HABERLER>GÜNCEL
19 Ocak 2016 Salı - 23:01

Danıştay'dan flaş Balıklıova kararı

Danıştay, Balıklıova’da kıyıyı işgal eden kaçak yapı sahiplerinin açtıkları davayı reddetti. Urla Belediyesi, “Danıştay ret kararını onamış, karar kesinleşmiştir. Taşınmazın tahliyesi zorunludur” ifadeleri kullanıldı. Yusuf Baratalı ise yapılan açıklamanın eksik ve yanlış olduğunu iddia etti.

Danıştay dan flaş Balıklıova kararı

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Urla Belediyesi, Balıklıova’da kıyıyı işgal eden kaçak yapı sahiplerinin açtıkları davanın Danıştay tarafından reddedildiğini duyurdu.

Kararın kesinleşerek hukuki sürecin bittiğini ifade eden Belediye, taşınmazın 20.01.2016 tarihinde (yarın) kaymakamlık tarafından boşaltılarak, yıkım için belediyeye teslim edileceğini paylaştı.



NE OLMUŞTU?

Özel İdare’nin kapatılmasıyla birlikte, İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Urla Belediyesi’ne devredilen Balıklıova mahallesindeki 74 ev için Urla Belediye Encümen Üyeleri, evlerin Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı ve inşaat ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle evlerin boşaltılarak yıkılmasına karar verdi. Bu kararın verilmesinden sonra farklı şekillerde haklarını arayan ev sahipleri, CHP İzmir İl Başkanlığını bastı. Yaklaşık 100 kişi haklarını aramak için CHP İzmir İl Başkanlığına gelerek burada üç gün süren oturma eylemi yaptı. Eylemi duyan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, duruma el attı ve Danıştay’dan çıkacak nihai kararın beklenileceği söylendi. Ancak buna rağmen Urla Kaymakamlığı tarafından yıkım kararı alındı. Urla Kaymakamlığı tarafından Balıklıova mahallesinde bulunan 74 evin yıkılması yönünde çıkan karar ev sahiplerine gönderildi. Ev sahiplerine gönderilen yazıda, 20.01.2016 Çarşamba gününe kadar evlerin boşaltılarak belediyeye teslim edilmesi aksi taktirde Çarşamba sabahı saat 09.00’da tahliye işleminin gerçekleştirileceği yazıldı.

YIKMAK ZORUNDAYIZ
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Egedesonsöz’e verdiği röportajda konuyla ilgili şu şekilde konuşmuştu: “Urla villaları sabitte var ve söylenenine göre ben yıkamıyorum, korkuyorum ya. Bir de Balıklıova’nın sahilinde bundan önceki köy muhtarlığı döneminde muhtarın bir şekilde kiraya verdiği ilk başta çadır gibi başlayan daha sonra bungalov gibi derme çatma bir şey. Orada da yaklaşık 80 hane var, fakat hiçbir şekilde ruhsat yok, altyapı yok. Dolasıyla çok sıkıntılı bir yer. Balıklıova bize katıldıktan sonra böyle bir şey oldu. Şimdi yıkmak zorundayız. Yakın zamanda yapacağız bunu. Dava eski. Şu an biz gelir almıyoruz. Şimdi yıkmak zorundayız. Yakın zamanda yapacağız bunu.”

AVUKAT BARATLI'DAN AÇIKLAMA!
CHP Urla eski ilçe başkanı ve avukat Yusuf Baratlı Urla Belediyesi’nin Danıştay’ın reddiyle ilgili bir açıklama yaptı. Belediyenin duyurusunun eksik ve yanlış olduğunu söyleyen Baratlı şunları söyledi: “Urla Belediyesinin 2014 yılı haziran ayı içerisinde Balıklıova Mahallesi 164 parsel ile ilgili almış olduğu tahliye kararına karşı İzmir idare mahkemelerinde 74 adet iptal istemli dava açılmıştır. Urla Belediyesi basın bülteninde Danıştay kararı sunulmuş olan dava yerel mahkemece yürütülmesi zorunlu olan bir karar bulunmadığından davanın reddi ile vekâlet ücretinin davacıdan alınarak davalı Urla Belediyesine verilmesine ilişkin bir karardır. Yerel mahkeme bu kararı ile Urla Belediyesi’nin almış olduğu kararın yürütülebilecek bir karar olmadığına karar vermiş ve bu karar ile tahliye işlemi gerçekleştiremeyeceğini işaret etmiştir. Yerel mahkemenin bu kararları temyiz edilmiş ve basın bülteninde de görüleceği üzere Danıştay’ca onanmıştır.

Ancak basın bülteninde davalı Urla Belediyesi’nin 164 parselin tahliyesi ile ilgili olarak almış olduğu 27.11.2014 tarih ve 1149 sayılı encümen kararının iptali ile ilgili olarak İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde 2015/310E sayı ile yürütmenin durdurulması istemli olarak iptal davası açıldığından bahsedilmemektedir. Bu dava halen İzmir 1.İdare Mahkemesi’nde 2015/310E ile derdesttir. Yargılama halen devam etmektedir. Bu yargılama sonucunda verilebilecek aleyhte bir karar ile ilgili olarak da temyiz ve karar düzeltme hakkımız bulunmaktadır.

Müvekkillerin İzmir İl Başkanlığı’nda yaptıkları görüşme sırasında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonucu beklensin dediği dava İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin 2015/310E sayılı dosyasıdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”
 

 
AK Partili Kalkan Meclis'te Gökçek'i övdü, CHP'ye vurdu
 
İzmir’deki kömür madeni kapasite artırıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezayi 20 Ocak 2016 Çarşamba 23:02

Yikilsın orası köytüzel kişinin malıdır orada oturan kişilerin rantpeşindedirler hepsinin izmir de evleri vardır ve lüks arabalarına vardır oradan denize sokmamakicin erşeyiyapıyorlar sabahtan şemsiyeleri koyup sayipleniyorlar bizler Balıklıova lık en oturamıyorsak bu şahıslar ic biri BALIKLIOVALI değildir kılınmasını sayipleniyorlar YIKILSIN

Yorumu oyla      11      5  
sinan 20 Ocak 2016 Çarşamba 10:07

Yine güçleri fakire yetiyor, zenginlerin kaçak yazlıklarına güçleri yetmiyor.

Yorumu oyla      11      5  
20 Ocak 2016 Çarşamba 08:54

Urladaki kaçak yazlıkları yıkın evvela.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Hrant'ı andı
İstanbul'da gazeteci Hrant Dink öldürülmesinin 9'uncu yılında İzmir'de ...
Şehitlere veda günü: Gözyaşları sel oldu
Şırnak'ta son iki günde teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit olan ...
‘Akademisyenler dosyası’nda flaş gelişme!
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 akademisyen hakkında başlattığı soruşturmada ...
 
Cizre’de çatışma: 1 polis şehit
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu.
Hrant Dink için 9 yıl sonra aynı yerde…
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilmesinin 9. yılında ...
Sedat Peker'e ''tehdit'' soruşturması
Sedat Peker hakkında, kendisine ait internet sitesinde yayımladığı bir ...
 
'İhsan Hala' için destek kampanyası
Aksihar’ın Kayışlar Köyü’nde yaşayan ve ‘İhsan Hala’ olarak bilinen Ali ...
Annesini kaybetti, kendisini mültecilere adadı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde beş yıl önce, tek yön yolda geri manevra ...
İki otobüste 112 sığınmacı yakalandı
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda göçmen kaçakçılığına yönelik çalışma yapan polis, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva