Ulaşımdaki gelişmeleri vurguluyorlar. İzmirli'ler deniz ve sahili için kenti seviyorlar ve saat kulesini çok önemli bir güzellik olarak ortaya koyuyorlar” diye konuştu.

Beğenilen yerleşim yerleri arasında Karşıyaka’nın en önde geldiğini belirten Tosun, “Burayı Bornova, Konak ve Alsancak izliyor. İzmirli'lerin yüzde 48.2'si birlik ve beraberlik olduğunu söylüyor, yüzde 16'si birlik ve beraberlik olmadığını söylemiş. Yüzde 28.9'u ticaret ve sanayi hayatının orta düzeyde, yüzde 44.9'u ulaşımın iyi olduğunu söylemiş. Ankete katılanların yüzde 94.9'u üç yıl sonra yine İzmir'de yaşayacağını ifade etmiş. İzmirli'ler kenti fuar ve eğitim kenti olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantıda Ege Medeniyetler MÜzesi Komitesi Başkanı Oğuz Tatış'ın komite çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği, Prof.Dr. Murat Barkan'ın ''İstanbul Alışveriş Günleri'' konusunda bir rapor sunduğu öğrenildi. Toplantıda ayrıca İzmir Büyük Körfez Projesi, İzmir'in Expo 2020 adaylığı ve Kent Değerlerinin Korunması Komitesi çalışmalarıyla ilgili Uğur Yüce'nin bilgi verdiği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ümit aydın 15 Nisan 2011 Cuma 09:58

izmir cennet bır sehır ancak chp anlayısndan kurtulmadığı muddetce yer altı kaynağı olarak kalacak ve su anda gelışmış şehırler sırlamsında 27 olan ızmır 5 sene sonra 97 cı olcak ve ne yaırımcı glecek nede ızmır ızmır olacak araştırmalrda hep saat kulesıyle kızyla meshur olacak

Yorumu oyla      13      9  
okan 15 Nisan 2011 Cuma 09:39

büyükşehirin konu ile ilgili gazetelere verdiği ilanı ilk gördüğümde "8 yılda tespit edebildiler, 16 yıl içinde uygulamaya geçebilirler" diye düşündüm. çok güzel de neden üniversite mezunu pırıl pırıl gençler şehir dışına çalışmaya gidiyor? neden dev şirketlerin izmirde yatırım yapmaya geldiklerini duymuyoruz?

Yorumu oyla      12      8  
mustafa 15 Nisan 2011 Cuma 02:12

izmir höşgörülüdür... b..k kokusunu çeker işine gider

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteli gence 11 ay yumurta cezası
Alsancak Limanı'na demirli ABD askeri gemisini protesto ederken, attığı ...
Anguslar kruvaziyerlere karşı!
İzmir Limanı ilginç bir karşılaşmaya sahne oldu. Kente turist getiren ...
'Araç yok' diye duruşmaya getirilmedi
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık bugün Kadıköy Adliyesi'ndeki ...
 
‘Sümeyye Erdoğan yanlış anladı’
Devlet Tiyatroları sanatçısı Tolga Tuncer, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye ...
Kemaraltı'nda çatışma: 3 yaralı
Kemeraltı Çarşısı'nda bir grubun, kafelerin bulunduğu sokaktaki iş yerlerine ...
Öğrencilere 10 yıl hapis istendi!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ'de öğrencilerin protesto gösterisi ...
 
Ölüm kanalına 25. kurban
5 yılda 24 çocuğa mezar olan Aydın'ın Ovaeğmir beldesinin içinden geçen ...
Nedim Şener ve Ahmet Şık'a Agos önlemi
Ergenekon’dan tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’a gönderilen ...
Selçuk’ta kaza: 1 ölü 3 yaralı
İzmir'in Selçuk ilçesinde, yoldan çıkarak devrilen otomobilde bulunan ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva