HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2016 Çarşamba - 11:13

İzmir'de 113 STK'dan ortak çağrı: İnsanlık ölmesin!

İzmir’de 113 STK ‘Beyaz Sivil İnisiyatif’ adı altında bir araya gelerek ortak çağrıda bulundu: “Dur, artık analar ağlamasın. Dur, bu ateşe son verin. Dur artık, insanlık ölmesin!”

İzmir de 113 STK dan ortak çağrı: İnsanlık ölmesin!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - ‘Beyaz Sivil İnisiyatif’ adı altında bir araya gelen 113 sivil toplum kuruluşu ‘Tepkisiz kalmak, birgün mağdur olmaktır. İnsanlık ölmesin’ sloganıyla bir açıklama yaptı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan basın açıklamasına Beyaz Sivil İnisiyatif çatısı altındaki tüm STK’ların temsilcileri katıldı. Barış çağrısını anlamlı kılabilmek için logolarında zeytin dalına bağlanmış beyaz bir bayrak şeklini kullanmayı tercih eden inisiyatifin açıklamasını Beyaz Sivil İnisiyatif Çalışma Komisyonu Başkanı Abdullah Cıstır okudu.

TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Tepkilerini göstermek adına bir araya geldiklerini ifade eden Cıstır, “Bizler, yaşadığımız bu güzel ülkenin, içinde bulunduğu duruma ve her gün biraz daha azalan sevgi ve kardeşlik ortamına, her gün gelen ölüm haberlerine, insanların gitmeye korktuğu, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgesine neden gidilemediğine, tüm yaşananlara rağmen sadece taziye mesajı yayınlayan sayın yöneticilerimize ve karar vericilere, tepkimizi gösterebilmek adına bir araya geldik” dedi.

YAŞANAN OLAYLAR VE ÖLÜM HABERLERİ SIRADANLAŞTI
Türkiye’nin Doğru ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olayların rutinleştirildiğini vurgulayan Cıstır, “Bazı yerli, yabancı yayın ve düşünce kuruluşları, ‘Türkiye iç savaşa gidiyor’, ‘Türkiye, Ortadoğu gibi olacak’, ‘kutuplaşmış bir ülke’, ‘sınırları içinde istikrarsızlık var’, ‘istikrar arayışı kaosu getirdi’ şeklinde ülkemizin kesinlikle hak etmediği tanımlamalarda bulunulmaktadır. Sayısı her geçen gün artan bu söylemler ülkemizdeki barış umutlarını baltalamaktadır. Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşanan olaylar, rutin olaylar haline gelmeye başladı. Ve asla anlayamadığımız bir akıl tutulması ile üzülerek ifade ediyoruz ki, yaşanan olaylar ve ölüm haberleri sıradanlaşmaya başlamıştır. Ülkemiz 7 Haziran seçimlerinden bu yana bir şiddet sarmalının içine düşmüştür. Yaklaşık yedi aylık süreçte içinde masum sivillerinde bulunduğu yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiş ve ülkemizin Doğusu adeta yangın yerine dönmüştür. Diyarbakır’da, Suruç'ta, Ankara’da ve Sultan Ahmet‘te masum insanların katledilmesi ile, ülkemizin Doğusunda ve Batısında da çok boyutlu bir şekilde yayılmış ve yüreğimizi yakan can kayıplarına ve telafisi son derece güç, maddi ve manevi kayıplara neden olmuştur.Kaybedilen her can içimizi yakmakta ve ülkemizin geleceğinden bir şeyleri alıp götürmektedir” ifadelerini kullandı.

‘DUR, BU ATEŞE SON VERİN’
Şiddetin kanıksandığına dikkat çeken Cıstır bu kötü gidişata ‘dur’ demek istediklerini söyleyerek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Yaşanılan şiddet olaylarına tepki gösterenler, sokakta eylem yapan insanlar, kınama mesajı yayınlayan sivil toplum kuruluşları, siyasi otorite, siyasi partiler ve özel sektör yöneticileri giderek azalmaya başlamıştır. Maalesef bu, şiddetin kanıksandığı’ve artık rutin bir olay olarak kabul edilmeye başladığının göstergesidir. Yaşanan olayların Batı'daki yansımaları da, anlaşılamaz bir şekilde gelişmektedir. Doğu ve Güneydoğu’ya giden şehirlerarası yolcu otobüslerinin taşlanması, patlayan bombalar, linç kültürünün yayılmasına sebep olmuştur. Biz sivil toplum kuruluşları, bu kötü gidişe, ‘dur’  demek istiyoruz. Ve tüm kamuoyunu, ‘dur, güzel ülkemde neler oluyor’, ‘dur, sevgi ve kardeşlik nereye gidiyor’, ‘dur, hoşgörümüze ne oldu’, ‘dur, artık analar ağlamasın’, ‘dur, bu ateşe son verin’, ‘dur, dur, dur, dur artık, insanlık ölmesin’ demeye davet ediyoruz.”

 
Ümit Yaldız'ın kaleminden: Kurultay'dan ne vardı, ne yoktu?
 
Sındır'dan Kalkan'a yanıt: İzmir’e getto gibi bakan anlayış...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşgören Vakfı'ndan polis çocuklarına burs
"Servetim memleketim için harcansın" diyen İzmirli Hayırsever merhum Salih ...
Polisten boşanmak isteyen eşine üç kurşun!
Antalya'da evli bir polis memuru, başka bir kadınla ilişki yaşamaya başlayınca, ...
İzmir'de, 'Ankara protestosu' operasyonu: 7 gözaltı
Ankara Tren Garı yakınındaki bombalı eylem sonrasında İzmir'de düzenledikleri ...
 
İzmir'de acı son: Ölen ablasının başında...
Karşıyaka'da apartman dairesinden kötü kokular gelmesi üzerine daireye ...
İzmir'de feci son: Motosikletten düşen...
Konak'ta hareket halindeyken dengesini yitirince motosikletten düşüp yaralanan ...
Sur'da her yer tuzak: Sokak sokak temizleniyor
Diyarbakır’ın Sur ilçesine geçen hafta cuma günü sevk edilen yaklaşık ...
 
Yüzbinlerce öğretmene sahte diploma incelemesi
MEB sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı tespit edilen 71 öğretmenin görevine ...
İzmir’deki kömür madeni kapasite artırıyor!
Fiba Holding ve Polat Madencilik A.Ş. tarafından Kınık’ta ortak olarak ...
Danıştay'dan flaş Balıklıova kararı
Danıştay, Balıklıova’da kıyıyı işgal eden kaçak yapı sahiplerinin açtıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva